题目内容

I used to be a very self-centered person, but in the past two years I have really changed. I have started to think about other people I think about myself. I am happy that I am becoming a person.

I think my started when I was at Palomar College. At first, I just wanted to get my and be left alone. I thought I was smarter than everyone else, so I hardly ever to anyone in my classes. By the end of my first semester, I was really . It seemed as if everyone but me had made friends and was having fun. So tried a(n) . I started asking people around me how they were doing, and if they were having trouble I to help. That was really a big for me. By the end of the year, I had several new friends, and two of are still my best friends today.

A bigger cause of my new , however, came when I took a part-time job at a Vista Nursing Home. One old lady there who had Alzheimer’s disease became my . Every time I came into her room, she was so because she thought I was her daughter. Her real daughter never her, so I took her place. She let me . that making others feel good made me feel good, too. when she died, I was , but I was very grateful to her.

I think I am a much person today than I used to be, and I hope I will not these experiences. They have me to care about other people more than about myself. I who I am today, and I could not say that a few years ago.

1.A. since B. before C. or D. unless

2.A. famous B. simple C. different D. skilled

3.A. education B. career C. tour D. change

4.A. balance B. homework C. degree D. interest

5.A. talked B. wrote C. lied D. reported

6.A. careful B. lonely C. curious D. guilty

7.A. argument B. game C. experiment D. defence

8.A. dared B. offered C. hesitated D. happened

9.A. dream B. problem C. duty D. step

10.A. us B. which C. them D. whom

11.A. attitude B. hobby C. hope D. luck

12.A. friend B. partner C. guide D. guest

13.A. polite B. happy C. strange D. confident

14.A. bothered B. answered C. visited D. trusted

15.A. explain B. guess C. declare D. see

16.A. homeless B. heartbroken C. bad-tempered D. hopeless

17.A. quieter B. busier C. better D. richer

18.A. forget B. face C. improve D. analyze

19.A. forced B. preferred C. ordered D. taught

20.A. miss B. like C. wonder D. expect

 

1.A

2.B

3.C

4.D

5.B

6.A

7.C

8.B

9.D

10.C

11.D

12.A

13.A

14.C

15.B

16.B

17.D

18.C

19.A

20.D

【解析】

试题分析:本文是一篇夹叙夹议的文章。作者通过自己从一个以自我为中心的没有朋友的人转变到关心他人,帮助他人,与人相处和谐的过程,说明做一个对别人有益有帮助的人是幸福的,成功的。

1.】B考查连词 : 把握上下文的语境。根据前一句话,可知作者现在和过去不一样了,先考虑别人再考虑自己,所以用before, 在为自己着想之前先为别人着想,故选B。since自从;before在……之前;or或者;unless除非。

2. : 利用原词复现解题。根据文章第二句“in the past two years I have really changed.”,可推知,我现在是一个与之前不同的人了,故选C。famous著名;simple简单;different不同;skilled熟练的。

3.】D。考查名词 :把握上下文的语境。根据文章第二句“in the past two years I have really changed.”,可推知,本段要讲的是,我的改变发生在什么时候,故选D。education教育;career职业;tour观光;change改变。

4.】C。考查名词 :根据生活常识推理手段。上大学的目的,就是为了得学位,所以作者一开始,就只是为了拿学位,故选C。balance平衡;homework家庭作业;degree学位;interest兴趣。

5.】A。考查动词 :把握上下文的语境。由上句“I thought I was smarter than everyone else,”,可知,作者自恃清高,看不起别人,因而也不与人说话交流,故选A。talked说话;wrote写;lied说谎;reported报告。

6.】B。考查形容词 : 把握上下文的语境。根据前一句话“I hardly ever talked to anyone else”,可知作者没有朋友,很孤独,故选B。careful小心的;lonely孤独的;curious好奇的;guilty有罪的。

