题目内容

【题目】Passage 1(2017·新课标卷I

If anyone had told me three years ago that I would be spending most of my weekends camping, I would have laughed heartily. Campers, in my eyes, were people who enjoyed insect bites, ill-cooked meals, and uncomfortable sleeping bags. They had nothing in common with me. 1

The friends who introduced me to camping thought that it meant to be a pioneer. 2 We slept in a tent, cooked over an open fire, and walked a long distance to take the shower and use the bathroom. This brief visit with Mother Nature cost me two days off from work, recovering from a bad case of sunburn and the doctors bill for my sons food poisoning.

I was, nevertheless, talked into going on another fun-filled holiday in the wilderness. 3 Instead, we had a pop-up camper with comfortable beds and an air conditioner. My nature-loving friends had remembered to bring all the necessities of life.

4 We have done a lot of it since. Recently, we bought a twenty-eight-foot travel trailer complete with a bathroom and a built-in TV set. There is a separate bedroom, a modern kitchen with a refrigerator. The trailer even has matching carpet and curtains.

5 It must be true that sooner or later, everyone finds his or her way back to nature. I recommend that you find your way in style.

A. This time there was no tent.

B. Things are going to be improved.

C. The trip they took me on was a rough one.

D. I was to learn a lot about camping since then, however.

E. I must say that I have certainly come to enjoy camping.

F. After the trip, my family became quite interested in camping.

G. There was no shade as the trees were no more than 3 feet tall.

【答案

【1】D

【2】C

【3】A

【4】F

【5】E

【解析

【文章大意】三年前,作者对露营一无所知,也不认为自己会喜欢露营。然而后来有过几次露营的经历,作者和他的家人开始爱上了露营,甚至为露营购买了设备齐全的房车。作者认为露营是回归大自然的一个方式,也建议读者找到适合自己的回归自然的方式。

【1】根据前文可知三年前作者认为露营和自己无关,而后文中表明作者热爱露营,暗示此处作者对待露营的情感态度应该出现转变。D选项中的however表示转折。且If anyone had told me three years ago that I would be spending most of my weekends camping暗示作者态度的转变就在三年前,D选项中的since then自从那时候起和前文时间吻合。故选D。

【2】根据后文We slept in a tent, cooked over an open fire, and walked a long distance to take the shower and use the bathroom可知作者第一次露营的条件很艰苦,C选项The trip they took me on was a rough one.中的rough暗示了这一点,符合语境。故选C。

【3】根据上段中We slept in a tent, cooked over an open fire, and walked a long distance to take the shower and use the bathroom可知作者第一次露营时住帐篷,露天生火做饭,走很远的距离去洗澡、上厕所,条件很艰苦,而后文中Instead, we had a pop-up camper with comfortable beds and an air conditioner. 说明作者第二次露营有床有空调。A选项This time there was no tent这次没有帐篷了暗示作者进行了第二次露营,而且条件比较好,符合语境。故选A。

【4】根据后文we bought a twenty-eight-foot travel trailer complete with a bathroom and a built-in TV set. There is a separate bedroom, a modern kitchen with a refrigerator. The trailer even has matching carpet and curtains.可知作者一家为了露营买了房车里面设备齐全,说明作者一家人是喜欢露营的。F选项After the trip, my family became quite interested in camping(那次露营之后,我的家人开始对露营感兴趣)符合语境,故选F。

【5】根据后文It must be true that sooner or later, everyone finds his or her way back to nature. I recommend that you find your way in style.可知作者希望每个人能找到适合自己的回归自然的方法而根据前文可知作者回归自然的方式就是露营。E选项I must say that I have certainly come to enjoy camping.(我必须得承认我真的开始享受露营)既是对文章第一段中作者态度转变的一个总结,也很好地衔接了后文。故选E。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Passage 3(2017·新课标卷III

Lots of people find it hard to get up in the morning, and put the blame on the alarm clock. In fact, the key to easy morning wake-up lies in resting your body clock. 1 Here’s how to make one.

2 In order to make a change, you need to decide why it’s important. Do you want to get up in time to have breakfast with your family, get in some exercise, or just be better prepared for your day? Once you are clear about your reasons, tell your family or roommates about the change you want to make.

Rethink mornings. Now that you know why you want to wake up, consider re-arranging your morning activities. If you want time to have breakfast with your family, save some time the night before by setting out clothes, shoes, and bags. 3 That’s a quarter-hour more you could be sleeping if you bought a coffee maker with a timer.

Keep your sleep/wake schedule on weekends. If you’re tired out by Friday night, sleeping in on Saturday could sound wonderful. But compensating on the weekends actually feeds into your sleepiness the following week, a recent study found. 4

Keep a record and evaluate it weekly. Keep track of your efforts and write down how you feel. After you’ve tried a new method for a week, take a look at your record. 5 If not, take another look at other methods you could try.

A. Get a sleep specialist.

B. Find the right motivation.

C. A better plan for sleep can help.

D. And consider setting a second alarm.

E. If the steps you take are working, keep it up.

F. Stick to your set bedtime and wake-up time, no matter the day.

G. Reconsider the 15 minutes you spend in line at the cafe to get coffee.

【题目】Passage 3

Restaurant chefs, home cooks, and foodies people who love good food often say that we eat with all of our senses.

First, we use our sense of sight to appreciate how a meal is presented, either on a dinner plate or a dining table. 1 Additionally, with our sense of smell, we breathe in the mouth-watering smell rising up from the meal. Finally, we enjoy the food with our sense of taste.

But does sound also affect our dining experience? A new report from researchers at Brigham Young University said yes. Hearing is often called "the forgotten food sense." says Ryan Elder, and assistant professor of marketing at Brigham Young University. 2 On the other hand, watching loud television or listening to loud music while eating can hide such noises. And this could lead to overeating.

During the experiments, the test subjects wore headphones and listened to noise at either a high or low audio level. 3 The study found that subjects who listened to the higher volume noise ate more pretzels than those with the low audio levels.

Elder says that when hiding the sounds of eating, like when you watch television or listen to loud music while eating, we take away the sense of hearing. 4 The researchers are calling this the "crunch effect", which they admit may not seem like much at one meal. But over a week, a month, or a year, all that food can really add up. So hearing the sound of eating /span>does reduce the amount of food you consume.

5 Hearing the noises of your meal as you eat could also help you to be more mindful of the experience and perhaps help you to enjoy it more.

A. In fact, beautiful food is healthier than food that doesn’t look appealing.

B. But besides not overeating, there is another benefit.

C. And this may cause you to eat more than you would normally.

D. Then researchers gave them a hard snack: pretzels.

E. Our sense of touch can also be important when preparing or sharing food.

F. He notes that soft and sweet sound is thought to enhance the taste of food.

G. He says that if people notice the sound the food makes as they eat it, they might eat less.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网