题目内容

【题目】根据短文理解出选择正确答案。
A
Tony Wheeler was born to travel. His father worked for an airline. For the first 16 years of his life, Wheeler and his family lived in many different countries.
In the early 1970s, Tony met a young woman named Maureen. They soon married. Before getting jobs, Tony and Maureen wanted to travel. They took a year-long trip from England, through Asia, to Australia. On the trip, they visited places like Iran(伊朗)and India.
When Tony and Maureen arrived in Australia, people asked many questions about their trip. To answer these questions, Wheeler wrote a book called Across Asia on the Cheap. The book told people about different countries' weather, customs(风俗), and places to see. But unlike other travel books then, Tony Wheeler’s book also talked about places most tourists did not go. He also wrote about unusual things to see and do. The book was very popular.
Tony and Maureen started a company called Lonely Planet. They continued travelling. They wrote books for each place they visited. Today, 800 people work for Lonely Planet. The company has over 650 books. Tony Wheeler, the great traveler, still writes about travels to many places and will bring us more surprises.
(1)Tony Wheeler and his wife ended the year-long trip in________.
A.England
B.Iran
C.India
D.Australia
(2)Tony Wheeler wrote the book Across Asia on the Cheap to_______.
A.make money for his next trip
B.tell people about his new company
C.draw people's attention to his family
D.answer people's questions about his trip
(3)How was the book Across Asia on the Cheap different from other travel books then?
A.It was longer and more popular.
B.It was the first travel book in the world.
C.It talked about places most tourists did not go.
D.It talked about a country's weather and customs.
(4)Which of the following is TRUE about Tony Wheeler's company?
A.His father started it.
B.It is an airline company.
C.Hundreds of people work for it.
D.It has no books about travelling.
(5)The passage mainly talks about________.
A.a great traveler and his books
B.a tour of different countries
C.a great writer and his family .
D.different kinds of companies

【答案】
(1)D
(2)D
(3)C
(4)C
(5)A
【解析】本文讲述Tony Wheeler和他的妻子旅行到澳大利亚时当地居民问了他们许多关于旅行的问题,Tony Wheeler写了一本书里面包含了他们问的所有问题。并且这本书很受欢迎。此后,他们开了一家公司并且继续旅行来完善他们的书也给我们带来了更多的惊喜。
(1)推理判断。根据第二段第三行They took a year-long trip from England, through Asia, to Australia.“他们起于英国途径亚洲最后到澳大利亚进行了为期一年的旅行。”故选D。
(2)细节理解题。根据第三行第二句话To answer these questions, Wheeler wrote a book called Across Asia on the Cheap.“为了回答这些问题,Wheeler写了一本叫做《便宜走亚洲》的书籍。”可知答案为D。
(3)细节理解题。根据第三段第四句话But unlike other travel books then, Tony Wheeler's book also talked about places most tourists did not go.“但是不像那时其他的旅行书籍,Tony Wheeler的书还记载了一些大多数游客没有去过的地方。”可知答案为C。
(4)细节理解题。根据最后一段Today, 800 people work for Lonely Planet.故C正确。
(5)主旨大意题。文章讲述的为一个旅行家的旅行历程并创下了他自己的书,所以答案是A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,下列问题
A
Do you still get free plastic bags from the supermarkets? Things have changed.
China has banned(禁止)free plastic bags at shops and supermarkets, and people have to pay for plastic bags. The rule started on June 1, 2008. It came because our country tried to make litter less. Making super-thin(超薄)plastic bags has also been banned.
The Chinese once used about 3,000,000,000 plastic shopping bags a day,and they have caused pollution of the environment (环境污染). The bags have become a main cause of plastic pollution because they are easy to break and people throw them away here and there. So the Chinese people are encouraged to bring their own bags for shopping.
What kind of shopping bag is the best to bring? Some students in Chongqing have a good idea. They make their own shopping bags. They use old clothes to make cloth bags(布袋),and send them to their parents as presents. They also ask their parents and friends to use cloth bags instead of plastic ones. They think it is their duty to protect(保护)the environment.
(1)People in China have to _______ now.
A.throw plastic bags here and there
B.collect plastic bags in the streets
C.pay for plastic bags at shops and supermarkets
D.use free plastic bags at shops and supermarkets
(2)China made this rule because plastic bags were bad for the _______.
A.environment
B.litter
C.shops
D.supermarkets
(3)The Chinese people are encouraged to bring _______for shopping.
A.no bags
B.free plastic bags
C.their own bags
D.super-thin plastic bags
(4)Some students in Chongqing _______.
A.ask their parents to make cloth bags
B.make cloth bags themselves
C.pick up plastic bags everywhere
D.buy cloth bags for their parents
(5)What's the main idea of this article(文章)?
A.Making super-thin plastic bags has been banned in China.
B.The bags have become a main cause of plastic pollution.
C.Some students in Chongqing begin to make their own shopping bags.
D.To protect the environment, free plastic bags have been banned in China.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网