题目内容

【题目】阅读下列材料,从每题所给的四个选项(ABCD)中,选出最佳选项。

B

In a world where storing wealth is considered the norm, giving money to complete strangers seems like a unreasonable idea. Yet, for the hundreds who have taken part in Free Money Day since its beginnings in 2011, there is a knowing that greater sharing is needed in this world. More than this, our experiences on Free Money Day(each September 15) confirm that people feel more comfortable giving, than receiving. In 2014, for example, Jennifer Hinton said it took her and three friends over an hour to give away 35 Euros in Athens, Greece.

Its true that few are willing to jump straight into the vulnerability of receiving from a stranger. So we encourage Free Money Day participants to use a simple technique: suggest to receivers that they keep half the money you’re giving them, and pass the other half on to someone else. This technique increases people’s willingness to engage in the experiment, and makes people feel a need to view the giving as legitimate(合法的), which in turn legitimizes the receiving.

Perhaps many Free Money Day participants have reported unwillingness to receive partly because we have a cultural connotation that receiving help is linked with weakness. Also it can come, in part, from generosity for others, and the caring ethic that the Free Money Day experiment hopes to grow. Also it may come from a deeper belief: that we are not worthy of love and support, especially not from people who we’ve never helped. Additionally, insecure people feel unable to fully receive the riches they’ve been given and yet, when people are supported and loved, they tend to naturally give with generosity.

Thus, what can you do to encourage people to receive more willingly? Perhaps they will feel your heart. And, if so, what a wonderful opportunity for growth because the expression “give and ye shall receive” should actually be reversed: receive, and you shall give. As we become more able to receive love, we’re more able to give in a healthy way.

【1】 In Paragraph 1, Jennifer Hintons finding is mentioned just to show that .

A. giving strangers money is a strange idea

B. people tend to prefer giving to receiving

C. its more necessary for people to learn to share

D. more and more people are unwilling to receive

【2】 According to the text, Free Money Day .

A. is intended for homeless people

B. takes place in September every year

C. is meant to build a more secure society

D. aims to prove peoples unwillingness to receive

【3】According to Hinton, when given free money, people would most probably say .

A. It is really nice of you to give me so much help

B. Dont worry and Ill pass part of it to someone else

C. Please give it to someone who needs it more than me

D. Thank you, and would you please give me more

【4】In the authors opinion, how can we make one willing to help others?

A. By ensuring he feels secure emotionally.

B. By increasing his ability to receive help.

C. By teaching him healthy ways of giving.

D. By convincing him giving is related to receiving.

【答案】

【1】 B

【2】 B

【3】 C

【4】 B

【解析】

【文章大意】本文是一篇议论文,作者通过免费发钱日的经历告诉我们,人们喜欢给予甚于接受,并分析其原因,最后指出教会一个人接受他人帮助是让他学会助人的最好方法。

【1】 B推理判断题第一段提到More than this, our experiences on Free Money Day(each September 15) confirm that people feel more comfortable giving之后列举了Jennifer Hinton的事例加以说明,据此可判断此处距离旨在说明人们喜欢给予甚至喜欢接受,故选B项。

【2】 B细节理解题。根据第一段第三句可知,Free Money Day是每年的九月十五日。因此正确答案为B项。

【3】 C推理判断题。文章第二、三段是对Jennifer Hinton事例背后原因的具体阐述,人们不愿意接受他人的施舍,据此可判断C正确

【4】 B 细节理解题根据最后一段最后两句可知教会一个人接受他人帮助是让他学会助人的最好方法,故选B项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(ABCD)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

C

Robots industry is developing so rapidly that there is no denying that we may one day find ourselves surrounded by robots.

The humanoid (human like) robots with two legs such as Honda Motor Co. Ltd’s ASIMO would likely have an easier time climbing up stairs inside homes than a robot that moves on wheels, developers say.

But it will be some time before such devices make their way into people’s homes.

“They may look smart, but they are still quite stupid,” Shimoyama said. “I don’t think they will ever be as smart as humans.”

While safety is an obvious concern, robots also need to be sensitive to people’s needs. Researchers at Fujitsu Frontech Ltd and Fujitsu Laboratories responsible for developing “Enon”, a guide and patrol (巡逻) robot designed for use in shopping malls and corporate facilities (公共场所), are working on this.

Enon, which has a humanoid upper body but no legs, is equipped with a touch screen on its chest and space in its stomach to carry loads weighting up to 10 kg.

In guide mode, it will check a newcomer and approach the person with a nod and a greeting: “Are you a visitor? Hello.”

Visitors requiring directions can point to icons (图标) displayed on Enon’s chest screen. If the restroom icon is pressed, the screen will display a map that shows the way.

The robot will then face and point in the direction of the restroom, although it won’t actually walk the visitor there.

Enon is now in use at four locations in Japan, including a shopping mall near Tokyo. The main goal is to make it more helpful for the elderly.

“People who work in the transportation sector often ask whether we can build a robot that will find elderly people who look lost in train stations, and ask them if they are all right,” said Toshihido Marita, director of Fujitsu Laboratories Ltd’s autonomous system laboratory. “Actually that is hard to do, very hard,” he said.

1 What can we know about robots according to the text?

A. They will replace human one day.

B. They are difficult to control.

C. They can do whatever humans do.

D. They will be widely used in our life.

2 What does Shimoyama think of robots?

A. Safe. B. Friendly. C. Stupid. D. Kind-hearted.

3 What is peoples concern about robots?

A. Safety. B. Appearance. C. Weight. D. Size.

4 What can be the best title of the passage?

A. The disadvantages of robots.

B. The development and use of robots.

C. The benefits that robots bring.

D. The history of robots.

【题目】下面文章中有5个段落需要添加首句。请从以下选项(ABCDEF)中选出符合各段落的首句。选项中有一项是多余选项。

A. Follow a proper exercise program.

B. Dont eat desserts in between meals.

C. Keep a daily check on what you consume.

D. Have soups or salads before a normal meal.

E. Reduce the use of red meat in your food.

F. Cut down on the intake of sodas and sweetened drinks.

Almost every overweight person wants to lose weight fast and healthy. However, to lose weight fast does not mean you have to go on crash diets (急速节食) or go to extremes (走极端). But by changing a few things, you can lose weight fast and in healthy ways. There are some really easy methods to lose weight fast that include a healthy diet and a proper exercise program which are really effective when it comes to weight loss.

【1】 Red meat is high in calories and other factors that are responsible for weight gain. Instead, you can replace red meat with poultry or fish in your burgers or sandwiches. This will be a healthier choice as white meat has lower cholesterol (胆固醇) and fat than red meat.

【2】 Soups and broths made of vegetables will give a feeling of fullness and also boost nutrients in your body. Salads must include green leafy vegetables that will make you get more fiber and make you feel full.

【3】 Sodas and sweetened drinks are packed with calories. Simply cutting out a can of soda or one sports drink can save you 150 calories span>or more each day. Drinking enough water everyday will not only help in losing weight but will also clear your body of harmful toxins (毒素) and other waste products.

【4】 Its very likely to finish a meal with something sweet, for instance, dessert. But it also increases the calorie count in the body. However, for healthy weight loss, replace them with fruits to reduce fat and calories. The body will also be benefited with extra fiber, minerals and vitamins.

【5】 There are some simple exercises that will help in weight loss in a healthy way such as walking, bicycling, swimming and dancing. They are considered to be the best exercises to burn calories. Besides, it helps to build muscles, which will give you a strong and healthy body.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网