题目内容
【题目】Cloze 1
体裁 | 文章话题 | 词数 | 建议时间 | 难度 | 自测正确率 |
说明文 | 可以发出地震警报的应用程序 | 228 | 10分钟 | ★★★☆☆ |
A new phone app uses vibrations from smartphones to alert people about earthquakes. 1 phone app recognizes sudden shaking of the earth’s surface through sensors in smartphones.
The new app is called MyShake. It is the work of four 2 (research) at the University of California, Berkeley. They said they created a worldwide warning system 3 would inform people and give them time to prepare. Other earthquake apps include QuakeFeed, Quakes and Earthquake. They show 4 earthquakes have happened, at what strength, and the aftershocks. Those use data from the U.S. Geological Survey.
Smartphones 5 (equip) with accelerometers(加速计). These instruments measure movement, like that of a car or airplane. 6 (probable), they can also measure the shaking of a machine, a building or other structures. Accelerometers are used in activity trackers and apps that count steps or other exercise. They also are used in global positioning system apps, also 7 (call) GPS.
MyShake uses phone accelerometers to measure seismic(地震的) activity. It has been designed 8 (know) the difference between normal activity and earthquake movement. The software developers say their app is right 93 percent of the time.
A smartphone sends seismic 9 (inform) to the app developers. If the developers receive several warnings from one area, it recognizes that an earthquake may be taking place 10 will take place soon.
【答案】
【1】The
【2】researchers
【3】that/which
【4】where
【5】are equipped
【6】Probably
【7】called
【8】to know
【9】information
【10】or
【解析】
【文章大意】本篇为说明文,介绍了智能手机上一款可以发出地震警报的应用程序——MyShake。
【1】 考查定冠词的用法。由首句信息可知此处为第二次提到这个手机程序,表示特指,所以用定冠词The。
【2】 考查词形转换以及名词复数形式。由关键词four可知需要用名词,而且需要用复数形式,故填researchers。
【3】 考查定语从句。此处用that/which指代system,并在从句中作主语。
【4】 考查名词性从句。句意:它们能显示地震发生的地点、强度和余震。所填词引导宾语从句,并在从句中作地点状语,故用where。
【5】 考查动词的被动语态。主语Smartphones为复数,与动词equip之间为逻辑上的被动关系,且为一般情况,故用are equipped。
【6】 考查词形转换。此处需要副词修饰整个句子,故用Probably。
【7】 考查过去分词作定语。global positioning system apps与call之间为逻辑上的被动关系,故此处用过去分词作非限制性定语。
【8】 考查不定式作目的状语。句意:设计的目的是为了了解正常活动与地震运动的区别。
【9】 考查词形转换。此处需要用该词的名词形式,故用information。
【10】 查连词的用法。上下文之间为逻辑上的选择关系,故用or。
【题目】下表为四个国家某一年的人口变动数据,回答下列各题。
国家 | 甲 | 乙 | 丙 | 丁 |
人口出生率(%) | 2.9 | 2.6 | 2.4 | 1.3 |
人口死亡率(%) | 2.3 | 1.2 | 1.0 | 1.1 |
人口增长率(%) | 0.6 | 1.4 | 1.4 | 0.2 |
人口迁移率(%) | -0.2 | -0.1 | 0.1 | 0.2 |
【1】根据表中数据判断,人口增长属于传统型的是( )
A. 甲 B. 乙 C. 丙 D. 丁
【2】四个国家中,人口增长最快的是( )
A. 甲 B. 乙 C. 丙 D. 丁
【3】四个国家中,最可能是发达国家的是( )
A. 甲 B. 乙 C. 丙 D. 丁
【题目】Cloze 4
体裁 | 文章话题 | 词数 | 建议时间 | 难度 | 自测正确率 |
说明文 | 读书是一种好的爱好 | 185 | 10分钟 | ★★★★☆ |
First, reading books 1 (be) fun. You can always keep yourself 2 (interest) and it can help you have an enjoyable time if you like reading. This is especially useful when the weather is bad. It is a(n) 3 (relax) hobby too.
Next, you can read a book anywhere: in a car, on a plane, in bed — even in the bath. 4 you need is a book! Reading is a convenient hobby as it is easy to stop and start again.
Another good reason for reading books is 5 it is useful. If you read as a hobby you 6 (get) better and better at it. This means that you will read faster and become 7 (good) at understanding what you read. As your reading improves, you will probably find your schoolwork becomes much easier. Many school subjects depend 8 good reading and, as you read you learn more and more.
Good readers are most likely to be good 9 (write), too. They are usually good at 10 (spell) as well, and have more things to write about. Reading books is really a wonderful hobby.