题目内容
【题目】A
Scientists and marine biologistshad(海洋生物学家) something to celebrate last week when two lost humpback whales(座头鲸) returned to the Pacific Ocean. Delta and Dawn ― a mother and a baby ― had circled the Sacramento Bay area for two weeks before going back to the ocean.
"We all shouted loudly like ‘Yay’!"said Jim Oswald, a spokesman for the Marine Mammal Center. "It’s been really exciting."
The humpback whales were last spotted on May 29 near the Golden Gate Bridge in San Francisco, California. Scientists are sure that the whales swam into open water during the evening of May 29 or early the next morning, since there have been no further sightings of the whales. Even so, boats were sent out to look for them, just in case the whales made another wrong turn.
Officials spent two weeks trying to get the whales to turn back towards the ocean. Biologists played recordings of whale-feeding as well as unfamiliar sounds to try to make the whales head back to the Pacific Ocean.
However, Delta and Dawn gave scientists an unexpected chance to study humpback whales in the wild. Scientists were able to gather sound recordings and watch their behaviors. This is especially exciting because humpback whales are an endangered species. What’s more, scientists don’t usually have the chance to observe (观察) them in their natural habitat.
"All those things are very hard to get," said Oswald,"So what we are doing is filling up the knowledge blank on humpback whales in the wild. " Scientists should be able to use this information to help other lost whales in the future.
【1】Jim Oswald was very happy because____________.
A. the whales traveled to Sacramento Bay
B. the whales returned to the Pacific Ocean
C. the scientists held a great celebration
D. he found the lost humpback whales
【2】 In order to make the whales go back to the ocean, the biologists____________.
A. fed them with other animals B. swam into open water
C. played music for them D. played strange sounds to them
【3】 The fifth paragraph mainly tells us that____________.
A. humpback whales will disappear in the future
B. scientists are worried about humpback whales
C. humpback whales were excited in their natural habitat
D. scientists learned more about humpback whales
【4】What’s the best title for the passage?
A. Looking for the Lost Whales B. Helping the Lost Whales
C. The Lost Whales Returned D. Two Whales Were Lost
【答案】
【1】B
【2】D
【3】D
【4】C
【解析】
【语篇解读】科学家对两头迷路的座头鲸回归太平洋非常高兴,并对其进行研究。同时,得到了近距离观察座头鲸的宝贵机会。
【1】 细节理解题。根据文章前两段内容可知,Jim是对座头鲸回归太平洋感到高兴。
【2】推理判断题。根据第四段的"Biologists played recordings of whale-feeding as well as unfamiliar sounds"可以选出正确答案。
【3】段落大意题。本段主要讲科学家通过这一实践能更多地了解座头鲸在其自然栖息地中的生活特点,即科学家能够更多地了解座头鲸。
【4】标题归纳题。文章介绍了两头迷路的座头鲸回归太平洋,因此C项最能概括文章主题。