题目内容
【题目】 Open an app, place your order, and wait for your food to be delivered(递送)to your home-this is how many people eat in China these days. According to the latest report, 421 million Chinese people use online food delivery services. That's about half of the total number of internet users in China.
Which group of people is ordering food online the most? It's mainly young people. Meituan, a food delivery service, showed that 86.3 percent of the service's users are between 20 and 34 years old. These people, who live in small families, are driving the development of the food delivery industry. Small families depend greatly on food delivery services.
Chinese families have changed in size over the past years. In 2002, only 7.7 percent of them were single-person families. But this number increased to 15.6 percent in 2017. The two-person families rose from 18.4% in 2002 to 27.2% in 2017. For small families, cooking needs more time and materials, so ordering food online has become more popular.
The food delivery services have become much faster than before at present. According to Meituan's report, the time it takes to make a food delivery dropped from 38 minutes in 2016 to 29 minutes in 2019. Many delivery platforms(平台)are also offering more services, delivering products such as fruit, vegetables, medicine and flowers. More and more customers are interested in the improvement of China's food delivery services. As its services continue to improve, it's possible that the food delivery industry will keep growing.
根据短文内容,判断正(T)、误(F)
【1】There are about 850 million internet users in China now.
【2】The people from small families are driving the development of the food delivery industry.
【3】The number of big families has increased over the past years in China.
【4】Now it takes us more time than before to get our food from the online delivery services.
【5】The writer thinks that the food delivery industry will probably keep growing.
【答案】
【1】T
【2】T
【3】F
【4】F
【5】T
【解析】
本文介绍了很多中国人喜欢网上外卖服务。来自小家庭的人们推动着外卖行业的发展。随着这项服务的发展,将来可能外卖行业会继续增长。
【1】
细节理解题。根据“According to the latest report, 421 million Chinese people use online food delivery services. That's about half of the total number of internet users in China.”可知,目前中国约有8.5亿互联网用户。此处与原文一致,故选T。
【2】
细节理解题。根据“These people, who live in small families, are driving the development of the food delivery industry.”可知,来自小家庭的人们推动着外卖行业的发展。此处与原文一致,故选T。
【3】
细节理解题。根据“The two-person families rose from 18.4% in 2002 to 27.2% in 2017.”可知,小家庭的数量在过去的几年中上升了,此处与原文不符,故F选。
【4】
细节理解题。根据“The food delivery services have become much faster than before at present.”可知,现在送餐服务比以前快多了。此处与原文不符,故选F。
【5】
细节理解题。根据“As its services continue to improve, it's possible that the food delivery industry will keep growing.”可知,作者认为外卖行业可能会继续增长。此处与原文一致,故选T。