题目内容
【题目】 The 2019 Beijing Horticultural Expo, the largest of its kind, has chosen the theme “Live Green, Live Better”. The expo, opened on April 29 in Yanqing District of Beijing, is scheduled to last for 162 days until October 7.
Tickets available
*Standard day ticket
![]()
*Designated day ticket
*Discounted ticket
*Group ticket
Designated days
*Labor Day holiday (May 1 — 4)
*Dragon Boat Festival holiday (June 7 — 9)
*Mid-Autumn Festival holiday (Sept 13 — 15)
*National Day holiday (Oct 1 — 7)
Tickets prices
*Standard day ticket 120 yuan
*Ordinary designated day ticket 160 yuan
*Discounted standard day ticket 80 yuan
*Discounted designated day ticket 120 yuan
Tickets are free for children under the age of six or shorter than 130 centimeters. Discounted tickets are available for those with disabilities, seniors (people aged at 60 or above), children, students and PLA soldiers.
Where to buy
Visitors can buy or book tickets from two online agents, seven travel agencies, or three event channels — the event WeChat account, the event app or Onsite ticket kiosks.
Opening hours
Opening at | Deadline for ticket sales | Deadline for admission | Closing at |
8 am | 6 pm | 6:30 pm | 9 pm |
Requirements
Buying tickets for Expo 2019 Beijing requires real-name registration, and all visitors are required to input information from their ID cards (or valid passports, mainland travel permits for Hong Kong and Macao residents, and mainland travel permits for Taiwan residents) to buy or book tickets online.
【1】From the passage, what can we learn?
A. A resident from Macao can only book his ticket with his mainland travel permits.
B. Tickets cannot be booked through the event WeChat account.
C. One can be admitted in at any time with an unlimited entry pass.
D. Visitors must use their real names to buy tickets.
【2】If a PLA soldier takes his wife, his 64-year-old father and five-old-year son to the expo on June 7, how much will he pay for their tickets?
A. 360.B. 480.C. 400.D. 520.
【3】Where is the passage most probably taken from?
A. A notice board.B. A report.C. A magazine.D. A book review.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】A
【解析】
本文是一则广告。文章介绍The 2019 Beijing Horticultural Expo的有关事宜。
【1】细节理解题。根据Requirements中Buying tickets for Expo 2019 Beijing requires real-name registration,可知,参观者必须使用真名购票。故选D。
【2】计算题。根据Designated days*Dragon Boat Festival holiday (June 7 — 9)和Tickets prices
*Ordinary designated day ticket 160 yuan*Discounted designated day ticket 120 yuan以及Tickets are free for children under the age of six or shorter than 130 centimeters. Discounted tickets are available for those with disabilities, seniors (people aged at 60 or above), children, students and PLA soldiers.可知,他们买的应该是指定的票,其中妻子是指定票160 yuan,士兵和父亲是折扣指定票120 yuan+120 yuan,孩子是免费票。故选C。
【3】推理判断题。根据第一段The 2019 Beijing Horticultural Expo, the largest of its kind, has chosen the theme “Live Green, Live Better”. The expo, opened on April 29 in Yanqing District of Beijing, is scheduled to last for 162 days until October 7.可知,这是一个展览会,所以这篇文章来自“公告栏”。故选A。