题目内容

【题目】 Your school life is going to end soon.What do you plan to do for your winter holiday?How about going camping?Camping trips can be a great way to relax and learn new things.If you have a good plan,you will have a good camping trip.Of course,different places offer different challenges,so start by making a list of things you might need for your trip.

Consider what kind of trip you want.This will help you enjoy your trip.If you are planning activities,you must be honest with yourself and make sure that you can deal with the challenges you will face.If the challenges are too hard,the camping trip will make you feel tired and sad.

You should also think about what to do if you meet some wild animals on your trip,such as bears,snakes or spiders.

You should also think about the weather.You must bring everything you need for the trip.For camping trips in some far places,you may need special vehicles.You must first think about how you are going to get there.You also need maps if you don't want to get lost.If you want to camp at different places every day,you have to carry everything that you take with you.You have to consider food and places where you will sleep.Water is also important because you need to drink lots of water.

1From the passage,we learn that ________.

A.the summer holiday will end and school will begin

B.the winter holiday will end and school will begin

C.school life will end and the winter holiday will begin

D.school life will end and the summer holiday will begin

2The underlined word “vehicles” means ________.

A.交通工具B.饮食C.住处D.帐篷

3If you don't want to get lost,you need to take ________.

A.foodB.a mapC.waterD.clothes

4A good camping plan should include ________.

taking as many things as you need

considering what kind of trip you want

thinking about the weather and how to get to a camping site

thinking about a good report card

thinking about food,water,clothes and places where you sleep

A.①②③B.②③⑤C.②③④⑤D.①②③④⑤

5The passage was written to ________.

A.give some advice on camping tripsB.tell travellers to stay safe

C.advise people to go to far places for campingD.introduce some places of interest to people

【答案】

1C

2A

3B

4B

5A

【解析】

文章是对假期出行者提供一些建议。

1细节理解题。根据文中Your school life is going to end soon. What do you plan to do for your winter holiday?你的学校生活很快就要结束了。你打算怎么过寒假?可知是学校生活快要结束了,寒假即将开始了,故选C

2词义猜测题。根据文中For camping trips in some far places在一些遥远的地方露营旅行。以及文中You must first think about how you are going to get there.你必须首先考虑如何才能到达那里。可知划线部分的词应该是指交通工具,故选A

3细节理解题。根据文中You also need maps if you don’t want to get lost.如果你不想迷路,你还需要地图。可知,不想迷路的话就需要一张地图,故选B

4细节理解题。根据文中Consider what kind of trip you want.考虑一下你想要什么样的旅行。以及文中You should also think about the weather.你还应该考虑天气。以及文中If you want to camp at different places every day, you have to carry everything that you take with you. You have to consider food and places where you will sleep. Water is also important because you need to drink lots of water. 如果你想每天在不同的地方宿营,你必须随身携带所有的东西。你必须考虑食物和睡觉的地方。水也很重要,因为你需要喝大量的水。可知2/3/5三项是应该考虑的,故选B

5推理判断题。根据文章的理解可知主要是列出了一些出行计划中需要考虑哪些方面的情况,可知这是对即将假期出行者提出的一些建议,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 One day something went wrong with a man’s bicycle chain(链条). The man could not repair it, so he looked_______for help. The only house nearby belonged to a woman who had_______there a few months earlier. The man knocked at the door, but the woman did not answer. The door had clear glass in it, and the man_______see that the woman was home. He decided to knock again. Finally the woman came to the door. The man immediately explained his _______“I can fix the chain,” the woman said. Later when the bike was_______to go, the man said, ‘Thanks. I hope I can help you some day.”“I never need help,” the woman said.

The following week the man was riding his bike_______he noticed the woman walking down the street. A strong wind suddenly lifted(拾起) her hat and sent it into the branches() of an old tree. The woman tried to get her hat with a stick, but she failed. She seemed_______because she clearly was not dressed for tree-climbing. The man hurried over, quickly climbed up to the hat and_______it into the woman’s waiting hands. When she put on her hat, she_______the man as he climbed back on his bike. ‘I think I told you I never need help,” the woman said, “I’m glad you didn’t__________me. Thanks.” Then they both smiled.

1A.outB.upC.downD.around

2A.leftB.movedC.waitedD.stopped

3A.couldB.mightC.couldn’tD.didn’t

4A.ideaB.planC.problemD.message

5A.hardB.readyC.slowD.unable

6A.whenB.beforeC.afterD.though

7A.boredB.relaxedC.frightenedD.worried

8A.droppedB.putC.collectedD.brought

9A.savedB.passedC.studiedD.chose

10A.excuseB.noticeC.findD.believe

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网