题目内容
20.That night I told my dad the whole story about how I wanted to be as good as boys.A few days later my dad told me he had found a nice bike.He brought it home and that was when I became the laughing stock (笑柄) of the neighborhood.All the boys thought it was a joke that I actually wanted to learn how to ride.
My dad spent four long weeks teaching me everything I needed to know about the bike and the basics of riding.Day after day and night after night he worked with me,and I began to progress.
Each ride on my dirt bike,I got a little better,and finally I was ready for my first time on a trip with some boys.At first I couldn't keep up and the boys had to wait for me.My bike often got stuck in the muddy creeks.
Every time I came back,I would cry,and every time I cried my dad was there to put his arms around me.He would tell me not to listen to them and that with more practice,I would be as good as others or better than them.
Things eventually got easier,as if I could ride with my eyes closed.I am still made fun of,not because I'm an amateur (技术不熟练的人) or not good,but because they felt threatened that a girl can do what they did.
根据短文内容,回答下列问题.
91.Why did all the boys say that the writer couldn't ride a bike?Because the writer was a girl.
92.Did the writer's father get her a bike?Yes,he did.
93.How long did it take for the writer to learn to ride a bike?Four (long) weeks.
94.What happened to the writer's bike when she first had a trip with some boys?The bike oftengot stuck in the muddy creeks.
95.What can you learn from the writer according to the story?Try your best and you can do what you wanted./You can do anything withenough practice..
分析 本文介绍了自己学习自行车的结果.因为自己是女孩,所以男孩子不相信"我"能学会骑自行车,于是"我"请求爸爸给"我"买一辆.经过四个漫长的星期的学习,我终于可以和男孩子骑车外出了,但在途中却经常陷入泥潭.过不懈努力,"我"终于能闭着眼睛骑车了.尽管仍然被人取笑,但男孩子们感到的威胁是,一个女孩子能做到他们能做的事情.
解答 91.Because the writer was a girl.细节理解题.考查为什么所有男孩说作者不会骑自行车.根据文中第一段中"I also wanted to ride,but all the boys told me I couldn't do it because I was a girl"所说,"我"也想骑车,但是有男孩说"我"不会骑,因为"我"是个女孩.故回答Because thewriter was a girl.
92.Yes,he did.细节理解题.考查作者的父亲是否给她买了一辆自行车.根据第二段中"He brought it home and that was when I became the laughing stock of the neighborhood"所说,在"我"成为邻居的笑柄之时,他(父亲)把它(自行车)带回家,故回答Yes,he did.
93.Four (long) weeks.细节理解题.考查作者多长时间学会骑自行车.根据文中第三段中"My dad spent four long weeks teaching me everything I needed to know about the bike and the basics of riding"所说,父亲花了4个漫长的星期教"我"所有关于自行车和骑车的基础知识.故回答Four (long) weeks.
94.The bike often got stuck in the muddy creeks.细节理解题.考查当作者首次和一些男孩旅行时发生了什么事.根据文中第四段中"My bike often got stuck in the muddy creeks"所说,他的自行车常常陷入泥泞的水汪里.故回答The bike often got stuck in the muddy creeks.
95.Try your best and you can do what you wanted./You can do anything withenough practice.细节理解题.考查作者写作意图.文中介绍作者坚持不懈地练习骑自行车的事情,比如根据第三段中"Day after day and night after night he worked with me,and I began to progress"所说,她夜以继日地练习骑车.再比如根据本段中"Each ride on my dirt bike,I got a little better,and finally I was ready for my first time on a trip with some boys"所述,经过一次次练习,她逐渐进步,终于可以和男孩子第一次骑车外出.由上可知,她不服输,也很刻苦,经过勤奋努力,最终成功学会了骑自行车.故回答Try your best and you can do what you wanted./You can do anything with enough practice.
点评 首先要掌握短文的意思,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案
| A. | by | B. | takes | C. | took |
| A. | ten minute's | B. | ten minutes' | C. | ten minutes |
| A. | doing | B. | do | C. | to do |
| A. | you | B. | your | C. | yours | D. | yourself |