题目内容

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。有两项为多余选项。

【1】 From 18-25, according to I.Q. scores;but you are wiser and more experienced with increasing age. You are smartest in your 20's; around 30, your memory begins to go down, particularly your ability to perform mathematical computations(数学计算). 2 Your vocabulary at the age of 45, for example, is three times as great as when you graduated from college. At 60, your brain has almost four times as much information as it did at the age of 21.

3 You have the best physical sense of yourself from 15 to 24; the best professional sense from 40 to 49. Before the age of 24, we believe that our happiest years are yet to come;over 30,we believe that they are behind us. A National Health survey agrees: after the age of 30, we become more realistic and do not view happiness as a goal in itself. If we keep our health, achieve professional and emotional goals, happiness, we feel, will follow.

4 Generally between 30 and 39, but the peak (顶峰)varies with different professions(职业). Mozart wrote a symphony and four sonatas by the age of 8, and Mendelssohn composed his bestknown work A Midsummer Night's Dream at 17, but most of the great music was written by men between 33 and 39.

Though the peak in most fields comes early, most Nobel Prize winners did their top research in their late 20's and 30's—creative people continue to produce work with high quality(质量) throughout their lives. 5

A. When are you most creative ?

B. When are you happiest?

C. When are you smartest?

D. Do you know what I.Q. refers to?

E. But your I.Q. for other tasks goes up.

F. Creative people usually produce a lot of works.

G. For the “wellconditioned mind”, there is no upper limit.(限制)

【答案】

【1】C

【2】E

【3】B

【4】A

【5】G

【解析】

试题分析:本文叙述了人的智商在人的不同阶段的变化情况,文中说明了一是什么时间人是最聪明的,随之记忆力下降,但是人们的词汇或其他方面开始上升。二是人最幸福的时间是什么时候。三是人最具有创造力的时间是什么时候。并且文中举例说明了各个问题。

【1】C根据From 18-25, according to I.Q. scores; but you are wiser and more experienced with increasing age.叙述了人什么时间最聪明,故选C

【2】E根据your memory begins to go down 与Your vocabulary at the age of 45, for example , is three times as great as then you graduated form college. 前者说的记忆力下降,后者说一个词汇方面的增多,所以中间缺少一个过渡句,故选E。

【3】B 根据You have the best physical sense of yourself from 15 to 24; the best professional sense form 40 to 49.人们最幸福的时候,故选B

【4】A根据Mosart wrote a symphony(交响曲) and four sonatas by the age of 8, and Mendelssohn composed(作曲) his best known work A Midsummer Night` s Dream, at 17, but most of the great music was written by men between 33 and 39.从这种例子中可以看出是人最具有创造性的时候,故选A

【5】G根据most Nobel Prize winners did their top research in their late 20`s and 30`---creative people continue to produce work with high quality throughout their lives.许多诺贝尔奖的获得者在他们20到30岁时做出很多研究,创造性的人继续高质量的产出,故选G。对于思想很成熟的人来说,是没有限制的。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有多余选项。Every day, in hundreds of ordinary situations, actions speak far louder than words. We talk with our mouth, but we communicate with our facial expressions, our tone of voice and our whole body.1When we can read what others are saying unconsciously, we can deal with things---at work and at home before they become problems.By understanding how to use body language, you can communicate more effectively.Here is how:2Throughout the day, notice details about the way you speak, gesture and move. When standing, keep your shoulders straight, your body open and your weight balanced on both feet.Work on your handshake.3The handshake most likely to show confidence is firm and dry, with strong but not too much pressure.Use eye contact. Eye contact is very important in forming an impression of someone. You should have the ability to keep direct eye contact if you want to be taken seriously, But some people feel uncomfortable when it is too strong.4Be yourself. Nonverbal(非言语的)messages come from deep inside you, from your own sense of self-respect. If you are comfortable with yourself, it shows.5They always give others a deep impression.

A. Use hand gestures carefully.

B. Pay attention to your body-talk.

C. A mirror can be useful to examine facial expressions.

D. People who know who they are have a relaxed way of talking and moving.

E. In the business world, the handshake shows important messages about power.

F. Understanding body language is one of the most useful skills you can develop.

G. To avoid this problem, change your focus so that you look at somewhere between the eyes and the chin.

【题目】Taj Mahal, Agra, India

As many as 28 different varieties of precious stones were used to decorate the outside of the Taj Mahal. Construction took around 20 years. The building, which was made from white marble from the quarries(采石场) of Rajasthan, appears pink in the morning, white in the day and golden in the moonlight.

Akashi Kaikyo Bridge, Akashi Strait, Japan

It took 10 years to construct the Akashi Kaikyo Bridge. It connects the city of Kobe, on Japan’s mainland, with Iwaya on Awaji Island. Before it opened, the only way to get between the two cities was by ferry. However, the waterway was at the mercy of severe storms and when two ferries overturned in 1955, killing 168 people, public anger convinced the government of the need for a bridge. It's the longest suspension bridge in the world, with a length of 1,991 meters.

Panama Canal, Panama

More than 4. 5 million cubic yards of concrete were used in the construction of this canal’s locks and dams. The Panama Canal is a 47-mile long waterway that connects the Atlantic and Pacific Oceans. The earth and rubble dug to make way for it was enough to bury Manhattan to a depth of four meters. A series of locks allows ships to pass through the water. Each lock door weighs 750 tons and each lock fills with 52 million gallons of water to accommodate the 15,000 ships that use the canal every year.

