题目内容

【题目】完型填空。

All over the world people enjoy . Sports people to keep healthy happy, and to live .

People play different games in winter and summer. is good for swimming. And in winter people often go skating.

Some sports are very interesting and people everywhere are interested in them. For example, football is very popular. In China most people, men, , boys, and girls, like to watch football games. They often talk about it. Some people often play football. Running and jumping began long long ago. But basketball and volleyball are rather . People began to play them not long ago. And people are starting new sports or games all the time. Water skiing is one of .

People different countries may not to understand each other, but after a game they often become .

【1】A. sportsB. foodC. rest D. friends

2A. letB. makeC. help D. have

3A. longB. longerC. happyD. happily

4A. Winter B. SummerC. Autumn D. Spring

5A. woman B. womenC. oldD. young

6A. newB. interesting C. popular D. old

7A. oldestB. newest C. the oldestD. the newest

8A. inB. ofC. fromD. at

9A. can B. ableC. be able D. be able to

【10A. brothersB. friendlyC. friends D. Healthy

【答案】

【1】A

【2】C

【3】B

【4】B

【5】B

【6】A

【7】D

【8】C

【9】C

【10】C

【解析】

试题分析:你喜欢运动吗?运动可以使我们保持健康,能使我们快乐、长寿。运动的形式是多种多样的,如跑步、跳高、篮球、足球、排球等。他们有的已经有了很长的历史,有的是比较新的运动。无论来自什么国家,人们在一起运动之后都会成为朋友。

【1】A考查名词及语境的理解。句意:世界各地的人都喜欢运动。sports 运动;food 食物;rest 休息;friends 朋友。根据下文可知,这篇短文介绍的是关于运动的事情,故应选A。

【2】C考查动词及语境的理解。句意:运动帮助人们保持健康、快乐和长寿。let 让;make 让,使;制作;help 帮助;have 有,举行。这句话中使用的句型是help sb to do sth.,动词不定式是带to的;其他三个选项的动词,跟不定式的时候,都是不带to的。故选C。

【3】B考查形容词及语境的理解。句意:运动帮助人们保持健康、快乐和长寿。long 长的;longer 更长的;happy 快乐的;happily快乐地,副词。根据句意可知,这里是把运动和不运动进行比较,运动可以使人们活得更长,故选B。

【4】B考查名词及语境的理解。句意:夏天适合游泳。Winter 冬季;Summer 夏季;Autumn 秋季;Spring春季。根据上下文People play different games in winter and summer. ...And in winter people often go skating.可知,下句话提到的是冬季的运动,因此这里说的是夏季的运动,故选B。

【5】B考查名词及语境的理解。句意:在中国,大多数人,男人、女人,男孩、女孩,喜欢观看足球比赛。woman 女人,单数;women 女人,复数;old 老的;young年轻的。根据句意可知,这里的词是跟前面的men相对的,故选B。

【6】A考查形容词及语境的理解。句意:但是篮球和排球都是比较新的运动。new新的; interesting 有趣的;popular 流行的,受欢迎的;old老的。根据上句话Running and jumping began long long ago和这句话开头的but可知,相比跑步和跳跃,篮球和排球都是比较新鲜的运动,故选A。

【7】D考查形容词及语境的理解。句意:滑水是最新的运动之一。oldest 最老的;newest 最新的;the oldest 最老的;the newest最新的。根据上句话可知,这里作者谈的是新出现的运动,最新的之一是滑水,故选D。

【8】C考查介词及语境的理解。句意:来自不同国家的人可能不能够相互理解,但是在一场比赛之后,他们经常会变成朋友。in ……里面;of……的;from 来自;at在具体地点。根据句意可知,这里说的是来自不同国家的人,故选C。

【9】C考查形容词短语及语境的理解。句意:来自不同国家的人可能不能够相互理解,但是在一场比赛之后,他们经常会变成朋友。can 能,否定形式在后面加not;able 是形容词,前面跟be动词;be able 能;be able to能,和后面的to重复。故应选C。

【10】C考查名词及语境的理解。句意:来自不同国家的人可能不能够相互理解,但是在一场比赛之后,他们经常会变成朋友。Brothers兄弟; friendly 友好的;friends 朋友;healthy健康的。根据句意可知应选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 We know exercise is important in our life. Everyone needs to do exercise. Doctors say doing sports is good for us. Sports can make our body healthy.

It’s very useful(有用) for children too. It can make children clever. This means they will do well in study and schoolwork.

There are easy ways to exercise. You can walk run or only jump. When you do exercise you need to know what you are doing. Don’t do sports too much at a time. Try all kinds of sports and look for one two or even three sports you like. You can also exercise at the gym(健身房). Exercise can be fun. It can make you happy. Friends can exercise together at a gym or they can do sports together at any place they like.

【1】Sports can ______________________.

A. make our body healthy

B. take too much of our time

C. make everyone do well at school

D. be very boring(乏味) for children

【2】Doing sports is important for children because ______________________.

A. it can help children grow fast

B. it makes children know what they are doing

C. it helps children do their schoolwork well

D. it is easy to do for children

【3】The writer(作者) thinks ______________________is easy to do.

A. playing basketball B. swimming

C. jumping D. playing football

【4】It is NOT true that ______________________.

A. everyone needs to do sports

B. doing a lot of sports at a time makes you very healthy

C. we should try all kinds of sports

D. people can do exercise at the gym or at home

【5】The text wants to tell us ______________________.

A. why and how we should do sports

B. why children need to do exercise

C. that we need to do all kinds of sports

D. that friends can do sports together

【题目】完形填空。

根据短文内容,从A、B、C、D四个选项中选出一个能填入相应空格内的最佳答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。

Everybody may get unhappy . That’s people eat a lot of junk food or spend lots of money on clothes – they think that these things will make them happy ! In fact , it is easy to get happiness , if you just learn to be a giver .

First of all , Giving money and food to the people is a good thing to do . It may bring more happiness than else . Think about this : a boy has nothing , and you give him some food or just a candy(糖果). Then you’ll a big smile on his face . Also , You can volunteer(志愿参加)for a rescue(营救)service . If you give your hand to those people in need , you will feel happy after you help . Maybe you’ll find this is the happiest moment of your life . Finally , spending time with your family is also necessary though you are busy that you don’t have enough time to meet them very week .

The happiest people don’t think of what they can get others . However , the unhappiest people are always asking for something and never others . So my dear friends , start the habit of being a Big Giver , and then you will know one of the to live a happy life .

1A. because B. whyC. how D. what

2A. feelB. feelsC. feeling D. to feel[

3A. poorB. richC. bad D. good

4A. something B. anythingC. everything D. nothing

5A. seeB. look C. watchD. read

6A. himB. herC. they D. them

7A. very B. prettyC. so D. too

8A. toB. forC. from D. on

9A. wait for B. care about C. ask forD. know about

10A. waysB. placesC. showsD. friends

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网