题目内容

【题目】

Super International Crafts (工艺品) Market

1/F, Super Shopping Center, 12 Shopping Road, ssKowloon,

next to Dandy's Store and Cleo's Café

The Super Shopping Center is proud to hold the Super International Crafts Market. The market owns hand-crafted products from all over the world. Come to learn about other cultures and see beautiful things from different countries! A part of the sales will be given to the International Children's Fund (ICF). Some of the interesting products include:

Beaded bracelets (圆珠手链) from Africa

Do you love bracelets? Here you can find bracelets made from special wooden beads, and no two pieces are the same! Each bracelet looks expensive, but costs only $20. What is more, if you buy two, you can get a card for a free drink at Cleo's Cafe!

Silk handbags from Thailand

These colorful bags are beautiful and useful! You can use them every day. Each bag is as much as $150. If you buy more than one, they will be 10% cheaper for you.

Fantastic!

We will have introductions about the different countries, as well as a lucky draw for a free trip to one of the special countries in the market! You can also taste foods from the different countries at our International Foods Stand.

Visit the International Crafts Market and learn about different cultures.

Buy beautiful, interesting things and support the International Children's Fund!

1The passage above is probably _________.

A. a visitor's letterB. a shopping guide

C. a piece of newsD. a trip introduction

2The Super International Crafts Market is _________.

A. on 1/F, Dandy's StoreB. next to 12 Shopping Road

C. next to Cleo's CafeD. on 2/F, Super Shopping Center

3People can _________ in the market.

A. see beautiful things mostly from ssKowloonB. visit the International Children's Fund

C. sell their own hand-crafted productsD. learn about different cultures

4Which is RIGHT according to the passage?

A. The handbags are colorful.B. The bracelets look the same.

C. Each bag costs only $135.D. Two bracelets cost $20.

5What can we do to have a free trip to a country in the market?

A. Give money to the ICF.B. Take part in a lucky draw.

C. Buy wooden beads from Africa.D. Taste different foods in the market.

【答案】

1B

2C

3D

4A

5B

【解析】

本文介绍了在购物中心举行一次国际工艺品展销会,有来自不同国家的精美的工艺品及食品,并且价格优惠,还可以参加一次去国外免费旅行的幸运大抽奖.

1细节理解题.根据1/FSuper Shopping Center12 Shopping RoadssKowloonnext to Dandy's Store and Cleo's Café可知,这里是购物指南,故选B

2细节理解题.根据Super Shopping Center12 Shopping RoadssKowloonnext to Dandy's Store and Cleo's Café可知,购物中心紧挨着Cleo's Café,故选C

3细节理解题.根据Visit the International Crafts Market and learn about different cultures.可知,可以了解不同的文化,故选D

4细节理解题.根据These colorful bags are beautiful and useful!可知,手提包是彩色的,故选A

5细节理解题.根据as well as a lucky draw M! for a free trip to one of the special countries in the market!可知,可以参加去国外的免费旅行的幸运大抽奖,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读填空 先通读下面的短文,然后根据短文内容,在文章后表格的空格内填入一个最恰当的单词。所填单词必须写在答题卡对应题号的横线上。每个空格只能填一个单词。

Getting electricity has always been a problem for the 173 people living in Nuevo Saposoa, a small village in Peru, South America. However, things went worse in March 2017 after heavy rains damaged the only power cables(电缆) in the area. The villagers were forced to use oil lamps, which are not only expensive but also dangerous because of the harmful gases they produce.

Luckily, researchers at the University of Technology (UT) in Lima, Peru heard about their problem and found a wonderful method to solve it. They made a lamp that can be powered by plants and soil, both of which can be easily found in the Amazonian rainforest where the village lies. The lamp takes energy from a plant growing in a wooden box and uses it to light up an LED light bulb.

While that may sound amazing and even impossible, the science behind the idea is quite simple. As plants create their food (using the sun’s energy, water and chemicals from the soil), they also produce waste which they return to the soil. Tiny animals in the soil eat this waste and they produce electrons(电子). The UT team put special sticks inside the soil to get the energy and keep it in the lamp’s batteries for later use. The researchers say a single charge(电荷) can power a 50-walt LED light for two hoursenough time for local villagers to get their evening work done.

The university gave ten Plant Lamps to the villagers of Nuevo Saposoa in October 2017. So far, they have been a huge success! Elmer Ramirez, the UT professor who invented the lamp, believes the Plant Lamp could help improve the lives of many people, especially small rainforest communities, 42% of whom have no electricity.

Topic: A new inventionthe Plant Lamp

The problem in the small village

The people living in Nuevo Saposoa have much 1 getting electricity. However, things went worse for the only power cables there were destroyed by heavy rains. The villages had to use oil lamps, although they are expensive to use and can be bad for people’s health.

The method to solve the problem

Some researchers made a new kind of lamp. It can be powered by2 objects found in the rainforestplants and soil.

The lamp takes energy from a plant growing in a wooden box and uses it to light up an LED light bulb.

The science explanation

Plants create their food and produce waste which is3 to the soil at the same time. Some tidy animals feed on the waste and produce electrons.

The UT team can get the energy and keep it in the lamp’s batteries. A 50-walt LED light can be powered by a single charge for local villagers to4 their evening work.

Conclusion

Ten Plant Lamps were given to the villagers in October 2017 and they have been very5 since then. Elmer Ramirez, the inventor of the lamp, believes that they could be the most helpful for the small rainforest communities.

【题目】 Many people say that they are working too many hours. They don’t have enough time to relax or stay with their family.

Work hours are different from one country to another. In France, people spend about 1,646 hours a year at work. In Japan, however, people work about 2,259 hours a year. That means a Japanese worker works 513 more hours a year than a French worker.

Why do people work so many hours? Some people work extra hours because they want to make more money. However, many companies don’t pay over time. Their workers don’t get more pay for more work. These people think it’s their duty to wore more hours. Some are afraid of losing their job if they don’t work more hours. Many people say that their vacations are too short. In France, people get five weeks of paid vacation a year. In Germany, they get from four to six weeks, and in the United States, two weeks. One study shows fewer than half of workers used all their vacation days. In Great Britain, there is a saying, “All work and no play makes Jack a dull (迟钝的) boy.” “If that is true, there must be a lot of dull people in the world.”

1A Japanese worker works ______ more hours a year than a French one.

A. 513B. 1,646C. 2,159

2The word “extra” in Paragraph 3 means “_________”.

A. 正常的B. 额外的C. 有用的

3People in ______ get only two weeks of paid vacation a year.

A. FranceB. GermanyC. The United States

4Which of the following sentences is TRUE according to the passage?

A. No companies offer vacations to their workers.

B. Many people say they have enough time to relax.

C. Not all companies pay their workers for more work.

5What can we infer (推断) from the passage?

A. Many workers have to work long hours.

B. Many people have vacations long enough.

C. Work hours are the same around the world.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网