题目内容

5.Did you know it?The word"emoji"comes from Japanese.It means"pictureCharacter".And it was just added to Oxford Dictionaries in 2013.
When you feel happy,you use a smiling face.When you agree,you send athumbs-up.We have never used emijis while messaging our friends as much as wedo today.That might be why Oxford Dictionaries chose the"face with tears ofjoy"emoji as their"World of the year 2015."
"Emojis are no longer just for texting teenagers.Instead,they have been madeinto a form of expression which can cross language barriers(障碍),"OxfordDictionaries said."Emoji culture has become so popular that characters have theirown trends and stories."
The"face with tears of joy"was the world's most used emoji in 2015,according to a research from the Oxford University Press.
Japan made emojiin the 1900s.They have become increasing popular throughthe years.Every day,about 6billion emoji pictures are flying around the worldthrough mobile messaging apps.Young people especially love it 72percent of18-to-25-year-old persons find it easier to express their feelings with an emojirather than through the written words,according to a survey by TalkTalk,a Londonbased mobile phone company.
Not everyone thinks emojis are a good thing.Writer Jonathan,for example,says emojis will make people's language skills weaker and weaker.He thinks people will get lazier by using more emojis.But Professor Evans disagrees.He thinks that emojis are great for communication."It is not lazy to naturally look for more efficient (有效 的)ways to communicate with others,"he said.
What do you think?

41.Where does the word"emoji"come from?C
A.Mobile messaging apps.
B.Oxford Dictionaries.
C.Japanese.
D.TalkTalk company.
42.Which of the following emijis is the world's most used in 2015?C

43.What can we learn from Paragraph 5?D
A.Emoji was first created in Japan in the 19th century.
B.Many old people would use written words rather than emojis.
C.Over 6billion people use emojis every day around the world.
D.Most young people prefer using emojis to express their feelings.
44.Why does the writer Jonathan disagree to use emojis?A
A.He worries that people's language skills will be reduced.
B.He thinks emojis make people too lazy to talk to others.
C.He believes that emojis are bad for communication.
D.He thinks people will not be able to write by using emojis.
45.What's the best title of this passage?B
A.Stop Using Emoji!
B.Emoji:the word of the Year!
C.Why Not Choose Emoji?
D.Where does Emoji Come From?

分析 文章大意:本文主要介绍了单词"emoji"的来源,它的含义以及它使用的范围.

解答 41-45 CCDAB
41题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第一段The word"emoji"comes from Japanese可知来自日语,故答案C
42题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第二段That might be why Oxford Dictionaries chose the"face with tears ofjoy"emoji as their"World of the year 2015."可知 在2015年,脸上有喜悦的泪水的表情符号是世界上使用最多的,故答案C
43题答案:D 考查细节理解题,根据文中的第五段Young people especially love it可知 大多数年轻人喜欢用表情符号表达自己的感情,故答案D
44题答案:A 考查细节理解题,根据文中的最后一段Writer Jonathan,for example,says emojis will make people's language skills weaker and weaker可知 因为他认为表情符号会降低人们的语言能力,故答案A
45题答案:B 考查主旨题,根据文中的第一段Did you know it?The word"emoji"comes from Japanese.It means"picture Character".And it was just added to Oxford Dictionaries in 2013.大意可知本文主要介绍了单词"emoji"的来源,它的含义以及它使用的范围,即emoji-年度词.故答案B

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关题目
16.You may know the English letters A,B and C.But do you know there are people called ABC?You may like eating bananas.But do you know there are people called"banana persons"?If you don't know,I will tell you.They are Chinese people like you and me,but they aren't in China.Why do people call them that?
ABC means America-born Chinese.An ABC is a Chinese,but was born in the United States.Sometimes,people also call them"banana persons".A banana is yellow outside and white inside.So when a person is a banana,he or she is white (American) inside and yellow (Chinese) outside.They are born in America and they live in America for a long time.Even their nationalities(国籍)are Americans.So they think like Americans and do things like Americans.But they still have Chinese blood.Their parents,grandparents or great grandparents were from China.They all have black eyes and black hair.So they look like us,Chinese people.For example,we all know the famous scientist C.N.Yang (杨振宁).He is an ABC and he is a"banana person".We like him,although his nationality isn't Chinese.
41.What does ABC here mean?B
A.Australia-born Chinese.    B.America-born Chinese.    C.China-born American.
42.Why do people call an ABC a"banana person"?A
A.They look like Chinese but think like Americans.
B.They look like Americans but think like Chinese.
C.They look like bananas.
43.Why do ABCs think like Americans?C
A.They live in America for a long time.   B.They are born in America.    C.Both A and B.
44.What color are their eyes and hair?B
A.Their eyes and hair are yellow.
B.Their eyes and hair are black.
C.Their eyes are black and their hair is yellow.
45.What's C.N.Yang's nationality?B
A.Chinese.   B.American.   C.Australian.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网