题目内容

【题目】 PCs are no longer the only things that can be hacked(非法侵入). Anything with an electronic pulse, including cars, TVs and refrigerators, is now a target for hackers. Here are several strangest hacks that show where the future is headed:

Remote-controlling a car – Well-known security researcher Charlie Miller is able to control a car by accessing the automotive computer. In 2011, a security company figured out how to unlock a car and start it just by texting and back in 2010, someone hacked into100 cars in Texas, causing them to honk(鸣响)uncontrollably before he remotely disabled them.

Cyber Murder – In Season 2 of Show Time’s homeland series, hackers kill the US Vice President by hacking his pacemaker(心脏起搏器). Typical Hollywood B. S., right? No. It could actually happen. Well-known security researcher Barnaby Jack, who sadly passed away in July at the age of 35, had been prepared to demonstrate at Back Hat how to hack a pacemaker over Wi-Fi. The attack could kill a person by giving the pacemaker a high-voltage shock.

Spy Phone – By now, more people are becoming aware of the potential for a phone to be hacked. But what many fail to realize is the awesome potential of a smart phone to affect you, it has been hacked.

When Your TV Watches You – This type of hack makes it possible to monitor people in their homes via the internet. Smart TVs aren’t that common yet, but in the next few years they could become an important part of the living room, so watch out.

1The main purpose of this text is to ________.

A.promote hacking technology

B.demonstrate how hacks work today

C.teach people how to avoid being hacked

D.enrich people’s knowledge of hacks’ new trend

2According to Cyber Murder, we know that Barnaby Jack ________.

A.was killed by the attack over Wi-Fi

B.was a well-known actor and researcher

C.researched how to hack a pacemaker over Wi-Fi

D.died at Black Hat when hacking a pacemaker

3From the text we know the following things have been hacked except ________.

A.smart TVs

B.smart phones

C.the Internet

D.cars

【答案】

1D

2C

3A

【解析】

文章是说明文。主要介绍了几种奇怪的黑客入侵方式。

1

推理判断题。由文章第一段“Here are several strangest hacks that show where the future is headed

这里有几种最奇怪的黑客入侵,向人们展现了未来走向何方。由此判断出短文的目的是丰富人们对黑客新趋势的知识。故选D项。

2

细节理解题。由文章第三段“Well-known security researcher Barnaby Jack, who sadly passed away in July at the age of 35, had been prepared to demonstrate at Back Hat how to hack a pacemaker over Wi-Fi.”出名的安全研究人员Barnaby Jack已经准备好在Back Hat上展示怎么通过Wi-Fi入侵心脏起搏器。所以这里是Barnaby Jack研究怎样去通过无线入侵心脏起搏器。故选C项。

3

细节理解题。由最后一段“This type of hack makes it possible to monitor people in their homes via the internet. Smart TVs aren’t that common yet,”这种类型的入侵让通过网络监视在家的人们成为可能。智能电视还没有那么普遍。所以这里没有被入侵的是智能电视。故选A

本篇3题主要是细节理解题和推理判断题题,需要根据细节来进行推断理解,文章生词较多,但不影响整体大意的判断,读者可以根据一些关键词来判断大致意思。

推理判断题出现在第一段,通常判断要从文章的前后文判断,首段引出主题,尾段进行升华总结。本文是属于总分结构,需要判断作者意图的话应该从第一段寻找线索句。由文章第一段“Here are several strangest hacks that show where the future is headed”这里有几种最奇怪的黑客入侵,向人们展现了未来走向何方。由此判断出短文的目的是丰富人们对黑客新趋势的知识。故选D项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Last semester in my final year of high school, I had a kind teacher whom I can never forget. I was not the best student when it came to writing tests. I had to work extra hard to get good marks, although I enjoyed learning. Anyway, this class that I truly enjoyed still had me struggling to do well on my tests. My teacher willingly helped me and was always willing to answer my questions, and I greatly appreciated it. He was a remarkable teacher, always reaching out to students and helping them achieve their greatest potential.

I remember the day of writing my final exam, I was the last one still writing in the exam room as always, reviewing my exam paper, while everyone else had already finished and left the room. After turning in my exam-paper, I started to leave the classroom, but decided to turn around and say what I had meant to say.

What I did right then was that I sincerely thanked my teacher for everything. What I said to him lastly meant a lot more to him than I thought it would —“I really enjoyed this class.” I did not think much about it. I was just being honest with him, but the look on his face was remarkable. He seemed really touched and appreciated my simple comment, just knowing that one of his students had truly enjoyed his class. That is what I call a simple, yet very meaningful act of kindness to brighten a teacher’s day, because they work so hard for us and truly inspire us to learn.

It is what we say and do to show concern to others that can make somebody else’s day extra special. I believe that a simple praise can mean a lot more than one can think.