Grand Canyon Skywalk, Arizona

The Skywalk’s foundation is strong enough to support 71 million pounds , Located 1,219 meters above the Colorado River, the Grand Canyon's Sky Walk consists of one million pounds of steel and 83,000 pounds of glass. It was the creation of Las Vegas businessman David Jin, who approached the Hualapai Tribe with the idea of a glass walkway over the Grand Canyon in 1996. The Sky walk was assembled on site.

【1】The Japanese government decided to build the Akashi Kaikyo Bridge ___________

A. in the year of 1955

B. following public opinion

C. to show its national power

D. to develop Japan’s economy

【2】The Grand Canyon Skywalk is probably a real challenge for those who __________

A. are airsick

B. hate rock climbing

C. have a fear of height

D. feel ill traveling in boat

【3】In which section of a book can the text probably be seen?

A. Science B. Agriculture

C. Technology D. Geography

【题目】阅读理解。

How to make friends

Choosing friends

Before you make friends,you have to decide who you want to be your friends.Most people like to have friends who like to do the same kind of things as they do.That doesn’t mean you have to be exactly like each other,just that you enjoy some of the same things.Think about your favorite things to do and try to talk to your classmates at lunch or rest about your hobbies.You are sure to find at least one person who’s excited about the same things that excite and interest you,too.

Making friends

●The quickest way to make a friend is to smile.When you smile,people think you are friendly and easy to talk to.It may not be easy at first to smile.But you can practice smiling in front of a mirror.When you look at yourself in the mirror,think if you’d rather talk to your smiling face or your usual scared or angry face.

●One easy way to start a conversation with someone is to say something nice about them.Think about how great you feel when someone says something nice to you.Doesn’t it make you want to talk to him?

●Ask your new friends questions about themselves.It’s the only way to get to know what they’re like and it’s the only way they’ll know that you are interested in them.

●Make sure you have something to add to the conversation,too.When someone asks you a question,do have an answer for them.There is nothing that will stop a conversation quicker than a shrug(耸肩) for an answer.

Activities

After you’ve made a friend who shares the same interests with you,it’s always fun to plan activities together that you’ll both enjoy.Inviting a friend to your house after school is a great way to make your friendship closer.

If you know a game your friend likes to play,you can plan to do that together.When you play a computer game,one person is always left sitting with nothing to do but watch.Not fun.

【1】Before you make friends with someone,make sure .

A.both of you are exactly like each other

B.both of you enjoy some of the same interests

C.you have talked to him or her at lunch or rest about your hobbies

D.you have little in common with each other

【2】When you want to make friends with someone,you should do all the following except .

A.smiling at him or her before talking

B.starting a conversation first

C.asking some questions about him or her

D.giving a shrug instead of an answer

【3】To make your friendship last long,you shouldn’t .

A.do something that interests both of you together

B.invite your friend to your house at weekends

C.be always doing something by yourself with your friend left doing nothing

D.play basketball together in your free time

【题目】阅读理解。

Ask someone what they have done to help the environment recently and they will almost certainly mention recycling.Recycling in the home is very important of course.However,being forced to recycle often means we already have more material than we need.We are dealing with the results of that overconsumption in the greenest way,but it would be far better if we did not need to bring so much material home in the first place.

The total amount of packaging increased by 12% between 1999 and 2005.It now makes up a third of a typical household’s waste in the UK.In many supermarkets nowadays food items are packaged twice with plastic and cardboard.

Too much packaging is doing serious damage to the environment.The UK,for example,is running out of it for carrying this unnecessary waste.If such packaging is burnt,it gives off greenhouse gases which go on to cause the greenhouse effect.Recycling helps,but the process itself uses energy.The solution is not to produce such items in the first place.Food waste is a serious problem,too.Too many supermarkets encourage customers to buy more than they need.However,a few of them are coming round to the idea that this cannot continue and encouraging customers to reuse their plastic bags.

But this is not just about supermarkets.It is about all of us.We have learned to associate packaging with quality.We have learned to think that something unpackaged is of poor quality.This is especially true of food.But it also applies to a wide range of consumer products,which often have far more packaging than necessary.

There are signs of hope.As more of us recycle,we are beginning to realize just how much unnecessary material we are collecting.We need to face the wastefulness of our consumer culture,but we have a mountain to climb.

【1】The author uses figures in Paragraph 2 to show .

A.the tendency of cutting household waste

B.the increase of packaging recycling

C.the rapid growth of supermarkets

D.the fact of packaging overuse

【2】According to the text,recycling .

A.helps control the greenhouse effect

B.means burning packaging for energy

C.is the solution to gas shortage

D.leads to a waste of land

【3】What can be inferred from Paragraph 4?

A.Unpackaged products are of bad quality.

B.Supermarkets care more about packaging.

C.It is improper to judge quality by packaging.

D.Other products are better packaged than food.

【4】What can we learn from the last paragraph?

A.Fighting wastefulness is difficult.

B.Needless material is mostly recycled.

C.People like collecting recyclable waste.

D.The author is proud of their consumer culture.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网