题目内容

【题目】 There’s always something deep in our soul that never dies. I moved to the small, busy town of Edison in New Jersey six years ago. It was during the second term of my fifth grade. My parents got new jobs and higher income, so they decided it was time to move from Woodbridge to a better, more educational town.

In the US, it is unnecessary to take a test to get into a “good” middle or high school. You just attend the school close to where you live. So, many parents will think about the quality (质量,品质) of the local school when they decide to buy a new house. My parents did the same. We finally chose Edison mainly because of the high quality of its school.

In New Jersey, an area with a good school usually means a concentration of Asian people. There are about 300 students in our school. 55% are Asians and just under half of that are Chinese. There are so many Chinese people nearby that we even have our own Chinese school.

Edison is an old town, just like thousands of others in the United States. However, I have treated it as my hometown. That’s where I spend much of my youth, and the memories there can’t be moved at all.

1Why did the writer’s parents move to Edison?

A.Because they were born there.B.Because it was a better educational town.

C.Because the writer began his fifth grade.D.Because the writer didn’t need to take a test.

2How many students are from Asia in the writer’s school?

A.About 80.B.About 160.C.About 220.D.About 300.

3What does the underlined expression “a concentration of” mean in Paragraph 3?

A.A small number ofB.The whole ofC.A large number ofD.None of

4Why can’t the writer forget Edison?

A.Because he regards it as his hometown.B.Because his parents got new jobs there.

C.Because there are many Asians there.D.Because it is in the state of New Jersey.

【答案】

1B

2B

3C

4A

【解析】

本文主要讲了作者一家人搬到美国爱迪生镇的原因以及在那里的生活,作者把爱迪生镇当成了自己的家乡。

1细节理解题。根据第一段“so they decided it was time to move from Woodbridge to a better, more educational town”可知,我的父母找到了新工作并且有了较高的收入,所以他们决定搬到条件更好,教育更好的城市,故他们搬到爱迪生镇是为了更好的教育。故选B

2推理判断题。根据第三段“There are about 300 students in our school. 55% are Asians”可知,他们学校大概有300名学生,其中55%是亚洲人,300×55%=165,所以学校里大约有160名亚洲人。故选B

3词句猜测题。根据第三段“There are about 300 students in our school. 55%we even have our own Chinese school”可知,这个学校以及附近有很多的亚洲人,故此处表达的含义是“许多的,大量的”。故选C

4细节理解题。根据最后一段“However, I have treated it as my hometown”可知,作者不能忘记爱迪生镇的原因是他已经把它当成了自己的家乡。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。Are You Right Handed or Left Handed?
Which hand do you use when write? About 8 to 15 percent of people are left handed. They often have to use tools that are designed for right-handed people. So it is difficult for left-handers to use most tools. If you are right handed, try this experiment: Take a knife with your left hand and try cutting a potato into pieces. Don't be surprised if you feel awkward(别扭的).
In the past, people thought it was strange to use the left hand. Young students looked down upon their left-handed classmates. Some children were even punished for using their left hand to write. But these days parents and teachers have accepted that. In almost every school in the world, left-handed students can use their left hand to write.
What causes people to be left handed or right handed? Experts have searched long and hard on this. They conclude(得出结论) that left-handed people are left handed for the same reason that right-handed people are right handed. One out of every ten people just is a left-handed people are right handed. One out of every ten people just is a left-hander. It's simply like the color of our eyes – some people have brown eyes, while some others have black eyes.
However, may researchers think that left-handers and right-handers are different in some aspects. Right-handers are more talkative and outgoing than left-handers. Many right-handed people understand spoken words better. For example, after they listen to directions to a supermarket, they can find it easily. Right-handers are good at organizing people, too. They are also better basketball guards. Just ask Yao Ming.
Research shows that left-handers are creative and artistic. Many famous performers, like Jim Carrey and Paul McCartney, are left handed. Many left-handers learn better visually(在视觉方面). In art, both Leonardo da Vinci and Michelangelo were left handed. In music, Ludwig van Beethoven was left handed. In science, you find Newton and Einstein. The left-handed people are also really good at tennis and other single sports.
If you prefer one hand, but you are still good at writing with the other, you are mixed. Research shows mixed-handers can remember everyday things better than other people. What did you eat for lunch two weeks ago? If you're mixed handed, you can probably remember.
(1)If right-handers cut up potatoes with there left hand, they will .
A.get hurt
B.give up cutting
C.feel awkward
D.change their tools
(2)What is Paragraph 2 mainly about?
A.Causes of being left handed.
B.Encouragement to left-handers
C.Punishment for using the left hand.
D.Changes in opinions on left-handers.
(3)According to the passage, right-handers .
A.learn better visually
B.are good organizers
C.are better at single sports
D.give clear directions to others
(4)From the passage, we can learn that left-handers .
A.may be more talkative and outgoing
B.are ordinary people like right-handers
C.might remember everyday things better
D.no longer need to use right-handed tools