7.】C。考查名词 : 利用概括词复现解题。根据下文“I started asking people around me how they were doing, and if they were having trouble I offered to help”,可知作者这样做,不是A争论,不是B游戏,而是一个尝试,D变化与前边动词不搭配,故选C。argument争论;game游戏;experiment尝试;defence防御。

8.】B。考查动词 : 根据词汇的意义解题。根据前一句“if they were having trouble”可推知,作者是愿意提供帮助的,故选B。dared敢;offered提供;hesitated犹豫;happened发生。

9.】D。考查名词 : 根据上下文词意复现解题。前文中出现转变different, 这里说的一大跨越,与前文相符,故选D。dream梦想;problem问题;duty责任;step步。

10.】C。考查代词 :把握句子结构解题。这是一个由and连接的并列句,前后都是一个简单句,后半句中表达“其中有两人”,所以用two of them. 本句中如果前边没有and,那么就该选D whom,是指人的关系代词。故选C。us我们;which哪一个;them他们;whom谁。

11.】A。 考查名词 :利用概括词复现解题。前文说作者是生活态度的转变,而不是B兴趣爱好,C希望,D运气的改变,故选A。attitude态度;hobby嗜好;hope希望;luck运气。

12.】A。考查名词 : 根据生活常识和文化背景的推理手段。作者去敬老院做兼职,与老人之间成了朋友,而不可能成为B伙伴,C向导,D客人,故选A。friend朋友;partner伙伴;guide导游;guest客人。

13.】B。 考查形容词 :把握句内的逻辑关系。作者每次去看望她,她都把作者当成她的女儿了,所以她应该是高兴的,故选B。polite礼貌的;happy幸福的;strange奇怪的;confident有信心的。

14.】C。考查动词 : 把握上下文的语境。根据上下文,可知她真正的女儿从来都不看望她,bothered打扰;answered回答;visited拜访;trusted相信。故选C。

15.】D。考查动词 : 把握上下文的语境。由后边句子“making others feel good make me feel good, too”,可知,老人是使作者明白了一个道理。Explain解释;guess猜测;declare宣布;see看到。故选D。

16.】B。考查形容词 : 把握上下文的语境。根据前一句话“when she died”,可知作者非常伤心。Homeless无家可归的;heartbroken悲伤的;bad-tempered坏脾气的;hopeless没有希望的。故选B。

17.】C。考查形容词 : 利用概括词复现解题。根据前文的事例,可知作者现在是变成了一个更好的人了,quieter僻静的;busier忙的;better好的;richer富有的。故选C。

18.】A。考查动词 : 根据词汇的意义解题。根据前文所说,可推知,作者是希望自己不会忘记这些宝贵的经历。Forget忘记;face面对;improve提高;analyze分析,故选A。

19.】D。考查动词 :把握上下文的语境。这些经历一定是教会了我这样的道理,forced强制;preferred更喜欢;ordered订购;taught教。故选D。

20.】B。考查动词 :把握上下文的语境。我的这些转变,使我喜欢现在的自己,miss错过;like喜欢;wonder想知道;expect期待,故选B。

考点:考查日常生活类短文

练习册系列答案
相关题目

About the year 1990, a small dark-haired boy named Charles Chaplin was often seen waiting outside the back entrances of theatres. He looked thin and hungry. He was hoping to get work in show business. He could sing and dance, and above all, he knew how to make people laugh. But he couldn’t get work and therefore wandered about the city streets. Sometimes he was sent away to a home for children who had no parents.

But twenty years later this same Chaplin became the greatest, best known, and best loved comedian in the world. Nearly all visitors to cinema must have seen some of Chaplin’s films. People everywhere had sat and laughed at them until the tears ran down their faces. Even people who don’t understand English can enjoy Chaplin’s films because they are almost silent. It isn’t what he says that makes people laugh. His comedy doesn’t depend on words or languages. It depends on little actions which mean the same thing to people all over the world. Acting out, without words, of common human situations plays an important part in the dances and plays of many countries. It’s a kind of world language.