1What can we know from the first paragraph?

A.The author was good at learning.

B.The author didn’t do well in writing.

C.The classes had me struggling.

D.The teacher answered all my questions.

2Why is the author thankful to his teacher?

A.He taught him how to learn.

B.He let him pass the tests.

C.He helped arouse his potential.

D.He listened to him patiently.

3Which words can describe the teacher?

A.Honest and kind.B.Kind and outstanding.

C.Special and patient.D.Skillful and clever.

4What does the passage mainly talk about?

A.A teacher is always helping his students.

B.We should be honest with others.

C.We should appreciate others’ help.

D.A simple comment matters a lot to others.

【题目】 In an effort to keep a little poetry in my life long after National Poetry Month passed, I decide to read at least one poem a day after scanning the newspaper over breakfast. Thanks to the free online poetry-in-your-inbox services, it’s been an easy resolution(解决办法)to keep.

Poem-a-Day was started during National Poetry Month in 2016, and it focuses on new and previously unpublished poems by contemporary poets on weekdays and classic poems on weekends.

Ted Kooser offers a similar service through his American Life in Poetry Series, though it’s a weekly, rather than a daily. Kooser briefly introduces each week’s poem, offering a little bit of information about the selection, the writer, and books where readers can turn to if they want more work from the featured poet.

Reading at least one poem a day has been like an intellectual vitamin, giving me a small dose(剂量)of literature even on busy days when I can’t get to the novels and non-fiction on my desk beside the bed. Another benefit has been connecting with a lot of talented poets I wouldn’t otherwise know about. Poetry being what it is, even the best talents in the style can work in relative obscurity(朦胧). Maybe the biggest benefit of reading a poem every morning has been the chance to see the familiar in new ways.

Last April, I wondered if I could remind myself to read a poem each morning. Now, deep in summer, I wonder if I could ever do without it.

1The author intends to read a poem every morning by means of ________.

A.scanning the newspaper over breakfast

B.the free online poetry-in-your-inbox services

C.starting Poem-a-Day during National Poetry Month

D.focusing on new poems and contemporary poets on weekdays

2What is Ted Kooser’s American Life in Poetry Series about?

A.A daily online newspaper.

B.A weekly for publishing poems.

C.A free online service for reading lovers.

D.A social online platform for poem lovers.

3What does Paragraph 4 mainly talk about?

A.The best way of reading poems.

B.The poems that the author likes best.

C.The author enjoys reading poems on busy days.

D.The benefits from reading a poem a day.

4We can infer from the last sentence of the text that ________.

A.the author starts to love reading a poem in the morning

B.the author reminded himself to read a poem each morning

C.the author didn’t like reading poems last April

D.the author decides to give up reading poems in summer

【题目】 Rainbow-coloured rubbish is the colourful waste created by a Swedish city with a unique recycling system. Like many cities in Sweden, Eskilstuna has an impressive recycling record. It met the EU's 2020 target of recycling 50% of waste many years ago.

Almost everyone who lives here follows a strict recycling policy at home. People are expected to sort their household waste into seven separate categories, including food, textiles, cartons and metal. But what really makes the system stand out is the bright colour code.

The reason for this becomes clear at the city's recycling plant. The bags arrive all jumbled up(被混在一 起)because they're collected altogether, once a fortnight from outside people's houses.

But thanks to those bright colours, scanners can select the bags and separate them efficiently. The food waste in green bags is processed on site into slurry to make biogas, which powers the city's buses. One of the benefits of this method of recycling is that there is less cross-contamination, so more of the recycled waste can actually be used to make new things.

Like the rest of Sweden, Eskilstuna is committed to sending zero waste from its citizens to landfill. Waste that cannot be recycled is incinerated(焚化)at a local plant to generate electricity. This reduces reliance on fossil fuels, but does create greenhouse gases.

As countries around the world try to improve their recycling rates, some may think of Eskilstuna as an example to follow, as long as they think they can persuade their citizens to get busy sorting at home.

1What can we say about the recycling system used in Eskilstuna?

A.It is a colorful policy.B.It is a temporary success.

C.It is an ordinary recycling system.D.It is a practical method of recycling.

2What really makes the system of rainbow-colored recycling outstanding?

A.The strict recycling policy.B.The self-discipline of citizens.

C.The bright colour.D.The eco-friendly code.

3Why is the non-recyclable waste burnt to ashes at a local plant in Eskilstuna?

A.To send zero waste to landfill.B.To make electricity.

C.To reduce dependence on fossil fuels.D.To decrease greenhouse gases

4What can we infer from the last paragraph?

A.Some countries set a good example to Eskilstuna.

B.Eskilstuna follows in the footsteps of other countries.

C.Some countries may adopt the system of rainbow-colored recycling.

D.Eskilstuna may force its citizens to get busy sorting at home.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网