【题目】根据短文内容选择最佳答案。
MSG(monosodium glutamate谷氨酸单钠) is a food additive(食品添加剂),which has been widely used by many food factories all over the world since it appeared first in Japan in 1909.
MSG is a substance that is added to some food to improve its taste and color. It is used in foods around the world such as cakes, bread, frozen meat, fish and vegetables. In the beginning, people thought MSG was safe just like salt and sugar. However, in 1968 some people reported they seemed to have bad reactions(反应) to MSG after having had a meal at a restaurant. They included headaches and quick heartbeat . It was also reported that MSG excited a person's brain and caused his death in Japan. Scientists think that MSG may lead to many neurological disorders(神经紊乱). In mice studies done by a university, the result showed the mice didn't want to eat the food including MSG.
Today many food companies “hide” MSG on food labels(标签) by using different names. If you see “natural flavorings (调味品) ”,“hydrolyzed protein” and “spices” in a food label, you are probably seeing a hidden way to “report” MSG in a food label. Every time we have a meal in a restaurant, we always feel the food very delicious to taste, but sometimes it is dangerous for our health because some harmful food additives have been added to the food.
To protect people's health, our governments, from central to local, are taking action to stop factories producing harmful food additives.
(1)Monosodium Glutamate is ______ .
A.a food
B.an additive
C.a factory
D.a country
(2)MSG is often used in ______.
A.frozen meat
B.cups
C.clothes
D.drinks
(3)The examples in the second paragraph tell us ________.
A.the food including MSG is delicious
B.people like to eat in a restaurant
C.mice like eating the food including MSG
D.MSG is not safe sometimes
(4)If you see “natural flavorings”, “hydrolyzed protein” and “spices” in a food label, you will know _____________.
A.you must eat the food in a hidden way
B.the food label must be hidden
C.MSG is probably added to the food
D.you must report the food to your parents
(5)The underlined word “substance” in the article means __________.
A.color
B.material
C.taste
D.food

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

And why do we have them? Scientists are learning to find the reasons, but they still know very little about why we dream.

Modern research can tell us some important facts about dreams. For example, we have most of our dreams during REM sleep. At this time,the brain is very active. Another fact is that everyone dreams-even if we cannot remember doing so when we're awaken. What's more, an unusual part of our brain has been found. This part sometimes puts our thoughts and memories together in strange ways when we're asleep.

Some scientists believe that our dreams are associated with life experiences and things in the dreams have their own meanings. For example, telephones in dreams are thought to be about giving or receiving an important message. A car in dreams often mean feelings about your own life. Broken teeth show fear.

Scientists think that people in our dreams can tell us something about ourselves. If the person in the dream was shouting out, for example, maybe you are angry. If he or she was scared in the dream, then maybe you're afraid of something in life.

There is still a lot that we do not understand, but scientists are trying hard because the more we learn about our dreams, the more we learn about ourselves.
A.What're the meanings of the things in dreams?
B.What can persons in dreams tell us?
C.Why should we learn more about dreams?
D.What facts do we know about dreams?
E.What are dreams?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网