Chapin lived most of his life in America and died in Switzerland on Christmas 1977, at the age of eighty-eight. There was sadness all over the world at the news of his death.

1.Why was young Chaplin waiting outside the back of the theatres?

A. He wanted to enjoy a play in the theatre.

B. He was hungry and wanted some food.

C. He liked to play a part in play and thus made a living.

D. He wished to become a man of business.

2.People all over the world can enjoy Chaplin’s films without translation because ____ .

A .English is widely known in the world

B. they can enjoy the film silently

C. they are mostly comedies

D. most of them are silent

3.Chaplin is regarded as king of comedy mainly because______.

A. he acted out the common situations best in his comedy

B. he could sing and dance well

C. he knew how to make people laugh

D. lots of people have seen his film

 

A couple had a son eleven years after they married. They were a loving couple and the boy was the apple of their eye. When the boy was around four years old, one day the father was very tired after work so he asked his wife to pick up their son. The mother, who was very busy in the kitchen, totally forgot about it.

Later the boy lost his way on the street. When the son was found missing, the mother hurried to look for him, but she didn’t find him. The mother felt very sad and didn’t know how to face her husband.

When the father went to the police station after hearing that the son was missing, he looked at his wife and said just four words. What do you think the four words were? The husband just said "I love you, darling."

The son was missing. If he had picked him up earlier, this would not have happened. There is no point in blaming (责备) anyone. His wife had also lost her only child. What his wife needed at that moment was comfort and understanding from her husband. That is what the husband gave his wife. Several weeks later, with the help of the police, the couple finally found their lost son. The family’s relationship became stronger over that time.

Sometimes we spend lots of time asking who is to blame. We miss many chances to give each other support and let each other feel the warmth of human relationships. Get rid of all your unwillingness to forgive, selfishness, and fears and you will find the world is much more wonderful.

1.What is the meaning of the underlined phrase "the apple of their eye”?

A. A person who always has a sweet smile.

B. A person who is as pretty as an apple.

C. A person who is loved more than anyone else.

D. A person who looks like an apple.

2.Why didn’t the father pick the boy up himself?

A. He was very lazy.

B. He thought the mother had picked him up.

C. He forgot to pick him up.

D. He was too tired to do it.

3.What can we learn from this passage?

A. Be careful in everything you do.

B. Love is the most important thing.

C. Learn to forgive others

D. Everyone can make mistakes.

4. what do you think of the husband?

A. Warm-hearted. B. Careful.

C. Hard-working. D. Broad-minded

 

Li Shizhen was born in 1918 in Hubei province. His father was a doctor. He learned a lot about medical herbs(药草) from his father and read many medical books. At the age of 23 he became a doctor. He often treated(治疗) poor people’s illness, so many peasants and fishermen made friends with him.

The year he was 35 Li shizhen began to write the COMPENDIUM OF MATERIA MEDICA. He walked all over famous mountains which grew medical plants to learn their shapes. The conditions in which they grew and collected all sorts of specimens(标本). He spent 27 years in writing this book.

The COMPENDIUM OF MATERIA MEDICA with over 1,000,000 words, describe 1,800 kinds of medical plants. When the work had just been ready for printing and publishing(出版), Lishizhen passed away.

The COMPENDIUM OF MATERIA MEDICA introduces not only medical herbs growing in China but also many foreign medicines. After its publication the books reached foreign countries. It was translated into English, French, German, Japanese and Russian and became an important piece of literature in international medical research.

1.Why did many peasants and fishermen make friends with Li shizhen?

Because he _______.

A. was a famous doctor.

B. had a sweet manner

C. was much concerned(关心) for the poor.

D. read many medical books

2.His COMPENDIUM OF MATERIA MEDICA describe _______.

A. over 1,000,000 words

B. 1,800 kinds of medical plants.

C. a lot of medical work

D. many foreign medical stories

3.The word “literature” in the article means ______.

