题目内容

【题目】五、情景交际。

A: Hi, what’s that in your bag?

B: A radio.

A: What? It’s an old tool. 1

B: I know. But I need it to improve my English.

A: What do you do with it?

B: 2

A: Why don’t you use the computer?

B: Because the radio is cheap and I can carry it easily.

A: You’re right. 3

B: I want to be our school radio presenter.

A: Sounds great! 4

B: It doesn’t matter. I believe that I can deal with my free time.

A: 5 Come on!

B: Thank you!

A. But it will take up too much time.

B. Few young people use it now.

C. Good luck to you!

D. What’s your plan for next term?

E. I listen to English news and songs with it.

A. But it will take up too much time.

B. Few young people use it now.

C. Good luck to you!

D. What’s your plan for next term?

E. I listen to English news and songs with it.

【答案】

1B

2E

3D

4A

5C

【解析】

该对话是关于使用收音机来学习英语的对话。B想用收音机来学习英语,AB为什么不用电脑呢?B说收音机很便宜,可以随身携带。B下学期的打算是想当学校的无线电播音员。A对此表示了鼓励和祝愿。

1细节理解题。根据上文“It's an old tool”可知,A某认为收音机是个很古老的东西了。根据下文“I know”和“But I need to use it to improve my English”可知,B某知道这个情况,并说自己用它来提高英语,故知这里说的是“它(收音机)过时了”之类的话,故选B

2细节理解题。根据上文“How do you use it”可知,A某询问B某怎样使用收音机。根据下文“Why don't you use computer”可知,A某反问B某为什么不用电脑,故知B某在此要回答如何使用,故选E

3细节理解题。根据上文“You're right”可知,A某承认B某说的对。根据下文“I want to be our school radio presenter”可知,B某说自己要做学校的无线电播音员,故知这里问的是:你打算干什么?故选D

4细节理解题。根据上文“Sounds great”可知,A某觉得B某的想法很好。根据下文“It doesn't matter”和“I believe that I can deal with (处理) my free time”可知,B某说不要紧,他相信他能用课余时间来做,故知这里说的是“这很占用时间”之类,故选A

5细节理解题。根据上文“I believe that I can deal with (处理) my free time”可知,B某相信自己能用课余时间来做这事。根据下文“Come on”可知,A某对B某表示鼓励,故知这里说的是“祝你好运”之类,故选C

补全对话做题技巧。

(1)通览全文、领会大意、揣摩话题。解题时应先跳过空格通览全文,了解对话大意,根据对大意的把握,判定语境,揣摩话题。

(2)根据语境、细读选项、选择答案。在把握话题和语境的基础上,针对对话的每一空白处,细读所提供的选项,认真分析它们之间的异同,依据对话有关情景内容,选择正确的答案。

(3)通盘考虑、前后联想、先易后难。要从对话整体理解出发,依照上、下问答的逻辑顺序来考虑所选择的答案,不可不顾前后顺序,孤立地就上句就补下句,这样可能出现所补句子符合上文而不符合下文的情况。要先解决有把握的、容易的,再回头补选较难的。

(4)通读对话、义形结合、验证答案。将对话补全之后,再将整段对话通读一遍,逐一验证答案。所选的答案不仅语义上要符合语境,而且要保证语言正确,做到说话得体。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Super International Crafts (工艺品) Market

1/F, Super Shopping Center, 12 Shopping Road, ssKowloon,

next to Dandy's Store and Cleo's Café

The Super Shopping Center is proud to hold the Super International Crafts Market. The market owns hand-crafted products from all over the world. Come to learn about other cultures and see beautiful things from different countries! A part of the sales will be given to the International Children's Fund (ICF). Some of the interesting products include:

Beaded bracelets (圆珠手链) from Africa

Do you love bracelets? Here you can find bracelets made from special wooden beads, and no two pieces are the same! Each bracelet looks expensive, but costs only $20. What is more, if you buy two, you can get a card for a free drink at Cleo's Cafe!

Silk handbags from Thailand

These colorful bags are beautiful and useful! You can use them every day. Each bag is as much as $150. If you buy more than one, they will be 10% cheaper for you.

Fantastic!

We will have introductions about the different countries, as well as a lucky draw for a free trip to one of the special countries in the market! You can also taste foods from the different countries at our International Foods Stand.

Visit the International Crafts Market and learn about different cultures.

Buy beautiful, interesting things and support the International Children's Fund!

1The passage above is probably _________.

A. a visitor's letterB. a shopping guide

C. a piece of newsD. a trip introduction

2The Super International Crafts Market is _________.

A. on 1/F, Dandy's StoreB. next to 12 Shopping Road

C. next to Cleo's CafeD. on 2/F, Super Shopping Center

3People can _________ in the market.

A. see beautiful things mostly from ssKowloonB. visit the International Children's Fund

C. sell their own hand-crafted productsD. learn about different cultures

4Which is RIGHT according to the passage?

A. The handbags are colorful.B. The bracelets look the same.

C. Each bag costs only $135.D. Two bracelets cost $20.

5What can we do to have a free trip to a country in the market?

