题目内容

【题目】 Please take my penny(便士). Maggie said to old Danthe fishermanwho sat on a bench repairing his nets(网). Please take it" she said againOld Dan smiledand took it. Thank youlittle girl. he said.

After thatMaggie went to the beach to collect seashells. She never thought how fast time went by. Two hour latershe sat down on a rock beside a little pooland Dan's large dog Rover jumped down from a rockHe made a loud noiseand then began to pull her coat gently. "Rover wishes me to leave hereI see. she saidand she rose from the rock and began to go home. Howevershe found the place she had got down easily was now very difficult to climb upand because the tide(潮水)had been in for some timeshe found some of the stones wet and smooth.

What could poor Maggie doShe felt sad and criedbut the tide made a much louder noise than she could make. Rover jumped upon a big stone and raised his loud bark until even the tide could not drown(淹死)it. FinallyDan heard the loud barking of the dog. He came in a boat and brought Maggie and Rover safely to the land

It was the penny that did itmadam”Dan said to Maggie's mother later. “ I saw Rover looking at her when she put the penny so kindly into my hand-just as if he would have said,‘Rover will be your friend nowlittle girl.’ And I am thinking he has looked after her all daybecause he never came near me after that.”

Some years laterRover came to Maggie's home with a little notein which was written-Will Maggie help Rover-His master is dead.

1What is Maggie like according to the passage?(

A.SmartB.KindC.CreativeD.Brave

2Who brought Maggie to the land safely in the end?(

A.RoverB.Maggie's mother.C.HerselfD.Old Dan.

3Which is the right order of the following events?(

Maggie went to the beach to play.

Rover barked for help and they were saved

Maggie gave a penny to Danthe old fisherman.

Maggie found it hard to get back from the rock.

A.①③④②B.④②C.①②D.①③

4Why did Rover look after Maggie all day according to Dan's words?(

A.Because Maggie was a friend of Dan's family.

B.Because Maggie often came to play with Rover.

C.Because Rover noticed Maggie's kind action and felt like being with her.

D.Because Rover was a naughty dog and liked to play with little kids on the beach.

【答案】

1B

2D

3B

4C

【解析】

本文是关于玛吉故事。玛吉把一便士给了一个叫老丹的老渔夫后,去了海滩玩,后来遇到海水涨潮,无法返回,这时老渔夫的狗罗浮,大声的叫,渔夫听到后把他们救了。老渔夫后来告诉玛吉的妈妈,正是罗浮看到玛吉的善良,罗浮才照顾玛吉的。几年后,罗孚带着一张小纸条来到玛吉家,纸条上写着:“玛吉会帮助罗孚吗?”老渔夫死了,他希望玛吉能照顾罗浮。

1细节理解题。第一段讲述了玛吉给了老渔夫老丹一便士钱;和第4段中老渔夫说she put the penny so kindly into my hand(她把一分钱如此亲切地放在我手里)我们可知玛吉很善良;故选B

2细节理解题。根据第3段最后一句FinallyDan heard the loud barking of the dog. He came in a boat and brought Maggie and Rover safely to the land!(最后,丹听到狗的叫声。他乘船来了,把玛吉和罗孚安全地带到了陆地上!)可知最后老丹把玛吉安全带到了陆地上;故选D

3细节理解题。第一段讲述了玛吉给了老渔夫丹一分钱;第2段开始讲述了玛吉去海边玩,;根据第2段最后Howevershe found the place she had got down easily was now very difficult to climb upand because the tide(潮水)had been in for some timeshe found some of the stones wet and smooth(然而,她发现自己容易下来的地方现在很难爬上去了。由于潮水已经涨潮了一段时间,她发现有些石头又湿又滑。)可知玛吉发现很难从岩石上回来;第三讲述了罗孚大声呼救,他们得救了。所以这次事件的正确顺序是③①④②;选B

4细节理解题。根据第4段“It was the penny that did itmadam"Dan said to Maggie's mother later. " I saw Rover looking at her when she put the penny so kindly into my hand-just as if he would have said,’Rover will be your friend nowlittle girl. And I am thinking he has looked after her all daybecause he never came near me after that.”(后来,丹后对玛吉的母亲说:“是一分钱造成的,夫人。她把一分钱如此亲切地放在我手里,我看见罗孚看着她,就像他会说:“罗孚现在是你的朋友,小女孩。我想他已经照顾她一整天了,因为从那以后他再也没有靠近过我。”)可知罗孚一整天照顾玛吉是罗孚注意到了玛吉的善良的行为,想和她在一起。故选C

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网