题目内容

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多于选项。(请把答案填在答案卷的横线上)

Without plants, people couldn’t live. We eat plants. _____1】___. And we need plants for another reason: We need them because they are beautiful.

_____【2____.Imagine no flowers with their sweet smells, their beautiful colours and their lovely shapes. Imagine, when the wind blows, we are not able to hear the leaves of the trees or watch the branches swing from side to side.

_____【3____.That is why we have parks full of trees and flowers. That is why people always like houses with room for some grass and a garden.

Do you talk to your plants? ____【4___Perter Tompkins and Christopher Bird, writers of a book called The Secret of Plants, tell of an experiment in which two seeds were plants in different places. While the plants were growing, one plant was given love and hopeful ideas. _____【5___Under the earth it had more and longer roots; above the earth, it had a thicker stem and more leaves.

A. Plants get energy from the sun.

B.Aftersix months, the deserted plant faded away.

C. After six months, the beloved plant was bigger

D. We take in oxygen that plants make.

E. Everywhere people need beautiful plants.

F. Imagine a world with no plants.

G.Do you give them love and take good care of them?

【答案】

小题1】D

小题2】F

小题3】E

小题4】G

小题5】C

【解析】

试题分析:本文主要讲述了我们徐璈植物,并且种植植物需要付出爱与关心。

小题1】D考查上下文联系。根据前文,Without plants, people couldn’t live可知没有我们不能生存而人生存一靠吃东西二靠呼吸而选项D意为我们呼吸植物产生的氧气,符合语境,故选D。

小题2】F考查上下文联系。根据后文,Imagine no flowers with their sweet smells可知这里表示想想地球上没有花草树木会是怎么样的而选项F意为想象地球上没有植物,符合语境,故选F。

小题3】E考查上下文联系。根据后文,That is why people always like houses with room for some grass and a garden可知人们总喜欢用花草树木把房子装饰的很美而选项E意为每个地方,人们都需要植物,符合语境,故选E。

小题4】G考查上下文联系。根据本段的小标题以及后文,While the plants were growing, one plant was given love and hopeful ideas可知植物在种植的时候要赋予关心和爱护而选项G意为你给过它们爱和专心的照顾吗?符合语境,故选G。

小题5】C考查上下文联系。根据后文,Under the earth it had more and longer roots可知这颗被爱关照着的植物越长越大而选项C意为六个月后,这颗被关照的植物越长越大,符合语境,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Dust on furniture may be bad news for waistlines (腰围). But it’s far too early to add dusting to a weight-loss plan. Dietary fats and other materials that make up indoor dust can send a signal to human fat cells, telling them to grow. That process, in turn, might slow the body’s rate of burning energy. Such changes could add to any weight problems a person might have.

“We don’t know what that means to long-term health and certain diseases yet,” says Heather Stapleton, one of the study’s authors. But she notes that her team’s findings also raise a question of whether pollutants in dust might play some role in the growing, global problem of obesity (肥胖).

Stapleton and her colleagues collected dust from homes and offices. Studies found that some materials in the dust could turn on a protein (蛋白质) called PPAR-gamma 1. It’s found in many human tissues. Turning this protein on can cause fat cells to grow. Researchers think this protein may be involved in obesity. But a second study now finds evidence that certain fats are mostly to blame. Cooking oils may send out some of these fats into the air, where they eventually find their way into house dust. Or, the authors say, the fats might enter house dust as part of the hair or skin cells shed (脱落) by people or pets.

“While the findings are amazing,” says Mitchell Lazar, another study author, “these findings need to be taken as very limited.” Indeed, he adds several cautions about how the findings should be understood. “For one thing, people eat these fats in foods all of the time. That is likely to be a lot more than would be consumed from indoor dust,” he said.

【1】What do we know about PPAR-gamma 1? _____

A. It comes from dust.

B. It leads to weight gain.

C. It can help get rid of dust.

D. It only appears in human bodies.

【2】 What’s the best title for the text? _____

A. Can house dust make us fat?

B. Why is it important to clean?

C. Anything to do to deal with dust?

D. What is the best way to lose weight?

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

___【1】___ This was not because the woods and fields were always far away, but because they were too far from the city to permit people to make a day trip between morning and nightfall.

_【2】___ He decided to turn his little school house into a dormitory for the summer holidays. Anyone who brought his sleeping bag and cooking equipment along could stay there for a very small quantity of money. The idea was a success. A few years later, the school house was much too small to hold the many young people who wanted to stay there. __【3】__ This was the first hostel (青年招待所).

Today, young students and workers of every country can meet in the hostel and get to know each other. When young people arrive at the hostel, they have only to show their cards of membership in a hostel organization in their own country. ___【4】_

Often, at the evening meal, a group of boys and girls from various parts of the country or world will happen to meet at the same hostel. They may put their food together and prepare a dinner with many kinds of dishes. Sometimes a program will be organized after the meal with dances, songs, or short talks followed by a question period.___【5】__ For this reason, a few weeks spent hostelling can be just as useful a part of ones education as classes in school.

A. In 1970, a young German school master had an idea which changed this situation.

B. People can stay in the hostel if they brought enough equipment with them.

C. One can learn a lot about other places, just by meeting people from those places.

D. As a result, a dormitory was set up in an old castle nearby.

E. For years, children in the industrial areas of Europe seldom left their cities to see the beauties of the countryside.

F. More and more young people went to the hostel for summer holidays.

G. This card will permit them to stay in a hostel all over the world for very low prices.

【题目】七选五阅读

Pearls of wisdom in Proverbs

Out of sight,out of mind.An apple a day keeps the doctor away.Don’t put all your eggs in one basket. 【1】Each of the proverbs mentioned above teaches a common truth.But what exactly is a proverb?It’s a short statement that contains a general truth.It is popularly known and often repeated.

Every culture has proverbs. 【2】For example,many cultures value old people for their wisdom and experience.This idea can be found in proverbs.A Chinese proverb says,“An old horse will never get lost.” And a Portuguese proverb states,“An old pan is the one that makes good food.” 【3】The English say,“Good and quickly seldom meet.” The Chinese say,“Think three times before you act.” A Russian proverb exclaims,“Take your thoughts to bed with you,for the morning is wiser.”

There is a saying:To truly know a people,learn their proverbs.Proverbs contain a culture’s values and morals. 【4】 People in Saudi Arabia value books and learning.One of their proverbs says,“A book is a garden carried in the pocket.” The French say,“There is no pillow so soft as a clear conscience.” So that culture thinks that being honest is important.Egyptians know the value of friendship.One of their proverbs say,“Friendship doubles joy and halves grief.”

In Africa,many proverbs also use images familiar to Africans.For example,“The best way to eat an elephant in your path is cut him up into little pieces.” 【5】 Or “A roaring lion kills no game.” This means that one cannot achieve anything by sitting around and talking about it.One must get out and strive for it.

Learning proverbs in another language is fun.You can make a good impression with your language ability.But remember proverbs are usually used in spoken language.They are rarely used in writing.If you use a lot of proverbs when you write,people will think you don’t have original thoughts.

A.What is your favorite proverb?

B.Have you heard any of these proverbs before?

C.Many cultures also agree that acting in a hurry is not a good idea.

D.And while some are special for one culture,there are common themes.

E.In other words,the best way to solve a problem is to work on it bit by bit.

F.There are also proverbs such as “get your ducks in a row.”

G.So you can learn what is valued in different cultures through their proverbs.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网