题目内容

【题目】 The Other Side of the Wall

There was a young woman who took great pride in her flower garden. She was raised by her grandmother who taught her to love and _______for flowers. So her flower garden was the best.

One day, while she was looking through a flower list she often order from, a picture of a plant _______ her eyes. She had never _______ blooms on flower like that before. "I have to have it,"she said to herself, and she_______ ordered it.

When it arrived, she already had a _______to plant it. She planted it at the back of her yard.It grew very well, with beautiful green leaves all over it, _______there were no blooms. Day after day she_______ to water it and feed it, and she even talked to it trying to make it bloom.However, It was _______

One morning weeks later, when standing before the vine, she felt very _______ that her plant had not bloomed. She was considering ________it down and planting something else in its place.

It was at this moment that her neighbor, whose yard joined hers, said to her, "Thank you so much! You can't imagine how much I have ________ the blooms of that vine you planted. "The young woman walked________ the gate into her neighbor's yard, and sure enough, she saw that on the other side of the wall the vine was ________of blooms.

They were indeed the most beautiful blooms she has ________ seen. The vine had grown through the crevices and it had not flowered on ________ side of the wall, but it had flowered on the other side.

Sometimes one may not see the good result of his effort, but that doesn't mean it isn't successful.

Word bank

bloom开花 vine 藤本植物Crevice缝隙

1A.lookB.careC.searchD.pay

2A.kept.B.borrowed.C.caughtD.learnt

3A.seenB.smeltC.sold.D.picked

4A.finally.B.carefully.C.suddenly.D.quickly

5A.placeB.boxC.cupD.room

6A.andB.soC.orD.but

7A.preparedB.continuedC.refusedD.preferred

8A.endlessB.uselessC.successfulD.hopeful

9A.excitedB.nervousC.sadD.frightened

10A.puttingB.takingC.turningD.cutting

11A.enjoyedB.dreamedC.expectedD.hated

12A.throughB.arossC.aboveD.below

13A.satisfiedB.worthC.fullD.pleased

14A.neverB.everC.seldomD.usually

15A.itsB.hisC.herD.their

【答案】

1B

2C

3A

4D

5A

6D

7B

8B

9C

10D

11A

12A

13C

14B

15C

【解析】

文章大意:文章讲述了一位年轻女士种了一棵植物,一直等着它开花,但它一直没开花,当女士准备将它砍掉并种新的植物时,她发现那颗植物在邻居的院子里开了花,原来是藤蔓从缝隙里伸到了邻居的院子里,在墙的另一面开了花。

1句意:她由祖母抚养长大,祖母教会她爱花和照顾花。

look看;care照顾;search寻找;pay付钱,根据固定搭配care for意为“照顾”,故选B

2句意:一张植物的照片吸引了她的目光。

kept保存;borrowed借;caught抓住,吸引;learnt学会,根据后文“her eyes”可知,应该是吸引了她的目光,故选C

3句意:她以前从未见过那样的花。

seen看见;smelt闻到;sold卖;picked采,摘,根据后文blooms on flower like that before可知,应该是看见,故选A

4句意:“我必须要,”她自言自语道,立刻就买了它。

finally最后地;carefully认真地;suddenly突然地;quickly快速地,根据前文“I have to have it”可知,应该是立刻就买了它,故选D

5句意:当拿到它时,她已经有地方种它了。

place地方;box盒子;cup杯子;room房间,根据后文“to plant it”可知,应该是地方,故选A

6句意:它长得很好,到处都是美丽的绿叶,但没有开花。

and并且;so所以;or或者;but但是,根据前文“It grew very well, with beautiful green leaves all over it”和后文“there were no blooms”可知,应该是转折关系,故选D

7句意:她日复一日地继续给它浇水。

prepared准备;continued继续;refused拒绝;preferred更喜欢,根据前文“Day after day”可知,应该是继续,故选B

8句意:但是,没有用。

endless无止境的;useless没有用的;successful成功的;hopeful有希望的,根据前文“she even talked to it trying to make it bloom.However,”可知,应该是没有用的,故选B

9句意:她的植物没有开花,她感到很难过。

excited兴奋的;nervous紧张的;sad难过的;frightened害怕的,根据后文“that her plant had not bloomed”可知,是难过的,故选C

10句意:她正在考虑把它砍下来,在它的地方种些别的东西。

putting放置;taking拿走;turning转动;cutting砍,切,根据固定搭配cut down意为“砍倒”,故选D

11句意:你想象不出我有多么喜欢你种下的藤蔓植物。

enjoyed喜欢;dreamed梦想;expected期盼;hated讨厌,根据前文“You can't imagine how much”可知,应该是喜欢,故选A

12句意:这个年轻的女人穿过大门走进邻居的院子。

through穿过(从内部穿过);across穿过(从表面穿过);above在……上;below在……下,根据后文“the gate into her neighbor's yard”可知,应该是从内部穿过,故选A

