题目内容

【题目】从方框内选择适当的句子补全对话,有两项多余。

A.Spell it, please!

B.She isn’t my sister.

C.No. He’s my grandfather.

D.Are these your brothers?

E.He is my father.

F.Yes, she is.

G.Thank you.

Jane: Here is a photo, my family photo.

Paul: Is this your father?

Jane: 1

Paul: Oh, your grandfather. Is the girl your sister?

Jane:2

Paul: What's her name?

Jane: Linda.

Paul: 3

Jane: L-I-N-D-A.

Paul: 4

Jane: Yes, they are.

Paul: Your family photo is very nice.

Jane: 5

【答案】

1C

2F

3A

4D

5G

【解析】

本对话话题是谈论简的全家福。

1句意:不,他是我的爷爷。考查细节理解。上文Is this your father?(这是你的爷爷吗?)是一般疑问句,回答用YesNo回答,结合句意可知选C。

2句意:是的,她是。考查细节理解。上文Is the girl your sister?(这个女孩是你的姐姐吗?是一般疑问句,回答用YesNo回答,结合句意可知选F。

3句意:请拼写它。考查细节理解。根据下文L-I-N-D-A.是拼写形式,可知上文是“请拼写它。” 结合句意可知选A。

4句意:这些是你的兄弟吗?考查细节理解。Are these….?(这是….?)它的回答是Yes,they are./No, they aren’t.结合下文Yes, they are.(是的,他们是。)结合句意可知选D。

5句意:谢谢。考查情景交际。当有人夸奖你或给你提供帮助时,要说谢谢,根据上文Your family photo is very nice.(你的全家福真漂亮。)可知要说“谢谢”。结合句意可知选G。

练习册系列答案
相关题目

【题目】One January morning, Thomas Smith is walking his dog, Jack, in the park. Mr. Smith is sitting under a tree and Jack is running on the ice lake. Suddenly, the dog falls into the water and can’t get out.

“ I must save my dog,” says Mr. Smith. He doesn’t think much, and jumps into the cold water. It’s difficult for him to swim in the cold water, but he is just thinking about saving Jack.

Luckily, he helps Jack out of the water. And they are safe now. “ When we get out of the water, everybody asks how Jack is, and nobody is worried about me!” Mr. Smith says with a smile.

Julie Brown sees this thing, too. “ The dog gets onto the ice lake,” she says. “Suddenly, it starts to go under. Many people see it and they are shouting for help. But only Mr. Smith jumps into the cold water to save it.”

People think Mr. Smith is a hero. “ In fact, many people in the world are doing the same as me,” Mr. Smith says. “But from now on, I must let Jack be away from the ice lake.”

Animals are our great friends. Can you do the same for them like Mr. Smith?

根据短文内容。选择最佳答案。

1When does the story happen?

A. On a cold morning in February. B. On a warm afternoon in January.

C. On a warm afternoon in February. D. On a cold morning in January.

2What’s Smith doing while the dog is running on the ice lake?

A. He is taking a walk in the park. B. He is sitting under a tree.

C. He is talking with someone. D. He is playing with another dog.

3Why does only Mr. Smith jump into the cold water to save Jack?

A. Because he is good at swimming.

B. Because he loves his dog very much.

C. Because other people don’t like the dog.

D. Because no one sees the dog fall into the lake.

4Which of the following is true?

A. Mr. Smith feels angry because no one is worried about him.

B. Mr. Smith lets Jack get onto the ice but it falls into the water again.

C. Mr. Smith won’t let Jack play on the ice lake next time.

D. Julie Brown doesn’t think it’s necessary(必要的) for Mr. Smith to do so.

5What does the writer mainly want to tell us?

A. To be good with animals.

B. To help people in danger.

C. To stay away from the ice lake.

D. To learn to swim in the lake.

【题目】阅读理解填词。

It was the beginning of the summer holidays and Marie and her brother Chris were going to stay with their grandmother for two weeks . They were on the train. They both loved t1 by train, you could sit and read, or just sit and look at the countryside . Next to Marie sat a woman of about fifty . She told them she had been v2 her daughter who lived on a farm, but they had gone into the nearest town, Boston, nearly every day.

“I don’t like the countryside much,” she told them. “It’s too quiet for me. Cities are much more i3, don’t you think?” Chris and Marie looked at e4 other. “I don’t know.” Chris answered. “You see, we live in a city, but we like to get a5 from it whenever we can. In fact we’re going to s6 two weeks with our grandmother now. She lives out in the country.”

The woman was s7 . “But I thought all young people liked cities,” she said. “There’s so much to do. What will you find to do in the country? Won’t you be bored?”

“Bored?” Oh no, we n8 get bored. We go for long walks with Granny’s two dogs. And we play baseball with the neighbors . And Granny always has lots of b9 for us to read, we always have a great time.”

“Oh, I see,” the woman said.

Before long Marie and her brother began to feel very tired. So first Chris, then Marie fell asleep.

Chris w10 up a few times, when his head fell against the window, but his eyes always closed again a few seconds later.

【题目】根据短文理解,选择最佳答案。
Liang Min (not her real name) was 13 years old when she began working in a small restaurant in Chongqing last year. Usually she works for 13 to 15 hours a day. She receives people, serves tea, washes dishes and cleans the floor.
Liang Min can get about 350 yuan a month from her hard work. But she hardly gets a day off.
“At the end of the day I feel so tired,” said Liang. "My family is poor. There is no money for me to go to school."
Liang's story is not an unusual one. There are 250 million children in the world who are working in hard, sometimes dangerous. They do all kinds of work. Most of them are between the ages of 5 and 14. What has made children work?
Many children work to make money for their families.
Another reason is that schools are too far away or there are no schools in the area at all.
Some employers(雇主)are bad, too. They hire(雇用)children because they can pay them less money and give poor working places. They don't think that children will complain very much. In China, a law called Prohibition of Child Labour(《关于禁止使用童工的规定》)bans(禁止)any company hiring children under 16. The law says anyone who introduces a child to work will be fined(罚款)5,000 yuan.
(1)Liang Min works in a restaurant instead of going to school because ______.
A.there is no school in her hometown
B.she is tired of studying at school
C.she was born in a poor family and has to get money to help her family
(2)"She hardly gets a day off." means"________".
A.She has to work in the restaurant nearly every day
B.She needn't work on Saturdays or Sunday
C.She is so strong that she can work without even a day's rest
(3)What do you think of Liang Min's work?
A.It's very interesting and enjoyable.
B.It's as colorful as the life at school.
C.It's hard and harmful.
(4)What do you think of Liang Min's employer?
A.He is kind enough to offer jobs for children under16.
B.He is helpful to improve Liang Min's life.
C.He is bad to hire young children as workers.
(5)According to China's law Prohibition of Child Labor, the boss of Liang Min______.
A.should be fined 5,000 yuan
B.is allowed to hire children
C.should send Liang Min to school

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网