题目内容
【题目】阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
体裁 | 话题 | 词数 | 难度 | 建议时间 |
说明文 | 保护动物 | 222 | ★★☆☆☆ | 4分钟 |
Animals are natural resources that people have wasted all through our history.
Animals have been killed for their fur and feathers, for food, for sport, and simply because they were in the way. Thousands of kinds of animals have disappeared from the earth forever. Hundreds more are on the danger list today. About 170 kinds in the United States alone are considered in danger.
Why should people care? Because we need animals. And because once they are gone, there will never be any more.
Animals are more than beautiful or interesting or a source of food. Every animal has its place in the balance of nature. Destroying one kind of animal can create many problems.
For example, when farmers killed large numbers of hawks (鹰), the farmers' stores of corn and grain were destroyed by mice. Why? Because hawks eat mice. With no hawks to keep down their numbers,the mice multiplied quickly.
Luckily, some people are working to help save the animals. Some groups raise money to let people know about the problem. And they try to get the governments to pass laws protecting animals in danger.
Quite a few countries have passed laws. These laws forbid the killing of any animal or plant on the danger list. Slowly, the number of some animals in danger is growing.
【1】 What is the best title for the passage?
A. Save the Animals
B. Useful Animals
C. Laws for Animals
D. Animals in Danger
【2】Animals are important to us mainly because ____________.
A. they give us a source of food
B. they are beautiful and lovely
C. they keep the balance of nature
D. they give us a lot of pleasure
【3】Which of the following is NOT true?
A. People care much about animals because they need them.
B. People must not kill any animal or plant.
C. Killing all mice may cause some new problems.
D. Once a certain kind of animal is gone forever, there will never be any more.
【4】We can infer from the passage that ____________.
A. people have known the importance of animal protection a long time ago
B. animals play an important role in people's life
C. the number of hawks is on the decrease
D. many countries passed laws forbidding the killing of any animal
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】B
【解析】
【语篇解读】本文是一篇关于动物保护的说明文。目前,世界范围内动物的数量正在不断下降,保护动物刻不容缓。保护动物不仅是为动物,也是为我们人类自己的生存考虑。幸运的是,现在有的国家已经开始行动,例如成立保护组织或设立法律等对动物进行有效的保护。
【1】 主旨大意题。文章提到动物面临的生存现状、保护动物的必要性以及目前一些国家对野生动物采取的保护性措施等方面都体现了保护动物的主题,故文章标题应是"保护动物"。
【2】 细节理解题。根据Animals are more than ...in the balance of nature.可以看出,每一种动物的存在都是有道理的,都是为了维持自然界的平衡。
【3】 细节理解题。根据Because we need animals.可以确定A项正确。根据Every animal has its place in the balance of nature.可确定C项正确;根据Thousands of kinds of animals have disappeared from the earth forever.可确定D项正确。B项说法过于绝对。人们可以捕杀动物,但要有一定的限度。
【4】 推理判断题。根据第一段和第四段的描述可以看出,此前人们对于动物的保护并不关注,当然也并未意识到动物保护的重要性。通过对文章第四段的理解可以得知动物在人们的生活中起着重要作用,故B项正确。文中提到鹰的数量由于人类的捕杀而减少,但并非现在的情况,故可排除C项。D项中提到许多国家制定了法律来禁止对一切动物的捕杀,忽略了文中on the danger list这个说法,故该项是不对的。
【题目】选词填空
根据语境,用方框中所给短语的适当形式填空。(每个短语仅使用一次)
in cash rely on be familiar to play jokes on dream of to be honest based on as well as break up or so |
1. I shouldn’t ________ doing such a thing.
2. We dare not ________ Mr. Wang for fear that he should become angry.
3. The workers received their wages ________.
4. The language adopted in the book must ________ young children.
5. We can ________ him to help us.
6. The film ________ a novel written by Mo Yan.
7. The employer ________ the employees wishes for a holiday.
8. Our school will ________ tomorrow.
9. There are 300 students ________ in this middle school.
10. ________, I do not like this kind of music at all.
【题目】
用方框中所给单词或短语的适当形式填空。
in one’s defence contrary to in the minority considering take over be highly sensitive to do somebody a favour as much as |
【1】 his age, John did quite well in his performance.
【2】 I don’t like to ask people for help as a rule but I wonder if you could .
【3】 The more I think about him, the more reasons I find for loving him _ I did.
【4】 When she fell ill her daughter the business for her.
【5】 Some people’s teeth cold.
【6】 this, Ham finds out that his father was a wizard.
【7】 While the army takes both men and women, women are
【8】 I must say _ that she works very hard.