题目内容
【题目】 There’s always something deep in our soul that never dies. I moved to the small, busy town of Edison in New Jersey six years ago. It was during the second term of my fifth grade. My parents got new jobs and higher income, so they decided it was time to move from Woodbridge to a better, more educational town.
In the US, it is unnecessary to take a test to get into a “good” middle or high school. You just attend the school close to where you live. So, many parents will think about the quality (质量,品质) of the local school when they decide to buy a new house. My parents did the same. We finally chose Edison mainly because of the high quality of its school.
In New Jersey, an area with a good school usually means a concentration of Asian people. There are about 300 students in our school. 55% are Asians and just under half of that are Chinese. There are so many Chinese people nearby that we even have our own Chinese school.
Edison is an old town, just like thousands of others in the United States. However, I have treated it as my hometown. That’s where I spend much of my youth, and the memories there can’t be moved at all.
【1】Why did the writer’s parents move to Edison?
A.Because they were born there.B.Because it was a better educational town.
C.Because the writer began his fifth grade.D.Because the writer didn’t need to take a test.
【2】How many students are from Asia in the writer’s school?
A.About 80.B.About 160.C.About 220.D.About 300.
【3】What does the underlined expression “a concentration of” mean in Paragraph 3?
A.A small number ofB.The whole ofC.A large number ofD.None of
【4】Why can’t the writer forget Edison?
A.Because he regards it as his hometown.B.Because his parents got new jobs there.
C.Because there are many Asians there.D.Because it is in the state of New Jersey.
【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【4】A
【解析】
本文主要讲了作者一家人搬到美国爱迪生镇的原因以及在那里的生活,作者把爱迪生镇当成了自己的家乡。
【1】细节理解题。根据第一段“so they decided it was time to move from Woodbridge to a better, more educational town”可知,我的父母找到了新工作并且有了较高的收入,所以他们决定搬到条件更好,教育更好的城市,故他们搬到爱迪生镇是为了更好的教育。故选B。
【2】推理判断题。根据第三段“There are about 300 students in our school. 55% are Asians”可知,他们学校大概有300名学生,其中55%是亚洲人,300×55%=165,所以学校里大约有160名亚洲人。故选B。
【3】词句猜测题。根据第三段“There are about 300 students in our school. 55%…we even have our own Chinese school”可知,这个学校以及附近有很多的亚洲人,故此处表达的含义是“许多的,大量的”。故选C。
【4】细节理解题。根据最后一段“However, I have treated it as my hometown”可知,作者不能忘记爱迪生镇的原因是他已经把它当成了自己的家乡。故选A。
【题目】学生会做了一个关于中学生睡眠、饮食和休闲等生活习惯的调查,发现学生有不良习惯。请根据以下信息写一篇130个词左右的短文。
要点包括:1)不良习惯:晚上熬夜, 不吃早餐上学, 长时间上网聊QQ和玩游戏。
2)简述这些坏习惯可能产生的影响......
3)请根据下表提示,写写你认为中学生应培养的健康生活习惯......
注意点:1)文章开头已经给出,不计入总词数。
2)文中不能出现真实姓名和学校名称。
A healthy lifestyle | Eating | Good eating habits ... |
Exercising | Different sports... | |
Reading | ... | |
... | ... |
Let's Develop a Healthy Lifestyle
According to a survey among middle school students, many students have the following bad habits: