题目内容
【题目】Clones in Fiction
Stories featuring clones always draw me in. I've read enough fiction books about clones over the years. _【1】
The Lost Girl by Sangu Mandanna
【2】 Eva is Amarra's clone. She learns what Amarra learns in school, eats what she eats, and studies every last detail of her life. The trouble is, no matter how hard she studies, outside of their appearances Eva and Amarra aren't that much alike. To make matters more complex, she learns Amarra has a boyfriend she must learn to love as much as she does when her own heart secretly belongs to someone else.
When Amarra is killed in a car crash just after their 16th birthday, Eva has to pick up her life where she left it off. Her life depends on convincing Amarra's loved ones that she is Amarra. _【3】
The House of Scorpion, by Nancy Farmer
This is not just one of my favorite books about clones, but one of my favorite books. Between the border of the United States and Aztlan, which was once Mexico, lies Opium, a land ruled by drug lords(毒枭). El Patron is the most powerful drug lord in Opium, a man almost 20 years old. 【4】
Matt is El Patron's clone. El Patron has been using clones like Matt to keep himself alive. But before he is needed, the drug lord treats him like a prized pet. El Patron's family dislikes him, thinking him inhuman and a possible threat((威胁) to their inheritance(遗产). The older he gets, the more Matt feels trapped at every turn. 【5】
A. Can they accept that?
B. They are very fearful and tiresome.
C. Cloning is considered to be criminal.
D. Is there any way he can be free to make his own life?
E. Can you be attracted by the rich imagination of the stories?
F. Everyone is struck with fear in the heart when hearing the name.
G. It's unbelievable that a person has to spend the whole life learning to be someone else.
【语篇导读】本文是一篇说明文。主要讲述作者阅读过的两本科幻小说中的克隆。
【答案】
【1】E
【2】G
【3】A
【4】F
【5】D
【解析】
【1】文章开头说:具有克隆特点的小说总能令我着迷,而C 项说你被这些小说中丰富的想象吸引过吗?二者衔接合理,其中的draw sb in 与attract sb同义为线索特征词,故选E。
【2】本段主要通过举例的形式讲述克隆人之间的一些令人难以理解的事情,而G项正是概括了该主旨,故选G。
【3】横线前说她的人生主要依靠说服Amarra的爱人她就是Amarra,而A项文他们能接受她?前后构成逻辑上的一致,故选A。
【4】横线前说他虽年仅20多岁,但是这个地区最有权势的毒枭,而F项说这个地方的每一个人听到他的名字都会从内心感到害怕,前后构成逻辑上的一致,故选F。
【5】横线前说随着他的年龄越来越老,他越是在人生的每个转折点感到陷入困境,而D项说有任何途径能使他自由地掌握自己的人生吗?前后构成逻辑上的一致,故选D。
【题目】下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写上该加的词。
删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
例如: It was very nice to get your invitation to spent∧weekend with you. Luckily the I was completely free then, so I’ll to say “yes”. I’ll arrive in Bristol at around 8:00 p.m. am in Friday evening. On |
My old classroom was interesting because three side of the classroom were made from glass. I enjoyed sit close to the windows and looking at the view. On the left-hand side of the class, I could easy see the football field. In the mornings, it was full of students exercising. The view from the back of the classroom is also splendid. Close to the school there was a beautiful park with many trees around them. Farther in the distance, I could not enjoy the view of snowy mountains. On the right side of the class was the road. I was always interested to see the drivers in hurry in the morning. The position of the classroom with its view made me felt like I was dreaming. If I was only a child when I studied in that classroom, I will never forget it.
【题目】读我国北方某地区的部分资料,据此回答下列问题。
年份 | 森林覆 盖率 | 耕地 面积 | 年降 水量 | 气温年 较差 | 河流含 沙量 | 粮食平 均亩产 | 粮食总 产量 |
1985 | 19% | 333km2 | 520mm | 38℃ | 10% | 205kg | 1.025亿kg |
1995 | 10% | 478km2 | 450mm | 42℃ | 35% | 135kg | 0.975亿kg |
【1】上述资料表明导致该地区近十年粮食平均亩产量下降的主要原因是
A.退耕还牧的面积增大 B.人口增长过快
C.气候发生异常,出现水旱灾害 D.毁林开荒现象严重
【2】根据表格内容分析森林覆盖率的变化对该区环境产生的影响是
A.气温年较差减小 B.河流含沙量增大
C.年降水量增加 D.地下水增加