题目内容

【题目】Hands-on experience is still attractive to many buyers, although online ordering is popular in the UK today.

Oxford Street

London is shoppers’ paradise, and most visitors head for Oxford Street. Halfway along is Sel-fridges, one of the world’s first department stores where the architecture and window dressing impress even before you go in. There are at least four other major stores on this street, plus Europe’s largest music shop. In December the atmosphere is especially festive because of the Christmas lights which are always lighted by a politician, a great sportsman, or a super star.

Kensington High Street

A fashionable area for shopping is Kensington High Street. One of its department stores even has a roof gardengood for relaxing between purchases. There’s also an organic food superstore.

Borough Market

You can’t visit London and not go to a supermarket. One of the oldest and best for food is probably Borough Market on the south bank of the Thames. Get off the underground at London Bridge and wander among fresh fish stalls, bakeries, and fruit and vegetable sellers. You can also buy specialist food to take away, like cheeses, pork pies, mustard and chutney.

More places for bargains

Portobello Road on a Saturday is your best choice for jewelry or collector’s items. It’s a short walk from the subway station at Notting Hill Gate and you never know what you will find. For clothes, Camden Market is the place. It gets a little crowded at the weekends, though. Convent Garden offers great experience for the simple pleasure of looking at jewelry and gifts.

【1】Oxford Street becomes special in December for ________.

A. the wonderful window dressing

B. the Europe’s largest music shop

C. the lights lit by a famous person

D. many bargains to choose from

【2】To enjoy food, you can go to ________.

A. Borough Market B. Camden Market

C. Kensington High Street D. Portobello Road

【3】Where is this passage probably taken from?

A. A science book. B. A traveler’s journal.

C. A trip guide. D. A news report.

【答案】

【1】C

【2】A

【3】C

【解析】

试题分析:文章介绍了伦敦的购物街区。

【1】C 细节理解题。根据第二段In December the atmosphere is especially festive because of the Christmas lights which are always lighted by a politician, a great sportsman, or a super star.可知,十二月的气氛特别是因为圣诞灯总是由一个政治家,一个伟大的运动员,或一个超级明星点亮。故选C。

【2】A 细节理解题。根据第四段Get off the underground at London Bridge and wander among fresh fish stalls, bakeries, and fruit and vegetable sellers. You can also buy specialist food to take away, like cheeses, pork pies, mustard and chutney.可知,这个地方是买食物的最佳选择,故选A。

【3】C 文章出处题。根据文章的内容可知,文章主要介绍了伦敦的购物街区,因此是一篇旅行指南。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】The biggest challenge faced by travelers especially those who like to have a hiking trip is how to ensure a steady supply of clean clothes. Now, thanks to a great invention called Scrubba Wash Pack, that worry may be a thing of the past.

The portable(手提的) washing machine was invented by Ash Newland in 2010, while planning to climb Mt. Kilimanjaro. Struck by the limited packing space, he got inspiration(灵感) from traditional washboards to create a bag that could be used to clean clothes. Then he gave up his career as a lawyer and focused on perfecting the bag’s design. By 2012, the bag was ready for the public. It weighed only 180 grams and required very little storage space, making it perfect for anyone wishing to travel light.

Not surprisingly, the bag worth 55 dollars was an instant hit with travelers, university students and even passengers. However, Newland was not satisfied. He still saw a flaw(缺点) with his invention – dirty clothes had to be carried around in a separate bag! The recently introduced Scrubba Wash Pack solves that problem.

In order to make the pack active, dirty clothes are placed inside the bag along with two to three liters of water. The bag is then shut tightly to ensure all air is squeezed out(挤出去) and the clothes are massaged for a few minutes. After a quick wash, they are clean and ready to be dried. According to Newland, the pack can clean anything from jeans to smelly socks! What’s even more amazing is that with a capacity to hold 13-liters of water, it can be used to wash more clothes at a time.

The best part is that the 99-dollar pack that will be available for sale later this year, only weighs 300 grams and is completely foldable, making it easy to store when it’s not in use. With the Scrubba Wash Pack, wandering through foreign cities searching for a washing shop, or paying for washing machines may soon be a thing of the past!

1What led Ash Newland to create the Scrubba Wash Bag?

A. His job requirements. B. His personal experience.

C. His interest in invention. D. A traditional washboard.

2Why wasn’t Ash Newland satisfied with his former invention?

A. The invention was not so convenient.

B. Clothes couldn’t be washed well.

C. The bag couldn’t contain enough water.

D. The cost of the invention was very high.

3It can be inferred that the improved Wash Pack ______.

A. turns to be much environmentally friendlier

B. will replace the traditional washing machines

C. can encourage more people to travel a long distance

D. will be widely used by more travelers in the future

4What is the passage mainly about?

A. Introducing a great new invention.

B. Explaining the development of backpack

C. Listing some common problems for travelers.

D. Comparing two kinds of washing machines.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网