题目内容

【题目】 Whenever I’m invited to somebody’s house for the first time, I’ll take a close look at their bookshelves. What they keep on their shelves, in my eyes, is a reflection(反映) of their personal tastes and interests. The books on a bookshelf tell the story of a life.

My own shelves are a kind of roadmap through my life, telling a chronological tale. First up come my favorite childhood reads, like Watership Down and His Dark Materials. The collection then moves on to teenage things I read in school — Nineteen Eighty-Four, The Handmaid’s Tale and A Clockwork Orange. Finally, we come out of full-time education and enter the real world, and this part is a reflection of my professional(职业的) life, from the first exciting days of work experience to the present.

If you pointed to any book on my shelves, I could name the year I got it, where I was working, and probably where I was living at the time.

__ It is an easy way to get to know about his hopes, dreams and interests. And a big part of that story is how we arrange(排列) our books, and get on with them. It’s such a personal thing, different from each other. Some want to be with their books in every room, others have them on shelves, behind glass or simply lining their floors. Each home has a story to tell through the way they live with their books.

It’s often said that what we read says something about who we are. The way we fill our bookshelves might also send a message about ourselves. From the pile of books on your bedside table to your well-organized shelves, whether we notice it or not, our book collections are telling a story before a single page has been turned.

1The books on the writer’s own shelves are organized according to _________.

A.their pricesB.their writers

C.his personal interestsD.the periods of his life

2Which of the following is the best sentence to fill in the blank in Paragraph 4?

A.Every book is worth reading.B.Each bookshelf holds a special dream.

C.Book collections tell so much about a person.D.The books a person reads depend on his choices.

3The writer seems to agree that ____________.

A.we’d better not put our books on the floor

B.the way we arrange our books shows our tastes

C.the books at our bedside are usually more important

D.we can know about a person by reading the message he sends

4It can be learned from the passage that the writer is probably__________.

A.a book loverB.a story tellerC.a shelf collectorD.a fashion designer

【答案】

1D

2C

3B

4A

【解析】

本文是一篇议论文,作者提出了从一个人的书来了解一个人的观点。

1

题意:作者自己书架上的书的排列方式都是按照_______

细节理解题。根据原文My own shelves are a kind of roadmap through my life, telling a chronological tale可知,我自己的书架就像是我人生的路线图,讲述着一个按时间顺序排列的故事。D选项the periods of his life“他人生的各个时期”符合题意,故选D

2

题意:下列哪一项是填入第4段空白处的最佳句子?

推理判断题。根据原文It is an easy way to get to know about his hopes, dreams and interests可知,这是了解一个人的希望、梦想和兴趣的简单方法,故空格处所填句子应该与通过书的收集方式可以观察一个人有关。C选项Book collections tell so much about a person“书籍的收集方式告诉我们很多关于一个人的信息”符合题意,故选C

3

题意:作者似乎同意_______

观点态度题。根据原文Book collections tell so much about a person. It is an easy way to get to know about his hopes, dreams and interests. And a big part of that story is how we arrange(排列) our books, and get on with them可知,作者同意这样一个观点,即“人们安放自己书籍的方式反映了个人品味”。B选项the way we arrange our books shows our tastes“我们整理书籍的方式显示了我们的品味”符合题意,故选B

4

题意:从这篇文章中可以看出,作者可能是_______

推理判断题。根据原文My own shelves are a kind of roadmap through my life, telling a chronological taleIf you pointed to any book on my shelves, I could name the year I got it, where I was working, and probably where I was living at the time可知,作者很爱书,以至于他能记得购入每一本书的时间和当时自己生活的状态,可见书已经融入了作者的生活。A选项a book lover“爱读书的人”符合题意,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Open an app, place your order, and wait for your food to be delivered(递送)to your home-this is how many people eat in China these days. According to the latest report, 421 million Chinese people use online food delivery services. That's about half of the total number of internet users in China.

Which group of people is ordering food online the most? It's mainly young people. Meituan, a food delivery service, showed that 86.3 percent of the service's users are between 20 and 34 years old. These people, who live in small families, are driving the development of the food delivery industry. Small families depend greatly on food delivery services.

Chinese families have changed in size over the past years. In 2002, only 7.7 percent of them were single-person families. But this number increased to 15.6 percent in 2017. The two-person families rose from 18.4% in 2002 to 27.2% in 2017. For small families, cooking needs more time and materials, so ordering food online has become more popular.

