题目内容

Some people will do just about anything to save money. And I am one of them. Take my family’s last vacation for example. It was my six-year-old son’s winter break from school, and we were heading home from Fort Lauderdale after a weeklong trip. The flight was overbooked, and Delta, the airline, offered us $400 per person in credits to give up our seats and leave the next day. I had a meeting in New York, So I had to get back. But that didn't mean my husband and my son couldn't stay. So I took off for home.

The next day my husband and son were offered more credits to take an even later flight. Yes, I encouraged一okay, ordered一them to wait it out at the airport, to "earn" more Delta Dollars. Our total take: $1,600. Not bad, huh?

Now some people may think I'm a bad mother and not such a great wife either. But as a big-time bargain hunter, I know the value of a dollar. And these days, a good deal is something few of us can afford to pass up.

I've made living looking for the best deals and exposing the worst tricks. I have been the consumer reporter of NBC's Today show for over a decade. I have written a lot of books including one titled Tricks of the Trade: A Consumer Survival Guide. And I really do what I believe in. I tell you this because there is no shame in getting your money’s worth. I’m also tightfisted(小气的) when it comes to shoes, clothes for my children, and expensive restaurants. But I wouldn't hesitate to spend on a good haircut. It keeps its longer, and it's the first thing people notice. And I will also spend on a classic piece of furniture. Quality lasts.

1.Why did Delta give the author's family credits?

A. They took a later flight.

B. They had early bookings.

C. Their flight had been delayed.

D. Their flight had been cancelled.

2.What can we learn about the author?

A. She seldom makes a compromise.

B. She is very strict with her children.

C. She rarely misses a good deal.

D. She is interested in cheap products.

3.What does the author do?

A. She's a teacher.

B. She's a housewife.

C. She's a businesswoman.

D. She's a media person.

4.What does the author want to tell us?

A. How to spend money wisely.

B. How to expose bad tricks.

C. How to reserve airline seats.

D. How to make a business deal.

 

1.A

2.C

3.D

4.A

【解析】

试题分析:有些人会想尽一切办法来省钱,作者也是其中之一。坐着一家人乘坐的飞机超员了,他们每个人因此获得400美元的补偿。作为一个省钱达人,作者在孩子的衣服方面也很节俭,他们一家人很少去高档的饭店吃饭。

1.The flight was overbooked, and Delta, the airline, offered us $400 per person in credits to give up our seats and leave the next day.”可知,航班超员了,航空公司给坐着一家没人400美元让他们放弃乘坐这班飞机,改为第二天离开,故选A。

2.The next day my husband and son were offered more credits to take an even later flight. I encouraged一okay, ordered一them to wait it out at the airport, to "earn" more Delta Dollars.”和第三段“And these days, a good deal is something few of us can afford to pass up.”可知,作者丈夫和儿子的航班再次被推迟,他们得到了更多的钱,作者让他们继续等在机场外面“赚钱”,她很少错过能赚钱的机会,故选C。

3.I have been the consumer reporter of NBC's Today show for over a decade.”可知,作者是一名记者,故选D。

4.Some people will do just about anything to save money. And I am one of them. ...I know the value of a dollar. And these days, a good deal is something few of us can afford to pass up. ...I've made living looking for the best deals and exposing the worst tricks.I tell you this because there is no shame in getting your money’s worth.”可知,作者想告诉大家的是如何明智地花钱,故选A。

考点:生活类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

阅读下列各小题,根据汉语句子,用句末括号内的英语单词完成句子,并将答案写在答题卡上的相应题号后。

1.I had already heard that George didn’t like____________________, so even though I didn’t have the right clothes on. I raced after him. (keep)

我以前就听说过,乔治不喜欢等人,所以尽管我还没有穿上合适的衣服,就跟在他后面跑起来。

2.The new street is 10 miles long, almost __________________ what it used to be. (length)

这条新街10英里长,是它原来的三倍长。

3.___________________ for over 25 years is a miserable memory for Nelson Mandela, but he never regrets it. (keep)

关在监狱里25年对曼德拉来说是个悲惨的回忆,但是他从不后悔。

4.As a new graduate, he doesn’t know ____________ to start a business here. (take)

作为刚刚毕业的学生,他不知道创业需要什么。

5.It was not until she took off her dark glasses_________________ that she was a famous film star. (realize)

直到她取下墨眼镜,我才意识到踏实一位著名的电影明星。

6.A number of paintings in this castle are believed _______________________ in a fire in 2009. (destroy)

人们认为这座城堡里面很多画都毁于2009年的一场大火。

7.With ____________________________, he didn’t know what to do next. (arise)

随着很多问题的出现,他不知道下一步该做什么。

8.Wolves are highly social animals_________________________ cooperation. (depend)

狼是高度群体化的动物,其成功依赖于合作。

9._______________________________, I couldn’t read his handwriting. (try)

无论我怎么努力,还是没法看清他写的字。

10.After several months’ research, they reached a point _________________ to protect the area’s wildlife. (action)

几个月的研究以后,他们到了应该采取行动去保护这个地区野生动物的环节了。

 

Women consistently lie on social networking sites such as Facebook or Twitter to make their lives appear more exciting, a survey has found.

Researchers found that at least one in four women exaggerated(夸大) or distorted(扭曲) what they are doing on social media once a month. The survey of 2000 women found they mostly pretended to be out on the town, when in fact they are home alone, and polished an exotic(异国的) holiday or their job.

The most common reasons for women to write “fibs” included worrying their lives would seem “boring”, envy at seeing other people’s more exciting posts and wanting to impress their friends and acquaintances.

Psychologists suggested that as people attempt to “stay connected” on social media, they can in fact “paradoxically(自相矛盾地)” be left “more isolated”. They also said that “the more we try to make our lives seem perfect, the less perfect we feel”.

According to the OnePoll survey, one third of women surveyed admitted to “dishonesty” on social media sites such as Facebook and Twitter at some stage.

Almost one in four admitted to lying or exaggerating about key aspects of their life online between one and three times a month while almost one in 10 said they lied more than once a week.

Nearly 30 percent of women lied about “doing something when I am home alone”, almost a quarter overstated their alcohol consumption while one in five were not truthful about their holiday activities or their jobs. Almost one in five women even lied about their “relationship status”.

“We work very hard presenting ourselves to the world online, pretending and attempting to be happy all the time which is exhausting and eventually unfulfilling,” said Dr Michael Sinclair, a leading British consultant psychologist.

“Leaving out the less desirable imperfections of our lives from the conversations with our `friends` online leads to less opportunity to feel empathized with(与…产生共鸣), resulting in a greater sense of disconnection from others.”

The survey was conducted by Pencourage, a new anonymous (匿名的)“diary-style” social media website.

1. Which of the words below is closest in meaning to the underlined word “fibs” in Para 3?

A. life experiences B. short stories

C. careful thoughtsD. insignificant lies

2. A woman tends to tell a lie online when she__________.

A. hopes to make more friends

B. envies other people’s exciting life

C. feels lonely at home

D. gets tired of the boring life

3. A woman might pretend to be happier online than she actually is by __________.

A. avoiding conversations with friends

B. describing her holiday activities

C. leaving out the imperfections in life

D. overstating her trouble at work

4. According to Dr Michael Sinclair, constantly lying online may __________.

A. eventually make one’s life more exciting

B. actually lead to a sense of isolation

C. really improve one’s sense of happiness

D. scarcely have any influence on relationships

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网