题目内容
【题目】任务型阅读 阅读短文,按要求完成所给任务。
We are in a world full of competition. Our parents compete with others in their offices, our brothers and sisters compete with others in their colleges, and we compete with our classmates in school. ① and will never be successful. Why can’t we do better than others? One important reason is that we have no self-confidence.
In fact, everyone was born equal(平等的). You can do what others do. Although your classmates may be better than you in some ways, you may be better than them in other subjects. ② . Don’t look at things from a single point of view. Try to discover your own advantages, and believe that you can do better than others in those ways.
Competition is not so terrible. Don’t be afraid of it. And don’t be afraid of those classmates who are better than you. Remember that self-confidence is the first step to success. Believe in yourselves, and you will be successful one day.
【1】任务一:从方框中选出能填入文中_________和_________处的最佳选项。
A. So we should work harder than others
B. So everyone has his or her advantages
C. Most of us give up in the face of competition
D. Most of us can’t hold on our dreams
A. So we should work harder than others
B. So everyone has his or her advantages
C. Most of us give up in the face of competition
D. Most of us can’t hold on our dreams
【2】任务二:请将文中划线句子翻译成汉语。____________________________
【3】任务三. What’s the main idea of this passage?
________________________________________________________________________
【答案】
【1】 C B
【2】为什么我们不能比别人做得更好呢?
【3】Believe in yourselves, and you will be successful one day.
【解析】
本文是一篇讲述要有自信,敢于竞争的哲理短文。讲述了每个人都会面对竞争,如果放弃了竞争的话永远也不会成功。我们只要有自信,找到自己优秀的方面,就会在竞争中脱颖而出。
【1】根据:“and will never be successful我们绝不会成功”,再结合选项,C. Most of us give up in the face of competition.我们大多数人在竞争面前放弃了。符合上下文,故选:C。根据:“Although your classmates may be better than you in some ways, you may be better than them in other subjects. 虽然你的同学在某些方面可能比你好,但你在其他科目上可能比他们好。”,可知,这里是说每个人都有自己的优点,结合选项,B. So everyone has his or her advantages所以每个人都有自己的优势。故选:B。
【2】“Why can’t we do better than others?”,why为什么;do better than sb比某人做的更好;others其他人。故填:为什么我们不能做得比别人更好呢?
【3】主旨大意题,根据文章大意讲的是每个人都会面对竞争,如果放弃了竞争的话永远也不会成功。我们只要有自信,找到自己优秀的方面,就会在竞争中脱颖而出。故填:Believe in yourselves, and you will be successful one day.