题目内容
【题目】三、阅读理解
A 微篇阅读。阅读下面四个个短篇,从A、B、C、D四个选项
A
Parents today also worry about their children’s diets. Some doctors give the following advice:
![]()
【1】According to the doctors’ advice ,what does junk food include ?
A. milk and vitamins. B. Fruits and sugar.
C. Vegetables and salt. D. Fat, oil, salt and sugar.
【2】In this passage, doctors think that teenagers should eat more ______ .
A. food with vitamins. B. fat and sugar
C. food which can cause high blood pressure D. salt and oil
【3】The best title for this passage is ______ .
A. Bad Habits B. Junk Food
C. Unhealthy Food D. Advice on Healthy Eating
【答案】
【1】D
【2】C
【3】D
【解析】试题分析:这篇短文告诉我们:父母很担心孩子们的饮食健康,以下是医生给出的几点建议:根据医生的建议,垃圾食品包括脂肪、油和糖;医生认为,青少年应该吃更多的蔬菜和水果等。
【1】细节理解题。根据医生的建议,垃圾食品包括什么?根据Teenagers shouldn’t eat food with too much salt. Salt can cause high blood pressure in the future. Teenagers should eat food with less fat, oil and sugar.故选D。
【2】细节理解题。短文中医生认为,青少年应该吃更多的蔬菜和水果。据Teenagers need to eat some fruits and vegetables every day. 故可知选C。
【3】主旨大意题。这篇文章最好的题目是《有关健康饮食的建议》。通读全文,根据Parents today also worry about their children’s diets. Some doctors give the following advice. 故选D。
【题目】
Ben | I think I will be a doctor in eight years. My father is a doctor and my mother is a nurse. They are working in the same hospital. I think they are so great. They always give a hand to sick people. |
Jenny | My hobby is singing. My dream is to be a popular singer like Beyonce. I think I will go to the USA and study music. I hope I will have a chance to meet her and get her autograph. |
Amy | I think I will be a teacher in five years. I have a deep love for children. Staying with them makes me excited and relaxed. I am outgoing and I am good with children. I think I can be a good teacher. |
Davy | I think I will be a farmer in the future. Maybe it seems strange. But I really enjoy life in the countryside. My favorite game is Happy Farm.I have lots of fun growing vegetables. |
【1】According to the passage, we can know Beyonce is ______________.
A. a pianist B. a dancer C. a singer D. a painter
【2】The underlined phrase means " ________ " in English.
A. help B. raise C. lift D. send
【3】Who wants to be a teacher?
A. Ben B. Jenny C. Amy. D. Davy
【4】Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Ben's parents are both doctors. B. Jenny will go to Paris and study art.
C. Amy doesn't like staying with children. D. Davy wants to be a farmer when he grows up
【5】What are the students talking about?
A. Their future life. B. Their family.
C. Their favorite games. D. Their problems.
【题目】文段表达。(15分)
根据中文和英文提示,写一段意思连贯、符合逻辑、不少于50词的回信。信的开头和结尾已给出,其词数不计入所要完成的回信内。所给的英文提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。
假如你叫李华,最近你的美国笔友Tony要来北京体验中国传统文化,请根据他的问题回复邮件,为他设计北京一日游活动,帮助他体验中国传统文化。请描述你们打算去的地方、具体的活动安排、以及这样安排的理由。
提示词语:traditional Chinese culture, tea house,Peking Opera, paper cutting
![]()
|
ToTony From Li Hua Subject A trip of traditional Chinese culture Hi!Tony, I’m glad that you will come to Beijing soon.___________________ ______________________________________________________________ ______________________________________________________________ ______________________________________________________________ Yours, Li Hua |