题目内容

【题目】语法填空

阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

Several countries in Asia celebrate the Lunar New Year in their own way. But dragon and lion dances in Chinatowns all over the world have helped to make China’s New Year the most famous. These days growing 1 (number) of people who are not of Chinese origin are joining in. In Tokyo window cleaners dress up like the animals of the Chinese Shengxiao. America, Canada and New Zealand have published memorial stamps for the year of the rooster. Last year New York City made the Lunar New Year 2 school holiday for the first time.

The spread of the Spring Festival is 3 (part) due to recent immigration from China: 9.5 million Chinese people 4 (move) abroad since 1978, many of 5 are far richer than earlier waves of immigrants.

Aware 6 China's growing economic and political influence, foreign leaders have noticed the occasion. Britain’s prime minister, Theresa May, has given a video address, a tradition 7 (start) in 2014 by her predecessor (前任) . This year’s World Economic Forum in Davos was held a week earlier than usual 8 (avoid) conflicting with China’s New Year.

China hopes the festival will promote 9 (it) cultural soft power abroad. It may give the Chinese people 10 (satisfy) to see foreigners enjoy such festivities.

【答案】

【1】numbers

【2】a

【3】partly

【4】have moved

【5】whom

【6】of

【7】started

【8】to avoid

【9】Its

10】satisfaction

【解析】

文章大意】本文为说明文。讲述的是在外国越来越多的非华裔人士也开始喜欢中国节日。

【1】 考查名词。句意:现在越来越多的非华裔人士加入进来。number为可数名词,用a number of或numbers of表示许多。此处number前无不定冠词a,故应用复数形式numbers。

【2】 考查冠词。句意:去年,纽约市第一次把农历新年定为一个学校假期。school holiday为可数名词,根据句意可知应用不定冠词a修饰。

【3】 考查副词。句意:春节的传播要部分归功于最近从中国来的移民:自从1978年以来,已有950万中国人移居海外,他们中许多人都要比早期移民富得多。根据句意可知此处应用副词修饰形容词due,故用partly。

【4】 考查时态。根据句中时间状语 since 1978可知应用现在完成时,故用have moved。

【5】 考查定语从句。根据此处为定语从句且关系代词前有介词可知应用whom修饰先行词Chinese people。

【6】 考查介词。固定搭配aware of知道,明白,意识到。

【7】 考查非谓语动词。句意:英国首相特丽莎·梅用一份视频讲话向全球华人拜了年,这是一项始于前任首相卡梅伦的传统。根据句意可知start与tradition之间为被动关系,应用过去分词作定语,故用started。

【8】 考查非谓语动词。句意:今年的达沃斯世界经济之所以比往常提前一周举行,就是为了避免和中国新年冲突。根据句意可知应用不定式作目的状语,故用to avoid。

【9】 考查代词。句意:中国希望这一节日能在国外提高它的文化软实力。根据句意可知应用形容词性物主代词its修饰culturalsoft power

【10】 考查名词。句意:看到外国人喜欢这样的节日可能给中国人满足感。根据句意和句子结构可知此处应该用名词satisfaction作give的宾语。

练习册系列答案
相关题目

【题目】七选五

阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

House Sitting

In many countries of the world people do what is called house sitting. It means that if owners of the house are going away, they want someone to come into their home and look after the house and maybe pets while they are away.

In Australia, many people travel. After people retire, they might buy a van and travel all over the country. 1

So if someone wants to travel or go away for some reason, they might want someone in their home to care for it and keep the gardens tidy. House sitters might have to care for pets. Also, quite a few people have swimming pools in their back yard and they need cleaning. 2 I feel it is a great way of seeing the country, because you go and stay in a new city, get to meet new people, and have time to go sightseeing in a new area.

3 There are websites where you find the advertisements by people who want to travel, and by replying to the advertisement, you can make arrangements to go and look after their home.

There are some requirements to be a house sitter. You must be a trusted person, so that the home owner knows you will not steal anything. You must be able to go when the house owner wants you to go, so you need lots of free time. 4 You need to be good with pets, able to care for cats and dogs, or other pets they may have.

Sme house sitting jobs are just for a few days or a couple of weeks while the house owners have a short holiday. Sometimes it is for much longer. We have had one house sit for six months, while the home owner travelled to Europe.

5 Then you can travel to many different countries and stay there. One of the important things to get is references from the home owners where you have stayed. A reference is a written letter to say that you are trustworthy and have looked after their home well. You can show these letters to possible house sitting jobs and they know you will do a good job.

A. I have done house sitting many times.

B. Thousands of people do this all the time.

C. It is also possible to do house sitting in other countries.

D. Generally you have many opportunities to get a house sitting job.

E. You must take a little care over what your description says about you.

F. This is an international house sitting service for all city and country areas.

G. You must have a good car, so you can travel to different parts of the country.

【题目】完形填空

Love in a Box

When I was a little girl, I found love in a box all because of a class assignment(作业). On a Friday night, I 1 at the dinner table, My teacher said we have to bring a box, a special box, for our Valentine’s Day (情人节) on Monday.

Mother said, We’ll see. And she continued eating.

What did We’ll see mean? I had to have that box 2 my second grade Valentine’s Day would be a disaster. Maybe they didn’t love me enough to help me with my 3 .

All Saturday I waited 4 and with Sunday arriving, my concern increased, but I 5 an enquiry (询问) about the box might 6 anger or loud voice, for in my home children only asked once. More than that 7 trouble.

Late Sunday afternoon, my father called me into the kitchen. The table was covered with colorful 8 of different kinds. A(n) 9 shoebox rested on top of it. 10 flooded through me when Daddy said, Let’s get started 11 your project.

In the next hour my father 12 the shoebox into an impressive valentine box. Colorful paper covered the ugly cardboard with red hearts 13 to what I considered all the right places. He sang while he worked. When he finished, he was so delighted that a 14 smile spread over his face. What do you think of that? he asked.

I answered him with a hug(拥抱).

But inside, 15 danced all the way to my heart. It was the first time that my father had devoted so much 16 to me, for his world consisted of work only.

The holiday party arrived, and my classmates put cards and presents into the valentine boxes. Laughter filled our classroom until dismissal time 17 .

On the way home, I held out my valentine box for the world to 18 . The love that filled it meant more to me than all the valentines inside.

The valentine box became a symbol of his love that 19 through decades of other Valentine’s Days. He gave me other gifts through the years, but none 20 compared with the love I felt within the limits of the old, empty shoebox.

【1】A.announced B. appeared C. served D. sat

【2】A.and B. but C. or D.so

【3】A.design B. plan C. idea D. project

【4】A.sadly B. anxiously C. disappointedly D. patiently

【5】A.offered B. received C. knew D. imagined

【6】A.start B. cause C. mark D. produce

【7】A.invited B. took C. saved D. had

【8】A.boxes B. gifts C. paper D. food

【9】A.new B. big C. attractive D. empty

【10】A.Nervousness B. Relief C. Cheer D. Calm

【11】A.by B.at C.in D. on

【12】A.folded B. led C. changed D. pressed

【13】A.joined B. tied C. contained D. connected

【14】A.slight B. brief C. broad D. funny

【15】A.joy B. sadness C. interest D. regret

【16】A.money B. time C. support D. hope

【17】A.reached B. set C. spent D. came

【18】A.accept B. respect C. admire D. recognize

【19】A.carried B. kept C. spread D. lasted

【20】A.ever B. even C. yet D. still

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网