题目内容

【题目】 It is a cold and dry winter morning. When you wake up, you feel that your throat hurts. You begin to sneeze and later you may cough. You must have a cold! Wait a moment. Could it just be a common cold or the flu(流感) going around?

A cold gives you a runny nose and cough. But it’s usually easy to deal with. Some take medicine while others drink herbal tea or chicken soup. Usually you feel better after a week.

On the other hand, the flu can be much more dangerous. It usually gives you fever. Sometimes it can cause death. According to an American magazine, the worst flu killed about 50 million people from 1918 to 1919.

Don’t worry. If you get a flu vaccine(疫苗), it can stop you from getting the virus(病毒). Flu vaccines work by giving the body a small amount of flu viruses. This causes your body to have antibodies(抗体). So next time you get the flu, the antibodies should help you.

The flu virus changes every few years. So there are so many types of flu, such as H1N1 and H5N1. The antibodies for one type of flu can’t help us against all types of flu. That’s why we need to get the vaccine every year.

However, good health habits may also help you away from a cold or flu. Washing your hands often stops you from getting viruses easily. It is also important to get regular exercise and eat healthy food. All these can help you strengthen your immune system (增强免疫系统).

1If you have a common cold, usually you’ll feel better after ______ days.

A.7B.10C.15D.20

2What does the underlined “it” refer to?

A.Herbal tea.B.Chicken soup.C.A flu virus.D.A flu vaccine.

3We need to get a flu vaccine every year because ______.

A.the flu often kills usB.the antibodies can help us against all types of flu

C.the flu virus changes every few yearsD.you don’t need to take any medicine after that

4The following ways can help stop the flu EXCEPT ______.

A.staying indoorsB.getting regular exercise

C.eating healthy foodD.washing our hands often

【答案】

1A

2D

3C

4A

【解析】

这篇短文主要讲述了流感的危害以及预防流感的方法。

1细节理解题。根据第二段最后一句话“Usually you feel better after a week.”可知普通感冒一周也就是7天就会好很多。故选A

2词义猜测题。根据原句“If you get a flu vaccine, it can stop you from getting the virus.”可知,如果你打流感疫苗,它就会防止你感染病毒。此处it指的是流感疫苗。故选D

3细节理解题。根据倒数第二段“The flu virus changes every few years. … That’s why we need to get the vaccine every year.”可知,因为流感病毒每过几年就会改变,这也就是为什么我们需要每年都打疫苗的原因。故选C

4细节理解题。根据最后一段“Washing your hands often stops you from getting viruses easily. It is also important to get regular exercise and eat healthy food. All these can help you strengthen your immune system.”可知,经常洗手、有规律地锻炼以及健康饮食都可以帮助你加强免疫系统。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
Mr. King was the manager of a hotel. One weekend all the hotels in the city were full because there was a large meeting. On Friday night, three men came into the hotel and asked for rooms. Mr. King said there were no rooms ready because of the meeting. The men were unhappy.
Mr. King wanted to help them. He remembered that Room 418, a very small room, was empty. He asked them if they would share a room. The three men said they would. Mr. King said the room would be thirty dollars: ten for each one. Each man gave him the money and then went up to the room.
Mr. King soon began to feel sorry. "Thirty dollars is a lot to ask as price for that small room. " he thought. He called his assistant over and said, "Here is five dollars. Take it to the men in Room 418. I asked too much for their room."
The assistant took the money. While he was on the way there, he started to think, "How can three men divide five dollars? I'll give them each only one dollar and keep the two dollars for myself. The men will be happy to get something back, and Mr. King will never know. " So the assistant returned one dollar to each man.
Each man had at first paid ten dollars. After the assistant returned them one dollar each, each had paid nine. There were three men, $ 9 ×3 = $ 27. The assistant kept $ 2. $ 27 + $ 2 = $ 29
Where is the missing dollar?
(1)The three men were not happy because_________.
A.there was a large meeting
B.it was weekend
C.there was only one small room
D.they wouldn't have a place to stay
(2)With the help of the manager, the three men________.
A.went to another hotel
B.each got a small room for the night
C.stayed together in a small room
D.got a small room Mr King kept for himself
(3)At first_________.
A.$ 27 was paid by the three men
B.$ 30 was paid by each of the three
C.$ 25 was paid by the three men
D.$10 was paid by each of the three
(4)The assistant_______.
A.helped the men to divide the money
B.kept two dollars for himself
C.returned three to the three men and two to the manager
D.kept three dollars for himself
(5)Where is the missing dollar?
A.there wasn't any missing dollar.
B.It was taken by the assistant, too.
C.It was taken by Mr King
D.It was taken by the three men.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网