题目内容

【题目】阅读理解。

On one of her trips to New York several years ago, Eudora Welty decided to take a couple of New York friends out to dinner. They settled in at a comfortable East Side cafe and within minutes, another customer was approaching their table.

“Hey, aren’t you from Mississippi?” the elegant, white-haired writer remembered being asked by the stranger. “I’m from Mississippi too.”

Without a second thought, the woman joined the Welty party. When her dinner partner showed up, she also pulled up a chair.

“They began telling me all the news of Mississippi,” Welty said. “I didn’t know what my New York friends were thinking.”

Taxis on a rainy New York night are rarer than sunshine. By the time the group got up to leave, it was pouring outside. Welty’s new friends immediately sent a waiter to find a cab. Heading back downtown toward her hotel, her big-city friends were amazed at the turn of events that had changed their Big Apple dinner into a Mississippi.

“My friends said: ‘Now we believe your stories,’” Welty added. “And I said: ‘Now you know. These are the people that make me write them.’”

Sitting on a sofa in her room, Welty, a slim figure in a simple gray dress, looked pleased with this explanation.

“I don’t make them up,” she said of the characters in her fiction these last 50 or so years. “I don’t have to.”

Beauticians, bartenders, piano players and people with purple hats, Welty’s people come from afternoons spent visiting with old friends, from walks through the streets of her native Jackson, Miss., from conversations overheard on a bus. It annoys Welty that, at 78, her left ear has now given out. Sometimes, sitting on a bus or a train, she hears only a fragment(片段) of a particularly interesting story.

5.What happened when Welty was with her friends at the cafe?

A. Two strangers joined her.

B. Her childhood friends came in.

C. A heavy rain ruined the dinner.

D. Some people held a party there.

6.The underlined word “them” in Paragraph 6 refers to Welty’s.

A. readers B. parties C. friends D. stories

7.What can we learn about the characters in Welty’s fiction?

A. They live in big cities.

B. They are mostly women.

C. They come from real life.

D. They are pleasure seekers.

【答案】

【1】5.A

【2】6.D

【3】7.C

【解析】

试题分析:文章介绍了一位女作家请纽约的朋友吃饭时发生的故事。Welty是一位年纪比较大的作家,她来自密西西比。Welty的作品都是来自于现实的生活。

【1】A细节理解题。根据第一段another customer was approaching their table和第三段the woman joined the Welty party. When her dinner partner showed up, she also pulled up a chair可知,先后有两个陌生人(一位女士及其同伴)加入了Welty他们的聚会,故选A

【2】D猜测词义题。划线的them指代前面提到的人或物,根据Now we believe your stories可知,them指代的是Welty写的小说里面的故事,听了Welty和两个陌生人的有关密西西比的谈话之后,Welty的朋友相信了Welty小说里的故事都是来源于生活,故选D

【3】C推理判断题。根据I don’t make them upWelty’s people come from afternoons spent visiting with old friends, from walks through the streets of her native Jackson, Miss., from conversations overheard on a bus.可知,Welty小说里的人物并非虚构的,他们都来源于现实的生活,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解。

Chimps(黑猩猩) will cooperate in certain ways, like gathering in war parties to protect their territory. But beyond the minimum requirements as social beings, they have little instinct (本能) to help one another. Chimps in the wild seek food for themselves. Even chimp mothers regularly decline to share food with their children. Who are able from a young age to gather their own food.

In the laboratory, chimps don’t naturally share food either. If a chimp is put in a cage where he can pull in one plate of food for himself or, with no great effort, a plate that also provides food for a neighbor to the next cage, he will pull at random ---he just doesn’t care whether his neighbor gets fed or not. Chimps are truly selfish.

Human children, on the other hand are extremely corporative. From the earliest ages, they decide to help others, to share information and to participate a achieving common goals. The psychologist Michael Tomasello has studied this cooperativeness in a series of expensive with very young children. He finds that if babies aged 18 months see an worried adult with hands full trying to open a door, almost all will immediately try to help.

There are several reasons to believe that the urges to help, inform and share are not taught .but naturally possessed in young children. One is that these instincts appear at a very young age before most parents have started to train children to behave socially. Another is that the helping behaviors are not improved if the children are rewarded. A third reason is that social intelligence.Develops in children before their general cognitive(认知的)skills,at least when compared with chimps..In tests conducted by Tomtasell, the children did no better than the chimps on the physical world tests, but were considerably better at understanding the social world

The cure of what children’s minds have and chimps’ don’t in what Tomasello calls what. Part of this ability is that they can infer what others know or are thinking. But that, even very young children want to be part of a shared purpose. They actively seek to be part of a “we”, a group that intends to work toward a shared goal.

【1】What can we learn from the experiment with chimps?

A. Chimps seldom care about others’ interests.

B. Chimps tend to provide food for their children.

C. Chimps like to take in their neighbors’ food.

D. Chimps naturally share food with each other.

【2】Michael Tomasello’s tests on young children indicate that they____.

A. have the instinct to help others

B. know how to offer help to adults

C. know the world better than chimps

D. trust adults with their hands full

【3】The passage is mainly about ____.

A. the helping behaviors of young children

B. ways to train children’s shared intentionality

C. cooperation as a distinctive human nature

D. the development of intelligence in children

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网