题目内容
【题目】Almost everyone wants to be happy, but not all know how to find happiness. Money and success alone do not bring lasting happiness. Aristotle, a Greek thinker, said, “Happiness depends upon ourselves.” In other words, we make our own happiness. Here are a few suggestions to help you be happier.
The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life. Too often, we spend so much time thinking about the future that we fail to enjoy the present, for example, getting into college or getting a good job. You should enjoy life’s simple pleasures, such as reading a good book, listening to your favorite music, or spending time with close friends. People who have several close friends often live happier and healthier lives.
Another secret to living a happy life is to be active, and have hobbies where you forget your problems and time. Many people experience dancing, or playing a sport, such as swimming. You can forget about your problems and only think about the activity.
Finally, many people find happiness in helping others. Studies show that people feel good when they spend their time helping others. If you want to feel happier, do good things for someone. You can help a friend with his or her studies, go shopping to buy food for an elderly person, or simply help out around the house by washing the dishes.
【1】The best title of this passage is ___________.
A. Good Friends Make You Happy
B. Ideas for Helping Other People to Be Happy
C. Money Makes You Happy
D. The Secret of Happiness
【2】The passage gives us ___________ pieces of advice on happiness.
A. one B. two C. three D. four
【3】The writer thinks that ___________.
A. doing good things for someone can make you happier
B. hobbies take up too much time
C. everyone knows how to live a happier life
D. It’s wrong to spend time on work
【4】Which of the following is NOT mentioned in the passage?
A. Reading a good book. B. Playing a sport.
C. Traveling to a foreign country. D. Spending time with close friends.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】A
【4】C
【解析】几乎每个人都想快乐,但并不是所有的人知道如何找到幸福。本文讲述的就是“幸福的秘密”。
【1】D
主旨大意题。根据第一段中“Happiness depends upon ourselves.” In other words, we make our own happiness. Here are a few suggestions to help you be happier.可知,幸福要靠我们自己,本文介绍了一些使你更加幸福的建议。也就是幸福的秘密。故选D。
【2】C
细节理解题。根据第二、三、四段首句The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life./ Another secret to living a happy life is to be active, and have hobbies where you forget your problems and time./ Finally, many people find happiness in helping others.可知,关于幸福本段给出了三条建议。故选C。
【3】A
细节理解题。根据最后一段中Studies show that people feel good when they spend their time helping others. If you want to feel happier, do good things for someone.作者认为为别人做好事情会使你更幸福。故选A。
【4】C
推理判断题。根据第二段中such as reading a good book, listening to your favorite music, or spending time with close friends.根据第三段中Many people experience dancing, or playing a sport, such as swimming.可知,A/B/D文中都提到了,只有C项文中未提到。故选C。