题目内容

【题目】阅读理解

阅读下列短文,从每题所给的四个选项 (A 、B 、C D )中,选出最佳选项。

Have you ever run into a careless cell phone user on the street? Perhaps they were busy talking, texting or checking updates on WeChat without looking at what was going on around them. As the number of this new “species” of human has kept rising, they have been given a new name —phubbers(低头族).

Recently, a cartoon created by students from China Central Academy of Fine Arts put this group of people under the spotlight. In the short film, phubbers with various social identities bury themselves in their phones. A doctor plays with his cell phone while letting his patient die, a pretty woman takes selfie in front of a car accident site, and a father loses his child without knowing about it while using his mobile phone. A chain of similar events eventually leads to the destruction of the world.

Although the ending sounds overstated, the damage phubbing can bring is real.

Your health is the first to bear the effect and result of it. “Constantly bending your head to check your cell phone could damage your neck,” Guangming Daily quoted doctors as saying, “the neck is like a rope that breaks after long-term stretching.” Also, staring at cell phones for long periods of time will damage your eyesight gradually, according to the report.

But that’s not all. Being a phubber could also damage your social skills and drive you away from your friends and family. At reunions with family or friends, many people tend to stick to their cell phones while others are chatting happily with each other and this creates a strange atmosphere, Beijing Evening News reported.

It can also cost you your life. There have been lots of reports on phubbers who fell to their death, suffered accidents, and were robbed of their cell phones in broad daylight.

1】For what purpose does the author give the example of a cartoon in Para. 2?

A. To advertise the cartoon made by students.

B. To inform people of the bad effects of phubbing.

C. To indicate the world will finally be destroyed by phubbers.

D. To warn doctors against using cell phones while treating patients.

【2Which of the following is NOT a risk a phubber may have?

A. His social skills could be affected.

B. His neck and eyesight will be gradually harmed.

C. He might get separated from his friends and family.

D. He will cause the destruction of the world.

【3Which of the following may be the author’s attitude towards phubbing?

A. Supportive. B. Optimistic.

C. Opposed. D. Objective.

【4What may the passage talk about next?

A. Measures to reduce the risks of phubbing.

B. People addicted to phubbing.

C. Definition of phubbing

D. Consequences of phubbing.

【答案】

1】B

【2D

【3C

【4A

【解析】

作者通过描述低头族过度使用手机所带来的危害,提醒我们恰当使用手机。

1】B 推理判断题。参看第二段最后一句A chain of similar events eventually leads to the destruction of the world.可知,作者给这个例子是为了告诉人们低头族的负面影响。故选B。

【2D 推理判断题。根据第四、五段可知,答案A、B、C都是低头族的危害。文中没有提到D项内容,故选D。

【3C 推理判断题。A. Supportive支持的;B. Optimistic乐观的;C. Opposed反对的;D. Objective客观的。从作者提供的卡通视频和后面提到的各种后果可知,作者是反对的。故选C。

【4A 推理判断题。根据排除法,因为B、C、D在文中都已谈论过,下面应该告诉我们减少危害的措施了。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

Being physically active three times a week reduces the odds of being depressed by about 16%, according to new UCL research carried out as part of the Public Health Research Center.

The study, published in JAMA Psychiatry, found a two-way relationship between depression and physical activity. People who increased their weekly activity reported fewer depressive symptoms but those with more depressive symptoms were less active, particularly at younger ages.

Researchers followed 11,135 people born in 1958 up until the age of 50, recording depressive symptoms and levels of physical activity at regular intervals in adulthood. They found that each additional activity period per week reduced odds of depression by 6%. In England 19% of men and 26% of women are currently classed as “inactive”, and this study suggests that activity could significantly improve their mental as well as physical health.

“Assuming the association is causal, physical activity has a protective effect against depression. If an adult between their twenties and forties who isn’t physically active became active 3 times per week, they would reduce their risks of depression by about 16%.” says Dr. Snehal of the UCL Institute of Child Health, lead author of the study.

Professor Mark, Director of the Public Health Research Center, said, “Many people are already aware of the benefits of physical activity on their general health, but now we are seeing more evidence that suggest it also has a positive effect on a person’s mental well-being. The latest research highlights just how important it is to ensure that people are working and living in environments that allow them to be both physically active and mentally healthy.”

【1】What is the author’s purpose in writing the passage?

A. To tell us a fun story about how to protect us against depression.

B. To introduce a research on the link between activity and depression.

C. To persuade readers to increase their weekly activity.

D. To describe the disadvantages of physical activity.

【2】According to the second paragraph, if people increase their weekly activity, ______.

A. their depressive symptoms will be fewer

B. their depressive symptoms will be more

C. they will become much younger

D. they will become more depressive

【3】Which of the following statements is TRUE according to the passage?

A. Dr. Snehal thinks it important to be both physically and mentally healthy.

B. The research shows men are more active in physical activities than women.

C. Adults who insist on physical activity will reduce depression completely.

D. Increasing physical activities can free people from depression in a way.

【4】The author shows his view mainly by_______.

A. doing research

B. comparing and contrasting

C. trying on himself

D. discussing and summarizing

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网