题目内容
19.A| Problems | Causes | Advice |
| Feel stressed | Too much homework.Don't have enough time for their hobbies. | Make a plan for study and hobbies.Find time to relax. |
| Get short sighted (近视) | Too much homework.Bad study habits. | Do homework or read in a correct way. |
| Fight with each other | Don't know how to get on well with classmates. | Make more friends and understand each other. |
| Don't like to study | Play computer games too much. | Play computer games just for a short time. |
| Get fat | Have more pocket money to buy snacks.Don't like to do exercise. | Use your pocket money to do something meaningful.Do exercise every day. |
A.Six.B.Five.C.Four.D.Three.
57.What problems are caused by too much homework?C
A.Get fat.B.Fight with each other.
C.Feel stressed and get short sighted.D.Don't like to study.
58.If Simon is feeling stressed,he shouldB.
A.do much more homeworkB.make a plan for study and hobbies
C.buy some snacksD.ask for more pocket money
59.Peter doesn't like to study.Maybe heA.
A.plays too many computer gamesB.has no pocket money
C.gets fatter and fatterD.has lots of pocket money
60.D is a good way for students to stop fights.
A.Doing less homework B.Playing computer games
C.Buying more booksD.Learning how to make friends.
分析 文章大意:主要介绍了学生的五个常见问题及解决方法.
解答 56-60:BCBAD
56题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第一列:Feel stressed;Get short sighted (近视);Fight with each other;Don't like to study;Get fat可知 一共5个问题,故答案B
57题答案:C 考查细节理解题,根据文中的二、三行的1、2列:Feel stressed:Too much homework.Don't have enough time for their hobbies.Get short sighted (近视) Too much homework.Bad study habits. 可知 太多的作业导致感觉有压力和近视,故答案C
58题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第二行Feel stressed Too much homework.Don't have enough time for their hobbies. Make a plan for study and hobbies.Find time to relax. 可知应该制定一个学习和兴趣计划,找时间放松自己,故答案B
59题答案:A 考查细节理解题,根据文中的表格中的第五行Don't like to study Play computer games too much. 可知玩太多电脑游戏而不喜欢学习,故答案A
60题答案:D 考查细节理解题,根据文中的表格第四行Fight with each other Don't know how to get on well with classmates. Make more friends and understand each other. 可知交更多的朋友并互相了解是阻止学生打架的好方法,故答案D
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
| A. | some advice | B. | any advice | C. | some advices |
They have designed"spaceflats"that are only 30square meters in(81)A.These flats have small rooms:a living room,a bathroom and a bedroom,as well as a balcony (阳台.,but everything is (82)D planned to make good use of the limited space.
The living room is the main room of the flat.It can be used as an office,a kitchen even a second bedroom.There is a sofa that can be changed into a bed.The dining table can be changed into a computer desk.And,if not needed,both the sofa-bed and the table can be folded away (折叠收拢.and stored into a small space in the wall.There is a flat-screen TV,which can also serve as a computer monitor.In one of the room,a small cooker,a microwave oven and a small refrigerator are (83)C out of sight.
The other rooms are small but practical (实用).The bathroom contains a toilet and a shower.The double bed in the bedroom can also be a sofa,if (84)C.The balcony has enough room for two people to sit and enjoy the view from the block of flats.All the rooms have high ceiling to provide as much storage space as possible,while the flat has large windows to let in(85)A sunlight.
"Spaceflats"are now being tested in a building in Hong Kong."It's wonderful,"said one citizen."The flat is so well designed that you feel that here is plenty of space."
| 80.A.reduce | B.grow | C.move | D.protect |
| 81.A.size | B.length | C.height | D.distance |
| 82.A.seriously | B.clearly | C.quickly | D.carefully |
| 83.A.eaten | B.fallen | C.hidden | D.stolen |
| 84.A.difficult | B.thirsty | C.necessary | D.primary |
| 85.A.plenty of | B.full of | C.a bit | D.a little. |