题目内容
【题目】The Boy Made It!
One Sunday, Nicholas, a teenager, went skiing at Sugarloaf Mountain in Maine.In the early afternoon, when he was planning to go home, a fierce snowstorm swept into the area.Unable to see far, be accidentally turned off the path.Before he knew it, Nicholas was lost, all alone! He didn't have food, water, a phone, or other supplies.He was getting colder by the minute.
![]()
Nicholas had no idea where he was.He tried not to panic.He thought about all the survival shows he had watched on TV.It was time to put the tips he had learned to use.
He decided to stop skiing.There was a better chance of someone finding him if he stayed put.The first thing he did was to find shelter from the freezing wind and snow.If he didn't, his body temperature would get very low, which could quickly kill him.Using his skis, Nicholas built a snow cave.He gathered a huge mass of snow and dug out a hole in the middle.Then he piled branches on top of himself, like a blanket, to stay as warm as he could.
By that evening, Nicholas was really hungry.He ate snow and drank water from a nearby stream so that his body wouldn't lose too much water.Not knowing how much longer he could last, Nicholas did the only thing he could — he huddled (蜷缩) in his cave and slept.
The next day, Nicholas went out to look for help, but he couldn't find anyone.He followed his tracks and returned to the snow cave, because without shelter, he could die that night.On Tuesday, Nicholas went out again to find help.He had walked for about a mile when a volunteer searcher found him.After two days stuck in the snow.Nicholas was saved.
Nicholas might not have survived this snowstorm had it not been for TV.He had often watched Grylls' survival show Man vs Wild.That's where he learned the tips that saved his life.In each episode(一期节目) of Man vs Wild, Grylls is abandoned in a wild area and has to find his way out.
When Grylls heard about Nicholas' amazing deeds, he was super impressed that Nicholas had made it since he knew better than anyone how hard Nicholas had to work to stay alive.
【1】What happened to Nicholas one Sunday afternoon?
A. He broke his skis. B. He got lost.
C. He hurt his eyes. D. He caught a cold.
【2】How did Nicholas keep himself warm?
A. He found a shelter.
B. He lighted some branches.
C. He kept on skiing.
D. He built a snow cave.
【3】On Tuesday, Nicholas ____.
A. returned to his shelter safely
B. was saved by a searcher
C. got stuck in the snow
D. stayed where he was
【4】Nicholas left Grylls a very deep impression because he ____.
A. watched Grylls' TV program regularly
B. did the right things in the dangerous situation
C. created some tips for survival
D. was very hard-working
【答案】
【1】B
【2】D
【3】B
【4】B
【解析】
本文是一篇记叙文,讲述了一个小男孩Nicholas在暴风雪中迷路,他不畏艰难,利用在电视中学到的野外生存知识逃脱困境的故事。
【1】细节理解题。根据第一段第四句Before he knew it, Nicholas was lost, all alone!可知Nicholas在暴风雨中迷路了。故B项正确。
【2】细节理解题。根据第三段第五句Nicholas built a snow cave.以及to stay as warm as he could可知,Nicholas保持温暖的方式是建了一个雪洞。故D项正确。
【3】细节理解题。根据第五段最后两句He had walked for about a mile when a volunteer searcher found him.可知,星期二的时候,Nicholas被一名志愿搜索者救了。故B项正确。
【4】推理判断题。根据最后一段since he knew better than anyone how hard Nicholas had to work to stay alive.可知,Grylls比其他任何人都懂得Nicholas逃生的艰难,他在非常危险的情况下做出了最正确的事情,所以他对男孩留下了深刻的印象。故B项正确。