题目内容

【题目】信息归纳。请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息,完成下列的信息卡。

"What Would You Do?" is a TV program. The program which is hosted by the news reporter John Quinounes who is popular with many people. It tests what people will do when they see someone is in trouble so as to remind us to stand up for the people in need Here is last week's program.
In a cake shop, two actors acted as a blind woman named Pamela and a man clerk who looked down upon the blind woman. Hidden cameras were recording what was happening. The blind woman came into the shop and bought a box of twelve cakes. The clerk treated the woman badly at first. Then he cheated(欺骗) her when he gave her the change. He only gave her 6 dollars instead of 34 dollars.
Would someone be brave enough to stand up for the blind woman? Yes! A customer the cake shop stopped the clerk from cheating the blind woman and treating her badly. And other customers joined in soon. John appeared in the end and interviewed the first customer who helped Pamela out. She said it was necessary to give a hand to the people in need. "A psychology (心理学)professor once said, " she said, " it's difficult to take the first step to stand up. It needs courage."

Information card

The name of the TY program

The purpose(目的) of the TV program

The place the blind woman was in

The person who treated the blind woman badly

Something we need to stand up for the people in need

【答案】What Would You Do?;So as to remind us to stand up for the people in need;A cake shop;The man clerk;Courage
【解析】本文属于记叙文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了无论何时我们都要去帮助有需要的 人。
(1)细节理解题,根据第一段 "What Would You Do?" is a TV program. 可知这个电视节目叫做What Would You Do,故填What Would You Do?
(2)细节理解题,根据第一段 It tests what people will do when they see someone is in trouble so as to remind us to stand up for the people in need Here is last week's program.可知这个节目的目的是让我们遇到需要帮助的人要挺身而出,故填So as to remind us to stand up for the people in need。
(3)细节理解题,根据第二段 In a cake shop, two actors acted as a blind woman named Pamela and a man clerk who looked down upon the blind woman.可知这个盲人在蛋糕店,故填A cake shop。
(4)细节理解题,根据第二段The clerk treated the woman badly at first. Then he cheated(欺骗) her when he gave her the change. 可知男店员对这个盲人很不好,故填The man clerk。
(5)细节理解题,根据最后一段it's difficult to take the first step to stand up. It needs courage.可知走出第一步是困难的,需要勇气,故填Courage。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网