The food delivery services have become much faster than before at present. According to Meituan's report, the time it takes to make a food delivery dropped from 38 minutes in 2016 to 29 minutes in 2019. Many delivery platforms(平台)are also offering more services, delivering products such as fruit, vegetables, medicine and flowers. More and more customers are interested in the improvement of China's food delivery services. As its services continue to improve, it's possible that the food delivery industry will keep growing.

根据短文内容,判断正(T)、误(F)

1There are about 850 million internet users in China now.

2The people from small families are driving the development of the food delivery industry.

3The number of big families has increased over the past years in China.

4Now it takes us more time than before to get our food from the online delivery services.

5The writer thinks that the food delivery industry will probably keep growing.

【题目】 Come to Austria(奥地利)!

Soil is a village in the mountains in western Austria. And the Hotel Post, opened by a local family, is clean and not expensive. From the hotel you can see the whole village, the forest and the mountains. Temperatures in summer are usually 20 to 25 in the daytime, but much cooler in the evening.

Enjoy Thailand(泰国)!

When you visit Bangkok in Thailand, don’t miss the early morning river boat trip to the Floating Market (水上市场) just outside the city. There you’ll find many kinds of fruits and vegetables. You can pay for them when you sit in your boat. Don’t forget to wear your hat. The sun can be strong and it may be as hot as 40 at noon!

Visit Hawaii(夏威夷)!

Maybe the most beautiful place in Hawaii is Kauai. You can visit its long, sandy beaches in the south and west and land, mountains and forests in the north. But don’t be surprised if it rains in the middle of the island. Daytime temperatures there are usually around 24 to 26 by the sea, and only a little cooler by late evening.

1You can enjoy ________ near the Hotel Post.

A.the view(风景) of the forests and mountainsB.many kinds of fruits and vegetables

C.long and sandy beachesD.a river boat trip

2________ is a good way to stop the strong sunshine in Bangkok.

A.Going to the long beachesB.Wearing a hat

C.Climbing up the mountainsD.Staying in the forests

3Which place will you choose if you want to visit both beaches and mountains?

A.Soil in Austria.B.Bangkok in Thailand.

C.The Floating Market.D.Kauai in Hawaii.

4According to the advertisements(广告), we know that ________.

A.the hottest travel place is Soil

B.maybe it often rains in the centre of Kauai

C.the Floating Market is in the middle of Bangkok

D.the Post Hotel in Austria is clean but the price is high

5The advertisements above are about________.

A.shoppingB.foodC.travelD.hotels

【题目】 One day, while I was walking in the park, I noticed a little girl. Barefoot (赤脚的) and_______, she was silent and did not say a word. She was _______ all the people going by. Everybody just passed by and did not pay any attention to_______.

The next day I went back to that park to see if the girl was _______ there. To my surprise, she was right there, sadly looking around. I began to _______ her, as at that time a park full of _______ was not a good place for small kids to play alone.

I went towards the girl and _______noticed that something was wrong with her back. A thought crossed my mind that maybe this was the reason why everyone was _______ her and did not try to help. I got closer and smiled to let her know that I was there to talk, to _______ . I started with "Hello" and then sat down ________ her. The girl was very surprised, ________, after a long look into my eyes, she replied, "Hi". We talked and talked, so many hours passed by and ________came. The park became silent and ________. Then I carefully asked the little girl ________she was so sad and lonely.

"I am different, that's why. "was her ________. I agreed with her and smiled. "Yes, you are!" and then I ________, "But you remind me of a sweet angel (天使) full of love. "

She slowly ________ up, smiled and said, "Really?" She nodded her head and ________her wings, adding, "I am an angel. " I was so ________ that I couldn't say a word. "Think of someone else besides yourself—that was the ________ of my job here." With these words, she disappeared into the sky.

1A.richB.dirtyC.happyD.cool

2A.watchingB.leavingC.hearingD.feeling

3A.itB.themC.herD.me

4A.alwaysB.stillC.everD.once

5A.laugh atB.play withC.talk toD.worry about

6A.policemenB.childrenC.strangersD.cleaners

7A.hardlyB.carefullyC.luckilyD.suddenly

8A.askingB.avoidingC.missingD.loving

9A.helpB.playC.answerD.stay

10A.behindB.overC.besideD.around

11A.soB.tillC.unlessD.however

12A.rainB.snowC.darknessD.warmth

13A.crowdedB.emptyC.tinyD.special

14A.whyB.whenC.whereD.whether

15A.adviceB.replyC.praiseD.excuse

16A.continuedB.criedC.wavedD.sang

17A.wokeB.stoodC.gaveD.put

18A.spreadB.pushedC.beatD.folded

19A.boredB.relaxedC.amazedD.interested

20A.resolutionB.difficultyC.dreamD.purpose

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网