题目内容

【题目】B. 阅读下列短文,根据其内容,补全所缺信息。请将答案按编号依次填入表格内题号后的横线上。

When you sleep somewhere else like at a summer camp or a friend’s house, you know you’re there for a fun time. But you may still feel unhappy. You start to miss your family, your friends and want to go back. It’s called being homesick(想家的). Do you want to feel less homesick? Here’s how:

Bring a bit of home with you. If you’re going away from home, bring your pillow(枕头) or pictures of the people you will miss and look at them any time you want.

Keep busy. Make friends and join in activities. If you are busy in a new place, you will have less time to feel homesick. So try to find some interesting things to do and soon you might start to have a good time.

Keep in touch with your family and friends. You might choose a regular(定期的) day and time for phone calls. You can also write a letter! But make sure to tell them the fun things you are doing.

Ask your family or friends to visit you and act as their guide. Let them visit the place you live. You can also take a trip back home, but don’t go home every weekend.

Tell someone that you’re feeling homesick. This will help you feel better. Maybe you can tell a friend. Then the two of you can do some interesting things together, such as telling jokes. If you’re at camp, you can also tell your camp teacher. He or she might have some ideas to help you feel better.

How to feel less homesick

The 1 of homesick

It is a feeling you have when you are away from home.

Advice

What to do

Bring a bit of home

Bring something from home and look at them when you want.

Keep busy

Make friends and do something interesting to enjoy2.

Keep in touch

Make a phone call or write a letter, but don’t tell them boring things.

Plan a visit

*Ask your friends or family to see you and3 them the place where you live.

*Go back home, but don’t do that too4.

5 your feeling with someone

*Talk with your friend and do something interesting together.

*Ask your camp teacher for help.

【答案】

1meaning

2yourself / yourselves

3show; around

4often

5Share

【解析】

这篇文章讲的是有关思乡病的问题,思乡病是普遍存在的问题,文中给出了一些如何减少或避免思乡病的几种建议。

1分析表格中“It is a feeling you have when you are away from home.”可知,这是一种你离开家的感觉。此处是在描述思乡病的含义,可用meaning表示。故填meaning

2分析第三段中“So try to find some interesting things to do and soon you might start to have a good time.”可知,试着找一些有趣的事情去做,很快你/你们就会开始玩得开心。have a good time可用enjoy oneself代替,“你/你们”的反身代词是yourself / yourselves。故填yourself / yourselves

3分析第五段中“Ask your family or friends to visit you and act as their guide.”可知,让你的家人或朋友来拜访你,并充当他们的向导。结合表格,此处表示“带……参观”,可用show…around表示。故填show; around

4分析第五段中“You can also take a trip back home, but don’t go home every weekend.”可知,你也可以回家旅行,但不要每个周末都回家。结合表格,此处表示“回家不要太频繁”,可用too often表示。故填often

5分析最后一段中“Tell someone that you’re feeling homesick. This will help you feel better. Maybe you can tell a friend.”可知,当你想家时,可以告诉别人你想家了,这会让你感觉更好;你也可以告诉你的朋友。结合表格,此处表示“和他人分享你的感受”,可用share表示,为与前文一致,此处需大写首字母。故填Share

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容, 选择正确答案。
D
Doing homework not only can help children master the knowledge they have learned, but also can train their abilities of finishing the work alone, planning the time and doing the duties. But some children don't like to complete the work. Why?
Some children feel it is very difficult to do their homework, because they can't understand their teacher clearly, and cannot follow their teacher's teaching process (过程). Maybe there is something wrong with their intelligence.
But some children's intelligence is normal. They are even cleverer, but they don't listen to the teacher carefully. It is hard for them to sit well and pay attention to anything.
Some children love their teacher and then like the subject. Their interest depends on the teacher who teaches them. So every teacher should make children love you and the subject you teach. So they can do their homework happily.
(1)Doing homework can help children ______.
A.master the knowledge
B.train their abilities
C.1earn new lessons
D.Both A and B
(2)Some children find the homework difficult. Which reason is NOT right?
A.They can't understand their teacher clearly.
B.They cannot follow their teacher's teaching process.
C.The intelligence of all the students isn't normal.
D.They don't listen to the teacher carefully.
(3)What's the meaning of the underlined word “intelligence”?
A.Homework.
B.The quality of being clever.
C.Health.
D.Learning method.
(4)What is the best title of the passage?
A.Some Children don't Like Their Teacher
B.Children's Homework Is Very Difficult
C.Why don't Some Children Like to Do Homework?
D.Why can't Some Children Study the Subjects Well?

【题目】阅读下面短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,并在答题卡将相应的字母编号涂黑。
All over the world the need for more laptops and computers increases each year. Networks have been part of our life. Probably everyone with a portable device (移动设备)has once logged on to a public WiFi network without paying for it, while they are having a coffee, on a train, in a shopping mall or at a hotel. However, is this kind of public WiFi network safe?
Some networks are better protected than others because encryption (加密)methods are used. Therefore, they are safer than others. But a survey in 2015 showed that more than 950 million records were not protected, including addresses, emails, birth dates, phone numbers, passwords and so on. These open WiFi networks are really not safe, because it is very easy for hackers (黑客) to break into the operating system and get people's private information.
Most smartphones and laptops, by themselves, search and connect to WiFi networks. They usually prefer a network with a connection that has been used before. Hackers' devices are able to record these searches and look like the trusted WiFi networks. When these smartphones and laptops log on to the networks which are not real, hackers can easily steal their private information.
So next time, when we want to use our laptops or our smartphones in public places which offer free WiFi networks, please think it twice or take safe measures before using them.
(1)Why do people like to go log on to a public WiFi network?
A.Because it can provide useful information.
B.Because the owner of the network is polite.
C.Because it is free.
D.Because it is safe.
(2)We can learn from the passage that .
A.not all the public WiFi networks are safe
B.none of the public WiFi networks is safe
C.in 2015more than 950million records were protected
D.there is no way to protect our private information
(3)Hackers would probably get the following EXCEPT when we connect our laptops or smartphones to a public WiFi network.
A.our birth dates
B.our passwords
C.our phone numbers
D.our smartphones
(4)Which of the following can be the best title of this passage?
A.Don't Use Public WiFi Networks
B.Why the Public WiFi Networks a Possible Danger
C.We Needn't Protect Our Private Information
D.Why Hackers Break into the Operating System.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网