题目内容
【题目】 Reuel Tolkien (1892-1973), the British linguist, writer. He created a fantasy novel “The Lord of the Rings” the wellknown trilogy (三部曲).
Tolkien was born in Bloemfontein, South Africa. When he was 4 years old, his father died and his family moved back to England. Tolkien graduated from Oxford University when he was 23 years old, and participated in the First World War. During the war, Tolkien suffered from “trench fever” and stayed in the hospital until the end of World War Ⅰ. It was the days in the hospital that he began his writing career first.
After the war, Tolkien became a linguist. He was an editor of the “New English Dictionary” of 1918-1920. However, he was more researching into AngloSaxon language which makes his extensive contacts in Britain and the Nordic spread all over the folklore and mythology.
In 1937, Tolkien completed his first work “The Hobbit”. Although this was a fairy tale, it was also suitable for adults to read. Because of good sales, the publisher Allen & Unwin convinced Tolkien to write its sequel. This encouraged Tolkien to complete his most famous works the epic (史诗) trilogy “The Lord of the Rings”. The works of writing went on for almost a year with the support from his good friend Lewis.
At the beginning “The Lord of the Rings” was similar works for children, but after that writing style quickly became serious and dark. “The Lord of the Rings” was one of the most popular literary works in the 20th century in terms of sales and readers' evaluation. Tolkien's influence is important, for the success of “The Lord of the Rings” makes the fantasy novels of this literature genre (体裁) develop rapidly.
【1】When did Tolkien take part in World War Ⅰ?
A.1896.B.1915.
C.1916.D.1937.
【2】Which of the following statements is TRUE?
A.Tolkien's father died of “trench fever”.
B.Tolkien wrote the “New English Dictionary” himself.
C.“The Lord of the Rings” was finished about half a year.
D.Tolkien began his writing career in the hospital.
【3】What is Tolkien's “The Lord of the Rings” considered to be?
A.The first works of Tolkien.
B.Always serious and dark.
C.Beneficial to the development of the fantasy novels.
D.The most popular literary works in the 20th century.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【解析】
本文是一篇人物传记,介绍了《指环王》的作者瑞尔托尔金生平。他早年丧父,后来参加了第一次世界大战。战时患上“战壕热”,在医院期间他开始了他的写作生涯。
【1】推理判断题。根据第一段第一句中的“Reuel Tolkien (1892—1973)”以及第二段的第三句“Tolkien graduated from Oxford University when he was 23 years old, and participated in the First World War.”可知,瑞尔托尔金生于1892年,他23岁时参加了第一次世界大战;据此可以判断,他是在1915年参加第一次世界大战的,故B项正确。
【2】细节理解题。根据第二段的最后一句“It was the days in the hospital that he began his writing career first.”可知,瑞尔托尔金是在医院开始他的写作生涯的,故D项正确。
【3】细节理解题。根据文章的最后一句“Tolkien's influence is important, for the success of ‘The Lord of the Rings' makes the fantasy novels of this literature genre (体裁) develop rapidly.”可知,“The Lord of the Rings”促进了魔幻小说的快速发展,故C项正确。