题目内容
【题目】![]()
My daughter Eyen is ten years old. She is in Grade Three in a primary school. She is a cute girl though(虽然) she has some strange ideas sometimes.
One day she asks me, “Mum, what is your favorite subject?” I think for a while and answer, “It is difficult to tell. I love singing, so music is my favorite. And I am good at English. My history teacher also says I am excellent. Well, I can say I don’t like science. But science is important for us, you know. So you must do well in it. What is your favorite subject , Eyen? Tell me something about your subjects, dear.”
“ I like Chinese. It is easy. I like English because my English teacher likes me very much. I can’t stand(忍受) Maths. It is serious(严肃的) and sad.”
“Do you mean your Maths teacher is serious and sad?”
“No, it is Maths, not the Maths teacher.”
“Why do you think so?”
“Because Maths has so many problems! Isn’t it sad all day?”
【1】The mother doesn’t like _________ though it is important.
A. musicB. MathsC. EnglishD. science
【2】The girl thinks _________ is serious and sad.
A. her Maths teacherB. MathsC. her Chinese teacherD. Chinese
【3】Why doesn’t the girl like Maths?
A. Because it is too easy .B. Because it is difficult to learn.
C. Because there are many problems in it.D. Because her teacher doesn’t like her.
【4】What does the underlined word “excellent” mean?
A. Very good.B. Very sad.C. Very bad.D. Very easy.
【5】According to the passage, which following is right?
A. Eyen is in Grade three in a middle school
B. The mother is good at English, history and Maths.
C. Eyen doesn’t like his Maths teacher at all.
D. Sometimes Eyen has some strange ideas, but she is a lovely girl
【答案】
【1】D
【2】B
【3】C
【4】A
【5】D
【解析】
本文是作者与女儿Eyen的对话,对话内容涉及了学校生活及各自的兴趣爱好。
【1】细节理解题。题干句意:The mother doesn’t like _________ though it is important.妈妈不喜欢______,虽然这很重要。选项A. music音乐。 B. Maths数学。 C. English 英语。 D. science科学。结合原文信息,依据文中妈妈说的Well, I can say I don t like science.
嗯,我可以说我不喜欢科学。可知,妈妈不喜欢科学,正确答案为:D
【2】细节理解题。题干句意:The girl thinks _________ is serious and sad.女孩认为_____是严肃和悲伤。选项A. her Maths teacher 她的数学老师。 B. Maths数学。 C. her Chinese teacher 她的语文老师。D. Chinese语文。结合原文信息,依据文中女孩说的话:I can t stand(忍受) Maths. It is serious(严肃的) and sad.我不能忍受数学,它是严肃的和悲伤的。可知,正确答案为:B
【3】细节理解题。题干句意:Why doesn’t the girl like Maths?这个女孩为什么不喜欢数学?选项A. Because it is too easy . 因为它太简单了。 B. Because it is difficult to learn.因为它很难学。C. Because there are many problems in it.因为它有太多的问题。 D. Because her teacher doesn’t like her.因为她的老师不喜欢她。结合原文信息,依据文中最后Because Maths has so many problems! Isn t it sad all day?因为数学有这么多的问题!难道不是整天都很悲伤吗?可知,正确答案为:C
【4】细节理解题。题干句意:What does the underlined word excellent mean?带下划线的“excellent”是什么意思?选项A. Very good.很好。 B. Very sad.很伤心。 C. Very bad. 很糟糕。 D. Very easy.很容易。结合原文信息,依据文中And I am good at English. My history teacher also says I am excellent.我擅长英语。我的历史老师也说我很优秀。可知,also表明后面说的跟前面说的感情色彩是一致的,正确答案为:A
【5】推理判断题。题干句意:According to the passage, which following is right?
根据短文,下列哪个选项是正确的?选项A. Eyen is in Grade three in a middle school,Eyen在一所中学读三年级。B. The mother is good at English, history and Maths.母亲擅长英语、历史和数学。C. Eyen doesn’t like his Maths teacher at all.Eyen不喜欢他的数学老师。D. Sometimes Eyen has some strange ideas, but she is a lovely girl有时Eyen会有一些奇怪的想法,但她是一个可爱的女孩。结合原文信息,依据文中开头She is in Grade Three in a primary school. She is a cute girl though(虽然) she has some strange ideas sometimes.她在一所小学读三年级。她是一个可爱的女孩虽然(虽然)她有时有一些奇怪的想法。可知,正确答案为:D
【题目】
|
Age(年龄):12 |
Class:6 |
What he has:Two baseballs and two baseball bats |
|
Age:13 |
Class:2 |
What she has:Four tennis balls and two tennis bats |
|
Age:13 |
Class:4 |
What she has:Five basketballs |
|
Age:12 |
Class:2 |
What he has:Three soccer balls |
【1】What does Jimmy have?
①baseballs ②soccer balls ③tennis bats ④baseball bats
A.①④B.②④C.②③D.③④
【2】What class is Amy in?
A.Class Two.B.Class Four.
C.Class Six.D.Class Eight.
【3】Tony's last name is ________.
A.GreenB.KingC.SmithD.Brown
【4】Who are in the same class?
A.Jimmy and Sammy.B.Amy and Tony.
C.Sammy and Amy.D.Tony and Sammy.
【5】We can know that ________.
A.Amy likes baseball and tennis
B.Tony has five soccer balls
C.Jimmy and Tony are of the same age
D.Amy and Jimmy are good friends