题目内容

【题目】Jerry comes from Pairs. He came to China with his parents two years a1. They live in Beijing now. Jerry, s2 in a primary school and he enjoys e3 Chinese food.

Now Jerry doesn’t write Chinese very well but he works very hard. He asks his classmates to help him w4 Chinese. I think he will speak Chinese well in the f 5.

Last weekend, his family went shopping. The shop was q6 crowded(拥挤的)and Jerry g7lost. He asked the policeman for help and at last they f8 his parents .

Next month, they will fly t9 Hainan for the s10 holiday and they will have fun there.

【答案】

1ago

2studies

3eating

4with

5future

6to

7quite

8found

9to

10summer

【解析】本文介绍了Jerry在中国的生活学习情况。他来自巴黎,现住在北京。他汉语写的不好,他请求他的同学帮助他。下个月,他们要飞往海南去度暑假。

1ago

句意:他在两年前和他的父母一起来到中国。根据谓语came可知此处是一般过去时,故用ago。

2studies

句意:Jerry在一所小学学习。根据in a primary school可知他在小学学习,主语Jerry是第三人称单数,故谓语用第三人称单数,故为studies。

3eating

句意:他喜欢吃中国食物。根据宾语Chinese food可知此处表示吃中国食物,根据短语enjoy doing sth“喜欢做某事”,故此处用动名词eating.

4with

句意:他请求他的同学帮助他学习汉语。help sb with sth帮助某事做某事,故此处为介词with。

5future

句意:我认为他在将来说汉语说得好。根据谓语用will speak可知此处表示一般将来时,in the future“在将来”,故为future。

6quite

句意:那家商店相当拥挤的。修饰形容词crowded,故用副词,故为quite。

7got

句意:Jerry迷路了。get lost迷路,此处是一般过去时,故用过去式got。

8found

句意:他向警察求助,最后他们找到了他的父母。根据前文的Jerry g_____7_____lost.可知Jerry迷路了,故此处在经常的帮助下,他们找到了他的父母,故为found。

9to

句意:下个月,他们将飞往海南去度暑假。fly to飞往某地,故此处用介词to。

10summer

句意:下个月,他们将飞往海南去度暑假。summer holiday暑假,故为summer。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Many people like cooking but never have much time for it. Helen Fry's new book Quick Cooking has been specially written for busy people. It has over 1,000 ways to cook dishes. The book is well written and the photographs and the drawings are clear. The book has a strong plastic cover. It is easy to find your way around it, too. And busy people, notice this! Mrs. Fry tells you how much time you need in order to get each dish ready.

Quick Cooking has four parts, one for each season. This helps you to use fresh fruit and vegetables when they are cheaper and, of course, better. There are a lot of exciting ideas from foreign countries, and most of the ways are not complicated(复杂的). You take something simple like a chicken or some cheese, and make an unusual dish out of it. For example, there are no fewer than 40 ways for cooking eggs! The beginner will have to find out a lot of things for him to try many of the ways as soon as he reads them. For people with little spare time, Helen Fry's Quick Cooking is of excellent value.

【1】The writer writes this short passage in order to _________.

A. make you like cooking

B.let you know the book Quick Cooking

C. help you to cook eggs

D. teach you cooking

【2】 Helen Fry's book is called Quick Cooking because _________.

A. none of the dishes are complicated

B. there are over l000 ways to cook dishes in it

C. it is written for people who don't have much time

D. it tells you how to cook all kinds of food quickly

【3】Busy people should pay more attention to the point that________.

A. it is easy to find your way around the book

B. how long each dish takes to cook

C. there are photographs and drawings in this book

D. the book has a strong cover

【4】"It is easy to find your way around it too." means _________.

A. it is easy to find things around the book

B. it is easy to find things in the supermarket to prepare the food in the book

C. it is easy to find the ways you want to cook dishes in the book

D. it is easy to find the cover of the book

【题目】Mark Twain was an American writer. He liked to tell funny stories, and he also liked to play jokes. One day, a friend of his lost his wallet and asked Twain to pay his train ticket for him.

Twain said, "I'm sorry, but it happens that I have very little money with me.I don't have enough money to buy two tickets."

The friend was very sad.

"But," said Twain, "You can get on the train with me and, when the conductor comes through the train to collect () the tickets, you can hide under my seat." The friend agreed to this plan. But when the conductor came through the train, Twain gave him two tickets. One is for himself and the other is for his friend under the seat.

Then in a loud voice, so that everyone in the train could hear him easily, Twain explained (解释), "My friend is a very strange man. When he rides on a train, he doesn't like to sit on the seat. He likes to lie on the floor under the seat."

Of course, everybody then looked at the poor man under the seat and laughed at him.

1Who used to write funny short stories?

A. Lu Xun B. Mark Twain C. Shakespeare D. Luo Guanzhong

2Mark Twain was _________.

A. a great German writer B. a great American writer

C. a great English writer D. a great American lawyer

3______ lay on the floor under the seat instead of sitting on the seat.

A. Mark Twain B. The conductor C. A stranger D. A friend of Mark Twain's

4A friend asked Twain to buy train ticket for him because _________.

A. he lost his wallet

B. he had very little money and could not pay the ticket.

C. Twain owed his money, and then he wanted to get it back.

D. he did not want to pay the ticket himself.

5Which of the following is right?

A. Twain bought only one ticket for himself.

B. Twain bought two tickets.

C. Twain did not ask his friend to get on the train.

D. Twain asked his friend to take his seat.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网