A. work of different science

B. letters from foreign countries

C. hope for the better future

D. books on special subject

4.What’s the Chinese name of the COMPENDIUM OF MATERIA MEDICA?

A.天工开物 B.四库全书

C.本草纲目 D. 齐民要术

 

Hundreds of years ago, a Roman army came north from England to make war on Scotland. The Scots, a brave people, love their country. They fought hard to drive the enemy out of Scotland. But there were too many of the Romans. It looked as if the Romans would win.

One night, the leader of the Scots marched his soldiers to the top of a hill. “We will rest here tonight, my men,” he said, “Tomorrow we will fight one more battle. We must win, or we will die.”

They were all very tired. So they ate their supper quickly and fell asleep. There were four guards on duty, but they were very tired, too, and one by one, they fell asleep.

The Romans were not asleep. Quickly they gathered at the foot of the hill. Slowly they went up the hill. Closer they came to the sleeping Scots. They were almost at the top. A few minutes more the war would be over. Suddenly, one of them put his foot on a thistle (蓟). He cried out and his sudden cry woke the Scots. In a minute they were on their feet and ready for a battle. The fighting was hard, but it did not last long. The Scots wiped out the Romans and saved Scotland.

The thistle is not a beautiful plant. It has sharp needles all over it. Few people liked it. But the people of Scotland liked it so much that they made it their national flower.

1.Hundreds of years ago, the Romans ____ .

A. came from the north through England to make war on Scotland

B. came to the north Scotland from England to make war on Scotland

C. came from the north of England to fight the Scots

D. came to the north from the south of Britain to fight the Scots

2.At the shout of a Roman soldier, all the Scots who were asleep at the hill ____ .

A. began to fight the Romans hard

B. stood up without putting on their shoes and began to fight

C. woke and rose immediately, ready to fight

D. put their feet into their shoes at once and were ready to fight

3.The result of the war is that ____ .

A. the Romans killed all the Scots

B. the Scots were defeated

C. the Scots were driven out of Scotland

D. the Scots defeated the Romans

4.The Scots made thistle their national flower because thistle ____ .

A. is lovely, though not beautiful

B. gave them happiness

C. is a kind of useful plant

D. helped the Scots in wiping out the Romans

 

Long long ago, there lived in England a king named Midas. He was a greedy(贪婪的) man and loved gold(金子) better than anything else in the world.

One day, he asked a god to give him more gold. The god decided to punish him and said, “Your wish is granted already. Everything you touch will turn to gold.”

Midas was very happy when he heard this. The next morning, he got up early to test his skills. When he touched his bed, it turned to gold. “Gold!” cried Midas, laughing like a little boy, “It works.”

Not only stones, flowers, and the furniture in his house turned to gold, but, when he sat down to table, so did the food he ate and the water he drank. He was unhappy now. Just then his daughter ran up to him. Midas touched her hand. At once she became a gold statue(雕像)!

A last, he begged the god to free him from his wish. “Go to the river and bathe in it.” said the god. So Midas did, and the water took away his golden touch.

1.Where did the king live?

A. Greece B. China

C. England D. India

2.The god decided to punish Midas because he was_______.

A. greedy B. proud

C. unhappy D. lazy

3.The unlined word “granted” in Paragraph 2 can be replaced by “_________”.

A. satisfied B. finished

C. discussed D. expected

4.Which is the correct order according to the story?

a. Midas became the king of the England

b. His daughter turned to gold

c. Midas was happy with his skill

d. The god freed him from his wish

e. Midas asked god for more gold

A. d-e-c-b-a B. a-e-c-b-d

C. a-e-b-c-d D. e-a-c-d-b

5.What can we learn from the story?

A. It is the early bird that catches the worm.

B. Do not put all your eggs in one basket.

C. God does not always bring happiness.

D. A bird in hand is worth two in the forest.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网