题目内容
【题目】 In 2013, the H7N9 virus(病毒) hit Shanghai, Anhui, Jiangsu, Zhejiang and so on. It seemed that most people who were infected(被感染) with H7N9 had the common flu. Some people suffered from a fever or a cough.
Don’t be afraid— it’s not easy to be infected with the virus. Here is some advice to help you protect(保护) yourself when it comes.
Wash your hands. You need to wash your hands with soap and hot water before you eat, after you use the toilet(厕所), and after you touch animals, because your hands may carry viruses.
Cover your nose and mouth. When someone sneezes(打喷嚏)or coughs, flu viruses can travel as far as one meter through the air, so you’d better stand a proper distant(距离) while talking to someone who has a cold. And always cover your mouth and nose with a piece of paper when you sneeze or cough, and then clean your hands.
Wear a mask(口罩). Some doctors say that masks can stop the flu as much as 80%, but if you don’t wash your hands often, it’s no use wearing a mask. And it’s necessary to wear the mask in the groups of people.
【1】When did the H7N9 virus hit Shanghai?
A.In 2018B.In 2015C.In 2012D.In 2013
【2】Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Some people who were infected with the H7N9 virus had a toothache.
B.You should cover your mouth and nose with a piece of paper when you sneeze or cough.
C.Some doctors say that masks can stop the flu as much as 100%.
D.It’s very easy to be infected with the virus.
【3】How many ways to stop the virus are mentioned in the passage?
A.4B.3C.5D.6
【答案】
【1】D
【2】B
【3】B
【解析】
本文是一篇说明文,详细告诉了大家如何避免感染H7N9 流感病毒的方法。
【1】细节理解题。根据“In 2013, the H7N9 virus hit Shanghai, Anhui, Jiangsu, Zhejiang and so on”,可知爆发在2013年,故选D。
【2】判断正误题。根据“Some people suffered from a fever or a cough”,可知感染病毒的人会发烧或咳嗽,并不是牙痛,A选项表述错误,排除;根据“Some doctors say that masks can stop the flu as much as 80%”,可知医生说的是口罩可以挡住80%的流感,而不是100%,C选项表述错误,排除;根据“it’s not easy to be infected with the virus”,可知不容易感染病毒,D选项表述错误,排除;根据“And always cover your mouth and nose with a piece of paper when you sneeze or cough, and then clean your hands”,可知打喷嚏或咳嗽时要用纸巾捂住口鼻,B选项表述正确,故选B。
【3】篇章结构题。根据文章第三至五段,每段给了一个具体方法,可知一共列举了三种方法,故选B。
【题目】
Cough Medicine | |
Does(剂量): Adults(成年人) :2 teaspoonfuls. Children 8-14:1 teaspoonful. Children 4-7: 1/2 teaspoonful. | Shake well before use. Take three times each day after meals. Not suitable(合适的) for children below(在……以下) the age of 4. Put it in cold places. Use before Oct. 2020. |
【1】Amy is nine years old, she should take one teaspoonful every day.
【2】The medicine shouldn’t be put in a hot place.
【3】If a two-year-old child has a cough, he has to take 1/4 teaspoonful.
【4】Don’t take the medicine without shaking well.
【5】It’s good for Amy to take the medicine after Oct. 2020.