题目内容
2.Now students'English handwriting gets worse and worse.That makes their teachers feel worried.Is your English handwriting beautiful?(66)C•Use paper with lines
Using paper with lines can keep you writing straight instead of up or down when you write English words or sentences.Those lines on the paper can help you to write words in the right size.(67)D And make sure those capital letters (大写字母) are written properly.
•Slow down
If your writing is hard to read,try slowing down a little.(68)B If you write too fast,it's hard for you to stop where you should,and even worse,you may make more mistakes.
•Hold your pencil right.
When you hold your pencil in the correct way,writing is much easier.Some kids press down really hard when they write.That makes the handwriting not nice.(69)ELet your writing appear nice and clean.If you do so,people will guess you are a student with a good habit.
•Draw more pictures
Drawing can improve your handwriting.You need to use the skills to control your pencil better when you are drawing pictures.(70)F
Handwriting is very important.Imagine you are a world-famous movie star or a well-known sport star,what do you do when your fans run up to you/Give them your autographs (签名),of course.
A.You should pay attention to your handwriting.
B.For some kids,going slower makes the writing clear.
C.If not,here are four steps that really work.
D.Be sure to fill the lined space completely.
E.Try to be relaxed and don't hold the pencil so hard.
F.Even though you have no chance to draw at school,you can practice by your self at home.
分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了写好书法的四个步骤:1、使用带横线的纸.2、写的速度要慢.3、握笔要正确.4、多画画.
解答 66 C 细节理解题.根据文章下文"Use paper with lines"、"Slow down"、"Hold your pencil right."、以及"Draw more pictures"可知这都是一些写好书法的步骤.所以此处应该是中心句,教给我们这四个步骤.故选C.
67 D 细节理解题.根据文章上文"Those lines on the paper can help you to write words in the right size."可知这些线可以帮助你在纸上写单词的时候能有正确的大小.所以此处说的是:一定要完全填满空间.故选D.
68 B 细节理解题.根据文章上文"If your writing is hard to read,try slowing down a little."可知如果你的书写很难读,试着放慢一点速度.所以此处应该是对于一些孩子还说,变慢一些能够让书写更清晰.故选B.
69 E 细节理解题.根据文章上文"Some kids press down really hard when they write.That makes the handwriting not nice."可知一些孩子在写的时候按压的很重,这会让他们的笔迹不好看.所以此处应该是试着放轻松,不要握笔太重.故选E.
70 F 细节理解题.根据文章上文"You need to use the skills to control your pencil better when you are drawing pictures."可知当你在画画的时候你需要用技巧来控制你的笔.所以此处应该是即使你在学校没有机会去画画,你也可以自己在家练习.故选F.
点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.
-I think it's very convenient for us to keep in touch with each other at any time.( )
| A. | ability | B. | accident | C. | advantage | D. | agreement |
| A. | make | B. | made | C. | to make | D. | making |
Frindle
By Andrew Clements
The book Frindle is about a troublemaker named Nick who makes up a new word.His teacher,Mrs.Granger,really likes the dictionary.When Nick asks Mrs.Granger where all the words in the dictionary came from,she makes Nick write a report about it!The report makes Nick wonder if he could invent his own word.Nick's classmate Janet drops her pen,and he
(80)A and calls it a"frindle".Pretty soon,everyone in class is saying"frindle"instead of pen.
A war begins between Mrs.Granger and Nick.Nick likes to challenge the rules,but he's not all bad.He is creative and has lots of (81)C.It's too bad that people think something is wrong just because it's new and different.Mrs.Granger is too hard on Nick and the way she treats him is unfair.
The best part is when the kids in Nick's class protect him by actions.They are (82)Bwilling to stay after school and be punished for saying"frindle".When a class sticks together like that it's really special.
Mrs.Granger wants to stop Nick from spreading his word.But the"frindle"is unstoppable.People across the country are saying it.Nick gets a lot of (83)Bfor inventing this word.He sees that one person can have a big effect.
The book has a very (84)Cending.Nick is in college,and he is rich from all the money he has made off his word.Mrs.Granger sends him a dictionary that has the word"frindle"and a letter about how she is proud of him.She ends up being the most interesting character in the book!
Everyone should read Frindle (85)D it's such a great book.Kids who are troublemakers would especially like this book.
| 80.A.picks it up | B.picks it out | C.looks it up | D.find it out |
| 81.A.inventions | B.suggestions | C.ideas | D.stories |
| 82.A.also | B.even | C.only | D.never |
| 83.A.advice | B.attention | C.discussion | D.experience |
| 84.A.amusing | B.serious | C.surprising | D.terrible |
| 85.A.if | B.unless | C.until | D.because. |
-Really?_________.( )
| A. | Congratulations | B. | That's all right | ||
| C. | Never mind | D. | I am sorry to hear that |