题目内容
【题目】Selena Gomez and I are scheduled to meet at a lowkey coffee shop in Encino. Not wanting to keep the superstar waiting, I arrived at nine, 20 minutes early. As I was catching up on emails, Selena quietly scooted into the seat next to me. No bodyguard. Not even a drop of makeup. She was ten minutes early and no one else in the restaurant looked up so much. Selena was wearing Bebe shorts. She had a baby face and ordered a hot chocolate.
After making small talk about what she wore for the shoot, she dived into the subject of her career. Selena declared 2012 the year of movies. She filmed three: Spring Breakers, a drama; The Getaway, an action flick; and Hotel Transylvania, a comedy. Each is a marked move away from the teen style that made her a household name.
Now that her Disney days are behind her, Selena is at that unstable point in a child star's career where she is trying to grow up—both as a person(she turned 20 in July)and as an artist. “Being part of the Disney Channel was such a blessing, and I'm super happy with what my show accomplished, but acting is something I would like to take on more seriously.” She continued, “I don't necessarily feel accomplished. I want to create a whole different person when it comes to acting.”
Selena has been working fulltime since she was seven years old and scored a role on Barney&Friends. In 2007, when she was offered the lead in Wizards of /span>Waverly Place, Selena, her mother, and her stepfather uprooted from Texas to LA , where they are settling now.
【1】When was it that Selena arrived at the lowkey coffee shop?
A.At ten. B.At ten to nine.
C.At ten past nine. D.At thirty past nine.
【2】Which of the following statements is true according to the second paragraph?
A.Selena went into her film career as soon as we met in the coffee shop.
B.Three famous films filmed in 2012 have shown her teen style.
C.The film Hotel Transylvania is an action flick filmed in 2012.
D.Each of the three films marks Selena's move away from her teen style.
【3】What did Selena think of Disney days which were behind her?
A.She thought of playing in Disney a blessing.
B.She didn't feel very satisfied with her show in Disney.
C.She found her not accomplished in her performance in Disney.
D.She believed her being part in Disney Channel a blessing.
【3】The underlined word in the last paragraph probably means “________”.
A.moved B.Picked C.Changed D.informed
【答案】
【1】C
【2】D
【3】D
【4】A
【解析】
试题分析:本文讲述的是作者和Selena Gomez的一次谈话。作者向读者介绍了Selena Gomez的情况。
【1】C推理判断题。根据第一段中Selena Gomez and I are scheduled to meet at a lowkey coffee shop in Encino. Selena Gomez和我约好在Encino的咖啡店见面。I arrived at nine, 20 minutes early.我在九点二十到达。She was ten minutes early。她早到十分钟。可知C项正确。
【2】D细节理解题。根据第二段最后一句Each is a marked move away from the teen style that made her a household name. 每一个都是一个标志着远离青少年的风格,这让她家喻户晓。可知D项正确。
【3】D细节理解题。根据第三段第二句Being part of the Disney Channel was such a blessing, and I'm super happy with what my show accomplished, but acting is something I would like to take on more seriously.” 迪斯尼频道的一部分是这样的祝福,我很高兴我所完成的表演,但是演戏是我想更认真对待的事情。故选D。
【4】A词义猜测题。根据最后一段最后一句her stepfather uprooted from Texas to LA , where they are settling now.她的继父从Texas搬到LA,他们现在正在那里定居。根据where可知划线词义是“移动”,故选A。
【名师点拨】
通常细节题的正确选项有以下特征:
1、对原文句子中的关键词进行替换。把原文中的一些词换成意义相近的词,成为正确选项。比如第25小题,细节理解题。根据第二段最后一句Each is a marked move away from the teen style that made her a household name. 每一个都是一个标志着远离青少年的风格,这让她家喻户晓。可知D项正确。D.Each of the three films marks Selena's move away from her teen style.
2、词性或者语态的变化。把原文中的一些词变换一下词性,或者改变原文句子的语态,给考生制造障碍。比如第26小题,细节理解题。根据第三段第二句Being part of the Disney Channel was such a blessing, and I'm super happy with what my show accomplished, but acting is something I would like to take on more seriously.” 迪斯尼频道的一部分是这样的祝福,我很高兴我所完成的表演,但是演戏是我想更认真对待的事情。故选D。
D.She believed her being part in Disney Channel a blessing.