13句意:她看见墙那边的藤蔓上开满了花。

satisfied满意的;worth值得的;full满的;pleased高兴的,根据固定搭配be full of意为“装满,满是”,故选C

14句意:它们的确是她见过的最美丽的花朵。

never从不;ever曾经;seldom很少;usually通常,根据前文“They were indeed the most beautiful blooms”可知,应该是曾经,故选B

15句意:藤蔓从缝隙里长出来,还没有在她那面墙上开花。

its它的;his他的;her她的;their她们的,根据前文“There was a young woman who took great pride in her flower garden”可知,应该是她的,故选C

做完型填空时,首先要通读课文,明白主旨大意,然后再做题。做完型时要记住“瞻前顾后想结果”这一原则,根据上下文以及语境做题,切忌主观臆断。另外,平时还要多多积累词汇。完型填空常考名词、动词、形容词和副词等辨析。做词义辨析题时,首先要确认四个选项的含义,然后分析语境和逻辑关系,确定答案。

例如题目8中,首先确定四个选项含义,endless无止境的;useless没有用的;successful成功的;hopeful有希望的,根据前文“she even talked to it trying to make it bloom.However,”可知,应该是没有用的,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Anxiety is a feeling of uneasiness and worry. Anxiety can show up in a lot of ways. For example, trouble concentrating(专心), an upset stomach or sleeplessness. And anxiety can be one of the most serious challenges that students face today. Yet, it can also be one of the most hidden and unknown.

Perhaps you've seen the increase in anxiety in your classroom and school, maybe around testing seasons, or even your classmates experiencing hurt. You know anxiety is more than just“worries”. Anxiety can influence classroom performance just as much as any other learning disability.

According to the Child Mind Institute, health-care providers have seen a 17 percent increase of anxiety in children over the past 10 years. But there aren't many more students seeking help and care. In fact, less than one percent of students will seek anxiety treatment.

Students who are worried and anxious aren't doing it on purpose. The nervous system acts automatically(自动地), especially when it comes to worry. That's why phrases like "just relax" or "calm down" aren't helpful. But with practice, students can learn to slow down their anxious brains. Here are two helpful suggestions.

Firstly, practice deep breaths. When people slow down their breathing, they slow down their brain. Slow, deep breaths are the key. It works every time.

Secondly, take a break and go outside. Being out in nature can also calm an anxious brain. Sometimes just a change of scenery is what makes the difference. Breathing the cool air or making time to notice singing birds can also calm an overactive worrier. As students, you can observe the environment carefully. How many different kinds of trees do you see? How many different bird songs do you hear? How many different colors are in the grass? That can help you turn the focus away from your worries.

Don't set anxiety up as something you want to get rid of. It's a part of your life, and it will not go away completely. What you should do is to face it bravely and learn to deal with it.

1According to the writer, __________ can help students turn the focus away from their worries.

A.getting hurtB.going to the park

C.having a testD.having less sleep

2What can we learn from the passage?

A.Half of the students want to have good anxiety treatment.

B.Students can get rid of their anxiety by relaxing themselves.

C.Students can practice slow and deep breaths to reduce anxiety.

D.Students need to have anxiety to help them get good test marks.

3What is the passage mainly about?

A.Creating anxiety.B.Increasing anxiety.

C.Experiencing anxiety.D.Dealing with anxiety.

【题目】 I still remember my first night as a young policeman.

It was a cold and wet night. Over the radio came the message to deal with an accident in one of the side streets of the city. The scene (现场) of the accident wasn’t far away and we arrived after 10 minutes. Two cars had crashed (碰撞). Two women were lying on the street and one driver was still in the car. The driver was quite drunk and kept shouting to us. He didn’t get badly hurt. A young woman died at once when the two cars crashed. I was holding the other woman and tried to give her first aid, but at last I had to watch her die in my arms.

Three months later, I saw the driver in court (法院) and found him to be a normal (正常的) person. He was sorry for his actions. In the end, he was put in prison (监狱) for many years. A man isn’t a man if he drinks 10 beers in an hour. A man is a man when he knows his limit (限制) and takes responsibility (责任). When he can stay away from wine (), he can drive more safely.

1What was the writer asked to do on his first night as a young policeman?

A.To drink with friends. B. To tell a story on the radio.

C.To meet two women. D.To deal with a traffic accident.

2We know ______ died in the accident.

A.the manB.one womanC.two womenD.nobody

3At that time, the man driver was ______.

A.drunkB.badly hurtC.happyD.drinking

4At last, the driver ______.

A.went homeB.was put in prison

C.took the two women to hospitalD.died in the accident

5In the writer’s opinion, a man can’t drive ______.

A.with two womenB.after drinking wine

C.on a cold and wet nightD.if he doesn t drink 10 beers in an hour

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网