题目内容
【题目】阅读下列短文,根据短文信息完成文后表格,每空一词。
This week, our topic is pollution. What are the answers to all of our pollution problems? We asked two experts to give their views.
◇Forest Smith is a member of Green First, an environmental group.
Our future on the Earth looks very bad. We are dumping waste on our land. We can’t breathe the fresh air. The sea is polluted too.
I visited some relatives recently in a small village. They grow their own food and cycle everywhere. They are not wealthy, but they are happy and healthy.
We must close the factories producing useless products. That will reduce rubbish and air pollution. We must recycle more, give up all cars, and improve public transport.
A big problem is overpopulation in big cities. We must give up big cities and factories, and go back to a simple way of life.
◇John Green is a scientist at a university.
Things are not as bad as Forest says. We’ll have a bright future. We don’t need to give up cars but we need to invent better, cleaner engines.
This won’t stop the problem of traffic jams. So we need better public transport. We should also recycle more.
But some things are getting better. My sister returned last month after living abroad for five years. She said, “Our old neighbourhood doesn’t look the same as before-it is cleaner and greener now.”
In a word, science has brought many improvements to our life.
Forest Smith: A member of an 【1】 group | Our future on the Earth looks bad. | ◇We’re 【2】 waste on our land ◇The air can’t be 【3】 in. ◇People have polluted the sea. ◇The population in 【4】 cities is very large. |
What we can do | ◇【5】 some factories will reduce rubbish and air pollution. ◇We must recycle more and 【6】 the public transport better. | |
Conclusion: We must go back to a simple way of life | ||
John Green: A 【7】 at a university. | We still have a 【8】 future. | ◇We 【9】 better and cleaner engines because we can’t give up cars. ◇We also need better transport and to recycle more. |
Conclusion: Life has been 【10】 a lot because of science. | ||
【答案】
【1】environmental
【2】dumping
【3】breathed
【4】big
【5】Closing
【6】make
【7】scientist
【8】bright
【9】need
【10】improved
【解析】
试题分析:本文主要讲述环境污染问题。通过采访两位专家,他们给出不同的观点。值得大家思考。
【1】environmental考查细节理解题。句意:环保组成员之一。根据第二段第一句◇Forest Smith is a member of Green First, an environmental group.可知Forest Smith是环保组成员之一,填environmental。
【2】dumping考查细节理解题。句意:我们在我们的土地是倾倒垃圾。根据第三段第二句We are dumping waste on our land.可知填倾倒dumping。
【3】breathed 考查细节理解题。句意:空气不能呼吸。根据第三段第三句We can’t breathe the fresh air.可知填breathed。
【4】big考查细节理解题。句意:大城市人口很多。根据第六段第一句A big problem is overpopulation in big cities.可知填big。
【5】Closing考查细节理解题。句意:关闭一些工厂减少垃圾和空气污染。根据第五段一二句We must close the factories producing useless products. That will reduce rubbish and air pollution.可知填closing。
【6】make考查细节理解题。句意:我们多循环使用和提供优质的公共交通。根据倒数第三段最后一句we need better public transport. We should also recycle more.可知填make。
【7】scientist考查细节理解题。句意:大学里面的一位科学家。根据倒数第五段◇John Green is a scientist at a university.可知填scientist。
【8】bright考查细节理解题。句意:我们仍有一个光明的未来。根据倒数第四段第二句We’ll have a bright future.可知填bright。
【9】need考查细节理解题。句意:我们需要更好的和更清洁的发动机因为我们不能放弃汽车。根据根据倒数第四段第三句We don’t need to give up cars but we need to invent better, cleaner engines.可知填need。
【10】improved考查细节理解题。句意:因为科学生活已经改进了很多。根据最后一句In a word, science has brought many improvements to our life.可知填improved。
【题目】用方框中所给词的适当形式填空,每词限用一次。
help , study, succeed, warn listen, have |
【1】It’s a good idea parents to do something instead.
【2】How about conversations with friends in English?
【3】He thinks __________ English grammar is too boring.
【4】----Where is John?
----He to the tapes in his bedroom.
【5】I’m sure that you will______ ___ in passing the math exam.
【6】He ____ _me to follow the school rules if I don’t want to be punished.
【题目】任务型阅读 阅读短文,根据短文内容完成文后表格,每空一词。(本大题共5空,每空1分,共5分)
Writing a good story is no easy task. What’s the secret? Mo Yan, the Nobel Prize winner in literature(文学)in 2012, believes his success comes from a large amount of reading.
Mo was born into a farming family in a village in Shandong Province. He grew up listening to folk stories about gods, spirits and foxes. Those stories later became the inspiration (灵感) for Mo’s writing.
Mo left school at the age of 12 and started to work in the fields. Although he was tired after his daily hard work, Mo was always hungry for books. However, there were very few in the village. He read his older brother’s textbooks and even dictionaries. He helped others with farm work in exchange for books.
“When I finished reading all the books around, I thought I was the most knowledgeable man in the world,” he told Xinhua.
After Mo left his hometown and joined the army in 1976, he began to read widely, including works by Lu Xun and many other famous writers.
He studied from these writers but did not copy them. Instead, he developed his own style. “I grew up in an environment filled with folk culture. It enters my novels whenever I pick up a pen. This has influenced, even decided, my style,” Mo told a group of reporters in his hometown shortly after he won the award in 2012.
As the first Chinese citizen to win a Nobel Prize in literature(文学), the organization spoke highly of his works. They described his writing as a mixture (混合体) of fantasy and reality, combining historical and social perspectives (看法).
Mo Yan, the First 【1】 Nobel Prize Winner | |
The process of MoYan’s growth | ·He was born in a village and his parents are both 【2】 . ·After leaving school at the age of 12, although he could 【3】 find any books to read, he never gave up. ·In the army, he read such works as Lu Xun’s and other famous writers’ to develop his own style. ·In 2012, he won the Nobel Prize for literature. |
The features of Mo Yan’s works | ·Folk stories 【4】 Mo Yan with plenty of inspiration no matter when he writes. ·His writing is a mixture of fantasy and reality. |
The 【5】 for MoYan’s success | ·The environment full of folk culture matters a lot to his success. ·Reading is Mo Yan’s secret to be a great success. |