题目内容

【题目】请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息,完成信息卡。

My name is Cindy.Last year my English class was difficult.It wasn't easy for me to understand the teacher when she talked.To begin with,she spoke too quickly,so I couldn't understand every word.I was also afraid to speak in class,because I thought my classmates might laugh at me.I couldn't always make complete sentences,either.Then I started to watch EnglishLanguage TV.It helped a lot.I think that doing lots of listening practice is one of the secrets to become a good language learner.Another thing that I found very difficult was English grammar.So I decided to take lots of grammar notes in every class.Then I started to write my own original sentences using the grammar I was learning.It's amazing how much this helped.Now I am enjoying learning English and I got an A this term.My teacher is very impressed (印象深刻的).

Information Card

The feeling of Cindy about her English class last year

1

The reason Cindy couldn't understand every word the teacher said

2

The thing Cindy thought her classmates might do if she spoke in class

3

The secret to become a good language learner

4

The time Cindy got an A in English learning

5

【答案】

1Difficult

2Because the teacher spoke too quickly

3Laughing at her

4Doing lots of listening practice

5This term

【解析】

这篇短文的作者是Cindy,文章中她介绍了自己在学习英语的过程中遇到的困难及自己的解决方法。

1根据短文中Last year my English class was difficult.可知,去年Cindy觉得她们的英语课非常的困难。由此可知这里应填difficult。

2根据短文中To begin with, she spoke too quickly, so I couldn't understand every word可知,因为老师说得太快,所以Cindy一个词都听不懂。由此可知答案为Because the teacher spoke too quickly.

3根据短文中I was also afraid to speak in class, because I thought my classmates might laugh at me可知,Cindy不敢在课堂上说话,因为她害怕同学们会嘲笑她。题目问的是The thing…,故这里应填动名词形式Laughing at her.

4根据短文中I think that doing lots of listening practice is one of the secrets to become a good language learner.可知,Cindy认为做大量的听力练习是成为一个好的语言学习者的秘诀之一。由此可知这里应填Doing lots of listening practice.

5根据短文最后I got an A this term可知,Cindy这个学期英语得了一个A。由此可知这里填This term.

这篇短文中Cindy给我们介绍了她在学习英语的过程中遇到的困难以及自己的解决方法。短文话题贴近学生们的日常生活,非常容易理解,对于同学们的英语学习也非常的有用,值得借鉴。题型是任务型阅读,要求我们根据文章内容,完成后面的表格。仔细观察表格可知,表格是对文章关键信息的一个整理和总结,答案都可以依据原文找到。做题时,应先通读短文,了解大意;然后根据题目所问在原文搜索答案,并用关键词填写表格。例如第2小题,题目问的是Cindy听不懂老师说的话的原因,couldn't understand every word是关键信息,利用它我们定位到原文第二行,根据To begin with, she spoke too quickly, so I couldn't understand every word这句话可知答案。注意原句中的she指代的是老师,因此回答时最好用the teacher,使句子的意思更明确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文并按要求完成第66~70小题。

Once upon a time, there was a very old man called Yu Gong. He lived with his family in a village and there were two big and high mountains near his house. They spent a long time getting to the other side.

One_day,_Yu_Gong_told_his_family_that_they_must_move_the_mountains_to_the_other_places.Hearing this, everyone in his family was laughing at him. One of his sons said: “Are you kidding?”“No, I'm serious and all of you must do it with me.” Everyone was in silence at that time. They really didn't want to do it, but they had to do because the oldest man in the family was the most important person at that time.

The next day everyone in Yu Gong's family started to dig the mountains. They put the stones and the earth into the sea. One day a man saw Yu Gong and his children digging the mountains. He told Yu Gong he would never do it. But Yu Gong said although he was weak and would die, his family could continue to move the mountains. Then they kept on digging day after day and year after year.

Finally a god was so moved by Yu Gong that he sent two gods to help Yu Gong move the mountains away.

The story reminds us that you can never know what's possible unless you try to make it happen.

6667题完成句子;68题简略回答问题;69题找出并写下全文的主题句;70题将文中画线句子译成汉语。

1There were _________ near Yu Gong's house.

2Everyone in his family was______ when they heard Yu Gong's words.

3What did Yu Gong said when a man told him that he would never do it?

__________________________ .

4________________________ .

5_______________________________

【题目】请阅读下面短文根据短文内容从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项使短文意思通顺。选项中有一项为多余项。

You may be worrying about the environment and trying to change your lifestyle,for example,riding to school or taking a shopping bag and so on.But do you know we could have a real influence on the environment and climate(气候) change by eating less meat?

1 Studies have shown that keeping animals for human produces lots of greenhouse gases(温室气体).It's even more than all of the carbon dioxide produced by boats,planes and trains in total around the world.Beef is worse for the environment than the other meats.2 However,in some countries,beef is the most-loved meat.By 2050,there will be three billion meat-eater.That means more resources will be needed like land,water and food.

On the other hand,it would be too difficult for meat lovers to completely give up meat.3 They could at first consider chicken and fish instead of red meat,such as beef,mutton and pork.This is because productions of chicken and fish have a much less influence on the environment.What's more,eating more fish is good for their brain.4 For example,you can eat meat on only one day of the week.5 Some believe that it is a healthier lifestyle while some hope to protect the environment.Anyway,we know 2015 is the hottest year in recorded history,so it's time to think of a good way to both keep fit and help the environment.

A.Here are two steps they can follow.

B.Because lots of trees are cut down for more land for cows.

C.People stop eating meat for different reasons.

D.And they don't want to keep away from meat.

E.Then try to cut down the times of eating meat.

F.In fact,giving up meat can do much to save our planet.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网