A. Give money to the ICF.B. Take part in a lucky draw.

C. Buy wooden beads from Africa.D. Taste different foods in the market.

【题目】 Heroes come in all shapes and sizes. Some heroes, like Lucca, are not even human. Lucca is a 12-year-old US Marine Crops (海军陆战队) dog. On April 5, Lucca received an award for her brave military service, during which she lost one of her front legs. Lucca is now retired and lives in California.

Lucca was in London, England, to receive the Dickin Medal from the British charity People’s Dispensary for Sick Animals (PDSA). The organization provides free medical care to the sick and injured pets of people in need. The PDSA calls the Dickin Medal “the highest award any animal in the world can achieve while serving in military conflict (军事冲突)”.

Lucca is the first US Marine Crops dog to receive the medal. She and her owner, Gunnery Willingham, traveled to London, England, for the award ceremony. “Lucca is very intelligent and had an amazing drive for work.” Willingham said.

Lucca was trained to find hidden weapons and explosive devices. She lost one of her legs in an explosion while on patrol (巡逻) in Afghanistan in 2012.

During her six years of active military service in Iraq and Afghanistan, Lucca completed more than 400 missions. She was trained to find hidden weapons and explosive devices. She was so effective on duty that no human troops were killed during any of her patrols.

But Lucca did not escape injury. On March 23, 2012, she was on patrol in Afghanistan’s Helmand province. An explosive device was set off under her. Lucca lost her front left leg right away. She also suffered serious burns on her body.

Lucca is the 66th animals to receive the Dickin Medal since it was introduced in 1943. The award has been given to 30 dogs (including Lucca), 32 World War II messenger pigeons, three horses and one cat.

1We can infer that Lucca ___________.

A. can see nothing with her eyesB. has some difficulty in walking

C. was trained in LondonD. is still serving in the US Marine corps

2We can learn that Lucca used to be ___________.

A. search dogB. guide dogC. hunting dogD. pet dog

3Which of the following words can NOT be used to describe Lucca?

A. Brave.B. Smart.C. faithful.D. Creative.

4The Dickin Medal is designed for __________.

A. brave soldiers who protect animals

B. Marine Crops dogs working at war

C. animals serving in military conflicts

D. animals wounded by US Marine Crops

【题目】What will you do when you have something difficult to do? I used to ask mother for help. But she always said, “Do it yourself, dear.” I was not glad at all. I thought she was the laziest mother in the world.

For example, one day, I decided to invite some friends to my home. My bedroom was not in order. Books were everywhere. And I didn’t make the bed. I asked my mother to help me to clean it, but she still said, “Do it yourself, dear.”

Because of my “lazy mother”, I have to wash my clothes and clean my room. I have to help my parents do some housework. It is really hard for me to do everything well, but I have learned a lot.

As time goes by, I come to understand my mother. She makes me clever and active! What a great mother! A good mother is worth one hundred teachers! Don’t you think so?

1The writer used to ________ when she had something difficult to do.

A. be lazyB. do it herself

C. ask her mother for helpD. ask her fiends to help her

2What does the underlined phrase “in order” mean in Chinese?

A. 整齐B. 预购C. 正常D. 出故障

3What would the writer’s mother say when she asked her for help?

A. Ask your father for help, dear.

B. Do it yourself, dear.

C. Let your friends help you, dear.

D. You are the laziest girl in the world!

4The writer has learned a lot by _______.

A. asking her mother for help

B. doing everything by herself

C. talking with her mother often

D. inviting her fiends to her house

5What does the writer think of her mother?

A. She is a lazy mother.

B. She is an active mother.

C. She is an unhappy mother.

D. She is a clever and great mother.

【题目】Helping others always brings you something sooner or later, one way or another. I didn’t know that until one day when I went to my___________school.

It was a cold and_______morning after the winter vacation. Actually, it was my_______day at my new school. I was walking slowly and worrying about lots of things. It was early and there weren’t many people on the road. A girl___________was on a bike passed me quickly. She was riding on snowy ice when suddenly she fell off her bike just a few steps in front of me. She was trying hard to get up, _________fell again. Without thinking, I went over and helped her stand up. She said “Thank you” with a smile and then rode away. The words “Thank you”_________me and this small event made me feel less nervous about my new school.

_______, I got to school. The teacher led me to the classroom and asked me to sit down_______

a girl. I was so nervous. I knew some of the students were looking at me but I didn’t dare to look at them. Soon the first class started. It was English. They used a different textbook from my old school and I didn’t have a copy. As I was wondering what to do, a book appeared in front of me. “Let’s share,” the girl next to me said. “And hi, I’m Carrie.” I___________. It was the girl I helped that morning.____________a surprise!

From then on, we became good friends. She was my first and best friend at my new school. Helping her also helped me find a friend.

1A. oldB. newC. smallD. big

2A. snowyB. rainyC. cloudyD. sunny

3A. thirdB. secondC. firstD. last

4A. whatB. whoC. whichD. whose

5A. orB. soC. andD. but

6A. surprisedB. worriedC. helpedD. warmed

7A. TrulyB. FinallyC. ExactlyD. Suddenly

8A. besideB. besidesC. acrossD. from

9A. looked upB. got upC. looked downD. sat down

10A. WhenB. WhereC. WhatD. How

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网