题目内容

【题目】阅读下面的短文并按要求完成后面的小题。
Time spent in a bookshop can be enjoyable. If you go to a good shop, no assist ant will come near to you and say, “Can I help you?” You needn't buy anything you don't want. You may just try to find out where the book you want is and read it. But if you fail, the assistant will lead you there and then he will go away.①It seems that he is not interested in selling any books at all.
There is a story which tells us about a good shop. A medical student found a very useful book in the shop. ②But it was too expensive for him to buy. He couldn't get it from the school library, either. So every afternoon, he went there to read a little at a time. One day, however, he couldn't find the book from its usual place and was leaving when he saw an assistant singing to him. To his③, the assistant pointed to the book in the corner. “I put it there so that it couldn't be sold out.”said he assistant. Then he left and the student went on with his reading.
(1)将文中①处画线句子翻译成汉。
(2)将文中②处画线句子改写为同义句。
(3)根据短文内容,在文中③处填入恰当的词。
(4)Where was the book that the student was looking for?
(5)What do you think of the assistant ?

【答案】
(1)他好像对卖书根本不感兴趣。
(2)so; that
(3)surprise
(4)The book was in the corner of the bookshop.
(5)The assistant was kind/nice.
【解析】根据文章了一个店员怕那本书卖完后那位学生不能读完整本书,因此把书放在了角落来保证书不被卖光,因此可知店员是一个非常好的人。(1)本题考查句型 It seems that,以及短语 not at all,因此翻译为:他好像对卖书根本不感兴趣。
(2)考查 too…to…结构的同义句 so…that…,因此答案为 so…that…
(3)考查固定搭配 to one's surprise 让某人惊讶的是……,因此填 surprise
(4)根据文章最后一段 the assistant pointed the book in the corner 可知店员将书放了在了角落,因此答 案为:The book was in the corner of the bookshop.
(5)根据文章了一个店员怕那本书卖完后那位学生不能读完整本书,因此把书放在了角落来保证书不被卖光,因此可知店员是一个非常好的人,所以答案是:The assistant was kind/nice.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 It is a cold and dry winter morning. When you wake up, you feel that your throat hurts. You begin to sneeze and later you may cough. You must have a cold! Wait a moment. Could it just be a common cold or the flu(流感) going around?

A cold gives you a runny nose and cough. But it’s usually easy to deal with. Some take medicine while others drink herbal tea or chicken soup. Usually you feel better after a week.

On the other hand, the flu can be much more dangerous. It usually gives you fever. Sometimes it can cause death. According to an American magazine, the worst flu killed about 50 million people from 1918 to 1919.

Don’t worry. If you get a flu vaccine(疫苗), it can stop you from getting the virus(病毒). Flu vaccines work by giving the body a small amount of flu viruses. This causes your body to have antibodies(抗体). So next time you get the flu, the antibodies should help you.

The flu virus changes every few years. So there are so many types of flu, such as H1N1 and H5N1. The antibodies for one type of flu can’t help us against all types of flu. That’s why we need to get the vaccine every year.

However, good health habits may also help you away from a cold or flu. Washing your hands often stops you from getting viruses easily. It is also important to get regular exercise and eat healthy food. All these can help you strengthen your immune system (增强免疫系统).

1If you have a common cold, usually you’ll feel better after ______ days.

A.7B.10C.15D.20

2What does the underlined “it” refer to?

A.Herbal tea.B.Chicken soup.C.A flu virus.D.A flu vaccine.

3We need to get a flu vaccine every year because ______.

A.the flu often kills usB.the antibodies can help us against all types of flu

C.the flu virus changes every few yearsD.you don’t need to take any medicine after that

4The following ways can help stop the flu EXCEPT ______.

A.staying indoorsB.getting regular exercise

C.eating healthy foodD.washing our hands often

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网