题目内容
Long long ago, there lived in England a king named Midas. He was a greedy(贪婪的) man and loved gold(金子) better than anything else in the world.
One day, he asked a god to give him more gold. The god decided to punish him and said, “Your wish is granted already. Everything you touch will turn to gold.”
Midas was very happy when he heard this. The next morning, he got up early to test his skills. When he touched his bed, it turned to gold. “Gold!” cried Midas, laughing like a little boy, “It works.”
Not only stones, flowers, and the furniture in his house turned to gold, but, when he sat down to table, so did the food he ate and the water he drank. He was unhappy now. Just then his daughter ran up to him. Midas touched her hand. At once she became a gold statue(雕像)!
A last, he begged the god to free him from his wish. “Go to the river and bathe in it.” said the god. So Midas did, and the water took away his golden touch.
1.Where did the king live?
A. Greece B. China
C. England D. India
2.The god decided to punish Midas because he was_______.
A. greedy B. proud
C. unhappy D. lazy
3.The unlined word “granted” in Paragraph 2 can be replaced by “_________”.
A. satisfied B. finished
C. discussed D. expected
4.Which is the correct order according to the story?
a. Midas became the king of the England
b. His daughter turned to gold
c. Midas was happy with his skill
d. The god freed him from his wish
e. Midas asked god for more gold
A. d-e-c-b-a B. a-e-c-b-d
C. a-e-b-c-d D. e-a-c-d-b
5.What can we learn from the story?
A. It is the early bird that catches the worm.
B. Do not put all your eggs in one basket.
C. God does not always bring happiness.
D. A bird in hand is worth two in the forest.
1.C
2.A
3.A
4.B
5.C
【解析】
试题分析:文章大意:本文叙述了英格兰一位贪婪的国王喜欢金子,要求上帝多给他金子,上帝决定惩罚他。让他的手指接触的任何东西或人都变成了金子,这让国王后悔不已。做人不要太贪心,贪心不足蛇吞象;上帝给人带来的不仅仅是福祉。
1. long ago, there lived in England a king named Midas可知这位国王是英国的。故选C。
2.题:根据文章的第二段那位上帝所说的话Your wish is granted already. Everything you touch will turn to gold.可知上帝因为这位国王很贪婪而惩罚他。故选A。
3. 细节题。根据文章第二段上帝所说的话后面那一句Everything you touch will turn to gold可知上帝满足了国王要求,故选A。
4.题:根据文章第一段的Long long ago, there lived in England a king named Midas判断a是发生的第一件事情;根据文章第二段的One day, he asked a god to give him more gold判断是发生的第二件事情;根据文章第三段Midas was very happy when he heard this判断是发生的第三件事情,根据这三件事情的发生顺序判断选B。
5.这位国王因为自己的贪婪而向上帝要求过多,反而弄巧成拙,上帝不总是给人带来快乐和幸福,故选C。
考点:考查故事类短文