题目内容
4.Almost everybody in America will spend a part of his or her life behind a shopping cart(购物手推车).They will,in a lifetime,push the chrome-plated contraptions many miles.But few will know-or even think to ask-who it was that invented them.Sylvan N.Goldman invented the shopping cart in 1937.At that time he was in the supermarket business.Every day he would see shoppers lugging (吃力地携带) groceries around in baskets they had to carry.
One day Goldman suddenly had the idea of putting baskets on wheels.The wheeled baskets would make shopping much easier for his customers,and would help to attract more business.
On June 4,1937,Coldman's first carts were ready for use in his market.He was terribly excited on the morning of that day as customers began arriving.He couldn't wait to see them using his invention.
But Goldman was disappointed.Most shoppers gave the cart a long look,but hardly anybody would give them a try.After a while,Coldman decided to ask customers why they weren't using his carts."Don't you think this arm is strong enough to carry a shopping basket?"one shopper replied.But Coldman wasn't beaten yet.He knew his carts would be a great success if only he could persuade people to give them a try.To this end,Goldman hired a group of people to push carts around his market and pretend they were shopping!Seeing this,the real customers gradually began copying the phony customers.
As Goldman had hoped,the carts were soon attracting larger and larger numbers of customers to his market.But not only did more people come-those Who came bought more.With larger,easier-to-handle baskets,customers unconsciously bought a greater number of items than before.
Today's shopping carts are five times larger than Goldman's original model.Perhaps that's one reason Americans today spend more than five times as much money on food each year as they did before 1937-before the coming of the shopping cart.
76.The underlined words"chrome-plated contraptions"in Paragraph 1refer toshopping carts
77.What was the purpose of Goldman's invention?It was to make shopping easier and attract more business
78.Why was Goldman disappointed at first?Because few customers used his carts
79.Why did Goldman hire people to push carts around his market?Because he wanted to promote his shopping carts
80.What do you think of Goldman?Please give your reasons.He was a smart businessman.He invented the shopping cart and made it accepted bycustomers.
分析 本文主要介绍Goldman为什么要发明购物车,他的购物手推车是怎么发明的,效果怎样,是如何受到人们的欢迎的.
解答 76.shoppjng carts 单词理解题.根据上一句Almost everybody in America will spend a part of his or her life behind a shopping cart(购物手推车).在美国,几乎每个人的生活都和一个购物车有关.此处应该是:他们推着购物车,故答案为:shopping carts.
77.It was to make shopping easier and attract more business.细节理解题.由二段的Every day he would see shoppers lugging(吃力地携带) groceries和第三段The wheeled baskets would make shopping much easier for his customers,and would help to attract more business.他做购物手推车的目的是这是为了使购物更容易,吸引更多的业务.故答案为:It was to make shopping easier and attract more business.
78.Because few customers used his carts.细节理解题.根据But Goldman was disappointed.Most shoppers gave the carts a long look,but hardly anybody would give them a try.可知他很失望,因为很少有购物者用他的购物车,故答案为:Because few customers used his carts.
79.Because he wanted to promote his shopping carts.细节理解题.根据persuade people to give them a try.可知他是想说服更多的人来用他的购物车.故答案为:Because he wanted to promote his shopping carts.
80.He was a smart businessman.He invented the shopping cart and made it accepted by customers.理解推断题.根据文章内容可知Goldman很聪明.此题答案不唯一,合理即可,故答案为:He was a smart businessman.He invented the shopping cart and made it accepted by customers.
点评 做题的时候要看清要求,要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子从而得出符合文章内容的正确答案.
--I'm afraid you can't.It is closed on Monday.( )
| A. | must | B. | may | C. | should |
| A. | German; Japanese | B. | Germany; Japan | ||
| C. | Germanys; Japans | D. | Germans; Japanese |
---A week.( )
| A. | How often | B. | How far | C. | How long |