题目内容
【题目】你校美国交换生 Clement很喜欢中华成语故事,看到下面的图片,想了解关于此图片的具体信息,请你用英语给他写一篇短文。内容包括:
![]()
1. 描述画面;
2. 概述其含义;
3. 谈谈个人感想。
注意:
1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】As you can see, in the picture, an old man along with his family is breaking up rocks and carrying the earth. They are trying to remove the mountains standing near his home
The story, from an ancient Chinese idom, goes like this: once upon a time, there lived an old man who was nearly 90 years old. His home faced two high mountains, making it inconvenient for him and his family to get around. Troubled by the great inconvenience, the old man discussed with his family and decided to remove the mountains which blocked the way. They kept moving them day after day.
Of course, things are totally different today. With society developing, we can build a road or tunnel rather than remove the mountains. But what is reflected in the story counts. It tells us that whatever difficulty we meet, we should never give up. If we don’t have the courage and determination to overcome every difficulty, nothing will be accomplished.
【解析】
这是一篇图画作文。
第一步:审题。审题的目的是获取重要信息。通过审题我们可以确定几个方面的信息。第一,1. 描述画面;2. 概述其含义;3. 谈谈个人感想。第二,人称为第三人称,兼用第一人称。第三,时态为一般现在时和一般过去时。
第二步:布局段落,确定主要段落,次要段落,段落数量。这篇写作段落数量为三段。第一段,描述画面。第二段,概述其含义。第三段,谈谈个人感想。
第三步:确定关键词汇和短语: ancient ,face,inconvenient,encourage ,determination ,break up rocks and carry the earth,remove the mountains,get around,decide to do sth , block the way, keep doing sth, build a road, give up, overcome every difficulty, accomplish。
第四步:确定较为高级的句子:现在分词作伴随状语His home faced two high mountains, making it inconvenient for him and his family to get around.过去分词作原因状语和which引导的定语从句 Troubled by the great inconvenience, the old man discussed with his family and decided to remove the mountains which blocked the way. what引导的主语从句what is reflected in the story counts. that引导的宾语从句和whatever 引导的让步状语从句It tells us that whatever difficulty we meet, we should never give up. if引导的条件状语从句 If we don’t have the courage and determination to overcome every difficulty, nothing will be accomplished。
第五步:连句成文,注意使用恰当的连接词进行过渡衔接:Of course,But 。
第六步:注意书写,保持卷面整洁,避免划线,乱擦。
【题目】 The 2019 Beijing Horticultural Expo, the largest of its kind, has chosen the theme “Live Green, Live Better”. The expo, opened on April 29 in Yanqing District of Beijing, is scheduled to last for 162 days until October 7.
Tickets available
*Standard day ticket
![]()
*Designated day ticket
*Discounted ticket
*Group ticket
Designated days
*Labor Day holiday (May 1 — 4)
*Dragon Boat Festival holiday (June 7 — 9)
*Mid-Autumn Festival holiday (Sept 13 — 15)
*National Day holiday (Oct 1 — 7)
Tickets prices
*Standard day ticket 120 yuan
*Ordinary designated day ticket 160 yuan
*Discounted standard day ticket 80 yuan
*Discounted designated day ticket 120 yuan
Tickets are free for children under the age of six or shorter than 130 centimeters. Discounted tickets are available for those with disabilities, seniors (people aged at 60 or above), children, students and PLA soldiers.
Where to buy
Visitors can buy or book tickets from two online agents, seven travel agencies, or three event channels — the event WeChat account, the event app or Onsite ticket kiosks.
Opening hours
Opening at | Deadline for ticket sales | Deadline for admission | Closing at |
8 am | 6 pm | 6:30 pm | 9 pm |
Requirements
Buying tickets for Expo 2019 Beijing requires real-name registration, and all visitors are required to input information from their ID cards (or valid passports, mainland travel permits for Hong Kong and Macao residents, and mainland travel permits for Taiwan residents) to buy or book tickets online.
【1】From the passage, what can we learn?
A. A resident from Macao can only book his ticket with his mainland travel permits.
B. Tickets cannot be booked through the event WeChat account.
C. One can be admitted in at any time with an unlimited entry pass.
D. Visitors must use their real names to buy tickets.
【2】If a PLA soldier takes his wife, his 64-year-old father and five-old-year son to the expo on June 7, how much will he pay for their tickets?
A. 360.B. 480.C. 400.D. 520.
【3】Where is the passage most probably taken from?
A. A notice board.B. A report.C. A magazine.D. A book review.