题目内容
【题目】 Good afternoon, listeners. Welcome to Wasteria Lane Health Center Radio. Before our music program starts, I'm going to repeat some of our rules.
Our health center can hold 600 patients(病人). There are 6 beds in each ward(病房). The visiting hours are from 2:30 to 3:30 in the afternoon and from 7:00 to 8:00 in the evening. But remember only two people can see you at the same time. We are sorry about that, but you can understand us because a peaceful environment and enough rest are always indispensable to patients.
The other rules are about our hours. We start our day quite early—you might not be used to that. We wake you up at 6:00 a.m., and breakfast is at 8:00 a.m., lunch at noon. There's tea at 3:30 p.m.and supper is at 6:00 p.m. You are free to do some relaxing activities like walking around, watching TV, drawing and so on. But do not leave our health center.
You can see the “NO SMOKING” sign—we don't allow smoking here. I'm sure you understand why. However, if you do need to smoke, there are some smoking rooms for you.
You will find the radio switch(开关) on the wall near your bed, with your own headphone, if you want to listen. It's our own radio. Wish you a quick recovery(康复).
【1】Which program will follow this radio talk?
A.A talk.B.Some rules.
C.A weather report.D.A music program.
【2】How many wards are there in this health center?
A.600.B.100.C.60.D.6.
【3】What does the underlined word “indispensable” mean in Paragraph 2?
A.Possible.B.Difficult.C.Necessary.D.Comfortable.
【4】Who do you think the listeners are?
A.Patients.B.Doctors.C.Visitors.D.Students.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】C
【4】A
【解析】
本篇文章难度适中,主要讲述Wasteria Lane健康中心收音机中播报一些规则。包括拜访时间和人数、作息时间以及禁止吸烟等。
【1】细节理解题。根据Before our music program starts, I'm going to repeat some of our rules“在我们的音乐节目开始前,我打算重复一些我们的规则”可知,这个收音机讲话过后就是一个音乐节目,故选D。
【2】细节理解题。根据Our health center can hold 600 patients(病人). There are 6 beds in each ward“我们的健康中心能容纳600个病人,每个病房有6个床”可知,总共有100个病房,故选B。
【3】词义猜测题。根据But remember only two people can see you at the same time. We are sorry about that, but you can understand us because a peaceful environment and enough rest are always indispensable to patients“但是记得,只能有两个人同时来看你,关于这个我们很抱歉,但是你能够理解我们,因为一个安静的环境和足够的休息对病人很有必要”可知,病人需要休息和安静的环境,所以译为“这是必要的”,故选C。
【4】推理判断题。根据We wake you up at 6:00 a.m., and breakfast is at 8:00 a.m., lunch at noon. There's tea at 3:30 p.m.and supper is at 6:00 p.m. You are free to do some relaxing activities like walking around, watching TV, drawing and so on. But do not leave our health center“我们早晨6:00叫醒你,早餐在早晨8:00钟,午饭在中午。下午3:30有下午茶,晚饭在下午6:00.你可以自由地做一些放松的活动,像四处走走、看电视、画画等,但是不准离开我们的健康中心”以及Wish you a quick recovery“希望你快速康复”可推断出,听众是病人,故选A。